Vision Vipu #3

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Planiram da kupim navedeni stap iskljucivo za pastrmku da li je neko imao ili probao i kakvi su utisci?

Послато са ZTE Blade Q Maxi

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Hej druže :) Imao sam takav štap davno, doduše u klasi #4. Generalno štap je ok, ali ne više od toga..posebno će ti biti jasnije kada uzmeš kasnije neki štap iz malo višeg cenovnog ranga. Najviše mi je smetalo kod njega sto je dosta krut u donjem delu. Na ribi se ponaša dobro, mada opet osećaj nije potpun zbog te krutosti.  Sve u svemu, za te ili slične pare preporučujem npr Sage launch, velika razlika za slične pare. Pozdrav!

Послато са D2203 уз помоћ Тапатока

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Hvala kolega na pomoci, pitao sam zato sto zelim nov stap a Vipu je jako lep na oko sa druge strane Sage Launch je jako tesko naci i u klasi 4 a ja zelim #3 da uzivam i u sitnijim pastrmkama kakve su nazalost na nasim vodama. Da imam vise para sigurno bi to bio Orvis superfine touch ili Trident TLS... Pozdrav

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
Znaš kako kolega...imao sam u klasi #3 Vision NITE, imao sam par izlazaka sa njim na pastrmke, klasa štapa je fina, baš za takve reke, posebno lep za bacanje suve mušice. Sada koristim daleko bolji štap u klasi #4  winston wt slične dužine kao i nite. Radi se o tome da razliku izmedju ove dve klase nećeš da primetis na pecanju,  a pritom je #4 daleko univerzalniji štap, zavrsavace ti posao i na širim rekama uz solidan kanap, dok sa klasom #3 po vetru na takvoj reci nećeš moći da pecas. Sad, druga je priča kakav si sa novcem, pričam iz ugla prosečnog ribolovca koji npr ne nosi wader na rekama gde su vode dubine članka :) Pozdrav!

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Kazu da Vision ima tu manu da su stapovi za klasu jaci od one na koju se deklarisu, znaci #3 je u stvari #4 pa me malo plasi da ako uzmem #4 ne dobijem krut stap koji ne oseca manju ribu...

Gruja

Full member
Učlanjen(a)
08.09.2012.
Broj reagovanja
1
To je apsolutno tačno, moj vipu štap je bio klase #4 i koristio sam rio main stream wf #5 koji mu je savršeno ležao, verovatno zbog te krutosti. Kanap u istoj klasi ne puni štap te ne možeš lepo da zabacujes.

dovla84

Senior member
Učlanjen(a)
06.06.2013.
Broj reagovanja
0
Trenutno posedujem Vision Nite #3 koji je ok stap za male reke. Pre toga sam posedovao Vipu #4 i mogu da potvrdim sve sto je Gruja rekao za taj stap. Da sam na tvom mestu, izbegao bih Vipu. Razmisli o polovnom stapu jer za iste novce mozes nabaviti neki malo kvalitetniji stap sto se posebno oseti prilikom zabacaja. Recimo , Nite je osetno bolji prilikom zabacivanja od VIpu (bolja kontrola i preciznost).
Ako bas zelis da bude nov a ne preterano skup onda pogledaj Nite (a shvatices da ni on nije nista posebno kada probas neki stap vise klase npr. Winston, Sage ...). Pre kupovine obavezno probaj stap da vidis da li ti odgovara prilikom zabacivanja.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
89kobra je napisao(la):
Planiram da kupim navedeni stap iskljucivo za pastrmku da li je neko imao ili probao i kakvi su utisci?

ako planiras da pecas negde gde ima ribe kupi bar cetvorku . treba baciti sa njim strimer i nimfu cesce nego suvu muvu . ako planiras da pecas na divljoj vodi onda ti stap i ne treba  :(

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Planiram u narednoj godini da posetim par revira pa zbog toga zelim neku trojku ili cetvorku...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
jel imas musicarski stap sa kojim vec pecas? sta ti fali da pecas sa njim? mislim da je promasena investicija kupiti poseban pribor za par ribolova godisnje

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Imao ali vise nemam sprovodnici otisli za 6 meseci od svakodnevnog ribolova, bio lomljen i krpljen i ne zelim vise da ga koristim tako da svakako moram da uzmem novu motku

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
28
ja bi na tvom mestu  prvo kupio neku dobru peticu ili sesticu za moravu .

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
Nazalost kod nas V.Morava i nije pogodna za Musicarenje zasto ne znam bio sam par puta i nista dok sam na manjim recicama imao jako lepih ulova cak i dok je bio najmanji vodostaj.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.490
Dok provalis ribu i bice pogodna

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

89kobra

Full member
Učlanjen(a)
25.05.2015.
Broj reagovanja
57
U okolini Jagodine V.Morava je bila boje blata i pored velike suse, stvarno ne znam razlog ali bas je bila nepogodna za musicarenje to moze i Mafke da potvrdi kao iskusniji kolega, ni nalik Zapadnoj Moravi...

Vrh Dno