89kobra je napisao(la):
U okolini Jagodine V.Morava je bila boje blata i pored velike suse, stvarno ne znam razlog ali bas je bila nepogodna za musicarenje to moze i Mafke da potvrdi kao iskusniji kolega, ni nalik Zapadnoj Moravi...
Послато са ZTE Blade Q Maxi
Ja sam ogulio tastaturu objasnjavajuci da Velika Morava nema blage veze po pitanju kvaliteta vode i ribolova uopste,u odnosu na Juznu i Zapadnu Moravu. Skolovao sam se u Vrnjackoj Banji,a sva rodbina mi je u Kraljevu gde sam proveo puno letovanja jos kao decak od 6 god. sa petljasem za ''sistavca''. Evo sredila se malo voda zadnjih nedelja i covek uhvati mrenu od 6 kg na kedera i jednu od 4 kg

U jesen se moze nimfariti mrena (sto mene ne privlaci preterano dok je kolobara na povrsini manjih reka,a klen aktivan na pvrsini ), Morava da ali samo Zapadna ubuduce.
Kobra se opasno zaljubio u FF i nisam video aktivnijeg ''pocetnika'' i uspesnijeg po ostvarenju klenolova pocev od ulova na Grzi koja je poznata po neuhvatljivim klenovima.
Moja preporuka s'obzirom da momak preferira manje do srednje reke (planiramo na Z. Moravu Boze zdravlja,a hoce ga prelepi klenovi pa i u potocima padaju 400-600 gr :respect1: ),je da kupi neku med. peticu sa kojom moze da uziva sa ribama od 200gr -1kg na stapu .
a i sam zna kako su mu pumpali na petici,ako uzmemo u obzir da jos maaaalo mora da ''vezba'' bacanje,da lovi vece ribe uveeek, DOOOOBRA petica je mama. Da ne pominjemo prolecne vetrice koji kao da cekaju otvor na klenolov. Posto planira da se usredsredi na pastrmke,a ima revira koje ce mo posetiti, kvalitetnija petica je zakon.
Boze zdravlja doci ce na red neka 2-3-ka.
Meni Simpson bre nabavio 5/6 stapac BRUUUKA koliko lagan,morao sam cekrk plastikanera da kupim i jeeedva napakovao kanap #6 da bi izvukao savrsen balens.
Koliko je lagan, prilikom pecanja mi je kaziprst odozgo na pluti kao kada pecam 2-om,a klena pristojnog oseti ohoo hoo . Zabatalih 2-ku

Glasam za #5 mekse akcije i neki kvalitetniji kanap,jer zaista s'obzirom na ulove bice mu primenjiv 150%.