Vruja

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Reka Vruja, udružena sa Grnčarom, stvara Ljuču, utoku Plavskog jezera.
Dugačka je svega par kilometara, ali pleni lepotom i bistrinom. Većim delom je plitka i mirna, a nju oduvek naseljava autohtona potočna pastrmka. Reka je godinama pod zabranom ribolova, koji važi i danas, ali se uz molbu, na njoj ipak može mušičariti, uz pratnju čuvara. Učesnici mušičarskog mitinga u Plavu su obišli ovaj dragulj i na njoj , po želji pecali, ali su visok vodostaj i izuzetno hladna voda učinili da svi "zbrišu" na Lim.
Prelepa reka !

Prilozi

• lepotica Vruja.JPG
    lepotica Vruja.JPG
    54,9 KB · Pregleda: 198
  • lepotica Vruja 2.JPG
    lepotica Vruja 2.JPG
    63,1 KB · Pregleda: 216
  • lepotica Vruja 3.JPG
    lepotica Vruja 3.JPG
    55,2 KB · Pregleda: 197
  • lepotica Vruja 5.JPG
    lepotica Vruja 5.JPG
    66,6 KB · Pregleda: 204

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Našao sam na Vruji i par prelepih brzaka, a na njima sam zatakao tim entomologa iz Hrvatske. To je bila prilika da ih štošta pitam, ali su bili veoma zaokupljeni svojim poslom, pa nisam hteo da smetam. Saznao sam samo da skupljaju tularaše.

Prilozi

• Vruja 5.JPG
    Vruja 5.JPG
    84,9 KB · Pregleda: 178
  • Vruja 4.JPG
    Vruja 4.JPG
    67,1 KB · Pregleda: 169
  • Vruja 3.JPG
    Vruja 3.JPG
    69,1 KB · Pregleda: 167
  • Vruja 2.JPG
    Vruja 2.JPG
    76,1 KB · Pregleda: 174
  • vruja.jpg
    vruja.jpg
    68,8 KB · Pregleda: 175

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MM je napisao(la):
Reka Vruja, udružena sa Grnčarom, stvara Ljuču, utoku Plavskog jezera.
Dugačka je svega par kilometara, ali pleni lepotom i bistrinom. Većim delom je plitka i mirna, a nju oduvek naseljava autohtona potočna pastrmka. Reka je godinama pod zabranom ribolova, koji važi i danas, ali se uz molbu, na njoj ipak može mušičariti, uz pratnju čuvara. Učesnici mušičarskog mitinga u Plavu su obišli ovaj dragulj i na njoj , po želji pecali, ali su visok vodostaj i izuzetno hladna voda učinili da svi "zbrišu" na Lim.
Prelepa reka !

Milose objasni kako to "uz molbu i pratnju ribocuvara"? Zamolis ga da te prati ili pises molbu, platis neku posebnu dozvolu, na ciji racun? Koliko to sve kosta?

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Pa znaš kako, ni ja nisam baš sasvim upućen, reku sam tek pre par dana prvi put video. Znam samo da ako neko želi da peca tj. mušičari na Vruji, treba da ode u Sportsko Ribolovni Klub Plav i da izrazi želju, a rukovodstvo će tu želju uslišiti, bez pisanja molbi, razne papirologije i birokratskih smaranja. Raspitaću se pa ću napisati na sajtu, a pošto uskoro palim u CG na par meseci, neću propustiti priliku da odem na Vruju, pa ćeš imati informaciju iz prve ruke. 

Prilozi

• Vruja 9.JPG
    Vruja 9.JPG
    69,8 KB · Pregleda: 181
  • Vruja 10.jpg
    Vruja 10.jpg
    112,4 KB · Pregleda: 206
  • Vruja 11 (Small).jpg
    Vruja 11 (Small).jpg
    66 KB · Pregleda: 176
  • Vruja 12.JPG
    Vruja 12.JPG