world wide - salmonidne destinacije

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ima ih stvarno mnogo koje bih želio posetiti i preloviti... jedna od njih je reka Mörrum gde bih volio da lovim lososa i u pravo vreme morsku pastrmku. Kada se desi da budem u prilici verovatno če to da bude jedna od prvih mojih ww destinacija (http://www.fishmorrum.com/index.html).

Imate li vi kakve planove ili barem snove....hah..."snove" znam da imaju večina nas  :hammer:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Seb. jesi ti nezasitan, covjek zivi u raju (po pitanju riba i voda, cijele godine nas j... i dize nam zicu sa ogromnim saranima, pastrvam... da ne nabrajam ) a sad bi tu jos neke nove daleke destinacije.
Ma suti tamo gdje jesi i uzivaj u onom sto je oko tebe  :mad: , da si tu gdje smo mi ni to ne bi imao :hammer: Em nema ribe, em nema vode, em je velika voda, em je mala voda, pa ribokradja, glupi i nedokazivi ljudi koji bi mogli utjecati na bolje sutra po pitanju ribolova...
Ma dacu ja tebi Swedsku po nosu, jos nas i time pali  :doh: :doh:

;) samo ti sanjaj i neka ti se ostvare svi snovi prijatelju, a mozda i nekom od nas upadne kasika u med, dobije na lotu , pa pozove clanove foruma da zajedno otpecamo par dana na takvoj destinaciji.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
gogo ja nemam tu mogucnost ali ti imas, molim te banuj ga na jedno 200god :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:D :hammer:

@Gorašine, sve što imaš rasprodaj i preseli se ovde ili negde drugde gde bi več valjalo....pusti tu baranju ako je ikako moguće, ne spadaš ti tamo.
@oholi, evo ja ču sam da se banujem na neko vreme  :hammer: ;)

pre nego odem u švedsku moram  prvo ovde okolo još malo da lovim...sledeči izlazak na Savu koji planiram Novembra če da bude pravi poduhvati i uspeh ako mi uspe  ;)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sebastian je napisao(la):
:D :hammer:

@Gorašine, sve što imaš rasprodaj i preseli se ovde ili negde drugde gde bi več valjalo....pusti tu baranju ako je ikako moguće, ne spadaš ti tamo.

@

Bih ja drage volje, al sam izgleda ovdje pustio korjenje pa ne ide tako lako, ni Madjarica me nije uspjela odvuci u Europu pa nece ni ribe, nevolim je brate do bola (mislim Europu), mada eto kako izgleda od ljeta cemo i mi u tu j... zajednicu EU.

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
Hmmmmmmmmmm daaaaaaaaaaaaa.....evo mog plana za sledecu sezonu ili dve  :D

http://www.pagegangster.com/p/j28OZ/

A posle ovoga  vise i ne vredi ziveti  :nowink: :nowink: :nowink: :hammer: :smoke: :whistle:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nekoliko samo km od mene plivaju ovakve grdosije od pastrmki ali.... da mi je prilika obavezno bi posetio ovu destinaciju:

Patagonija - Jurasic Lake

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VK4cnXpiuJ4[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Kf6xrDI2fpg[/youtube]

Zašto kada imam i ovde takve ribe? Takve ribe u tolikom broju u takvoj vodi koju okružuje takva priroda e toga nema ovde kod mene. Za ceo taj paket mi ne bi bilo žao potrošiti lovu.
Kod mene takve ribe su okružene prirodom kao iz horora, teška metalna industrija, deponije smeća, duboko i opasno blato...  :blush: sve što tu iole vredi su ribe. Ostalo je totalno van celog konteksta kako ja zamišljam mušičarenje. Dok, mesta koja su stvarno krasna prepuna su uložene pastrmke i to su uglavnom male ribe za moj ukus a one veže su uglavnom neke krljave te me uopšte ne zanimaju. Koliko mogu da vidim i čujem Jurasic Lake je bas to kako ja zamisljam savrseno mesto za musicarenje velikih i krasnih pastrmki. Ogromna voda, nema glupog granja na obali ... savršenstvo.
Ovde kod mene, em sve što sam naveo još kada vidim najlon kese po granju na vodi, u vodi i pored vode...to mi sve kvari doživljaj.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Seb. evo svečano obećajem predcijelom javnošću da te vodim tamo o mom trošku (čim dobijem na lotu)  :D pa to isto očekujem i od tebe, ko prvi dobije na lotu vodi drugoga sa sobom  :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Dogovoreno! Evo ja ču da uplatim EURO JACK POT pa ako padne tih 10tak mio idemo i tamo da budem mesec dana ko age!!!  ;)  :smoke:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Nadao sam se ove godine septembra na strajpera u okolici NJ USA ali ne dopsutaju neki trenutni poslovni uveti ali zato sada sredinom Avgusta cu imati mogucnost da se malo poigram sa pastrmkama iz "Maramec Spring River". Nadam se da imaju neku ozbiljnu ribu unutra  ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da li je netko od vas več letio avionom iz svoje zemlje i nosio kakav mušičarski štap? Mene zanima da li moram da ga prijavim na carini kada izlazim iz EU jer letim za USA sredinom avgusta? Ne bi volio da me posle na povratku dave za štap koji sam kupio ovde i misle da sam ga uzeo u USA. Znam da za laptope i takve stvari mnogo kompliciraju a za štapove ne znam kako je. Neki štapovi su skuplji od laptopa pa ne bi bilo cudno da bi i za to trazuli neku potvrdu da nije kupljeno izvan EU.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hah vec sam dosao do mog odgovora....stap ide samnom u kabinu kao osobna prtljaga. Carinike cu tamo da pitam jel treba ili ne treba sta da prijavim i to je to.

Vrh Dno