world wide - salmonidne destinacije

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ponesi neki bezveze stap koji ne vredi nista i prijavi ga na carini a tamo kupi neki dobar stap jer je sigurno jeftiniji nego ovde i iznesi ga bez carine  ;)  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ma pomislio sam i ja na to ali frka bi bila da je carinik neki musicar pa pogleda sta je zapravo u torbi, nisu ni oni od jucer. Lepo cu da vidim na licu mesta i imat cu racun pa nemere niko da mi onda nista pametuje. Mozda nece ni biti potrebe da se ista prijavljuje. Kako god da bilo ja sam spreman ;) Tamo necu da kupujem stap nego nesto drugo ;)

Sa sobom nosim samo stap+cekrk, muve i predvez...za par pecanja dosta.

DDj

Newbie
Učlanjen(a)
05.02.2009.
Broj reagovanja
0
Meni nekoliko puta nisu dozvolili da unesem stap u kabinu. Mozda zavisi i koja kompanija leti. Jednom sam cak i proverio sa kompanijom sa kojom sam leteo i rekose da moze, ali na ulasku u avion mi nisu dozvolili da unesem stap, pa sam ga ostavio u cekaonici aerodroma. Drugim recima bacio, jer sam morao da letim. Zato budi oprezan. U svakom slucaju mozes da stavis u cvrstu futrolu i u glavni prtljag aviona.

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
Sebastijane
Ja sam ove godine bio u N.J.
Naravno poneo stap , waderse, cipele, preluk... A tamo kupio jos jedan stap,cekrk....
Nije bilo nikakvih problema jer carinici ocekuju da donosis puno stvari kad se vracas iz Amerike.
Stap nikako nemoj da nosis sa sobom  u kabini jer ces ostati bez njega.
Ako ides u NJ pogledaj ovo mesto: south branch of Raritan river. To je bila jedina salmonidna voda u mojoj blizini.Ima i Artic char.
Kako da stignes tamo mogu ti objasnuti na p.p.

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Ima ih stvarno mnogo koje bih želio posetiti i preloviti... jedna od njih je reka Mörrum gde bih volio da lovim lososa i u pravo vreme morsku pastrmku. Kada se desi da budem u prilici verovatno če to da bude jedna od prvih mojih ww destinacija (http://www.fishmorrum.com/index.html).

Imate li vi kakve planove ili barem snove....hah..."snove" znam da imaju večina nas  :hammer:
Cuo sam da Morrum nije ono sto je nekad bilo. Imaju neki problem jer im se snjizava broj pastrmke svake godine.
Dobre pastrmke su bar 1000km severnije. 
Ove godine krenuo i ja za njima. Mesto zvano Ransaran.
Jos samo 20 dana . :smoke:

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Tsa.gov tu mozes da nadjes sve sto te interesuje vezano za sjeverno americki kontinent ali pod obavezno proveriti sa kompanijom kojom mislis da letis. Koliko znam kanadske kompanije dozvoljavaju stapove i cekrk, ali kanap i udice ne, za carry-on prtljag. Isto je i sa amerima, al kao sto sam napomeno, provjeri sa kompanijom. Ako imas sansu uzmi njihovu potvrdu, tako da te niko ne maltretira. Ako ne unosis stap i opremu u kabinu, verujem da neces imati komplikacija.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hvala za savete. Ne lovim ovaj put za NJ nego za St. Louis. Na karti mi pise da mogu nositi u kavinu torbu do 117cm duzine i do 20kg. Jos cu malo da proverim.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
L A P L A N D je definitivno jedna od destinacija gde treba ici loviti bar jednom u zivotu na nedelju dana pre nego se otputuje u vecna lovista

http://www.fishinginfinland.fi/river_teno

Veliki lososi, veliki lipljeni, velike morske pastrmke, zlatovcice... :drool:

ILIJA

Senior member
Učlanjen(a)
29.06.2011.
Broj reagovanja
0
neznam dali je proavilima foruma :'(,ali evo kako sam se ja proveo ove godine u Laplandu
Jezik naravno nije problem  :whistle:
http://www.ribar.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=1093:2013-09-11-08-57-12&catid=41:2010-05-05-11-37-52

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fino fino  :tbumb: lepo je otici na takav izlet....ako semeni osmehne sreca idem onda prvo na lososa a onda moraju da dodju na red I ti arkticni lipljeni, pastrmke...

velika mi je zelja loviti velike losose, morske pastrmke I stilhede pa I arktickog lipljena....za stilheda cu morati negde u USA ili CA ovisi gde mi se prvo ukase prilika.

Vrh Dno