Yak Hair

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Da li ste probali?

Meni se ovaj materijal, onako kada gledam slike i neke urađene strimere od njega, čini kao fantastičan materijal sa kojim možemo uraditi neverovatne XXL strimere. Sam pramen ovog materjala je 30cm  :drool: :drool: :drool:
Još ako to pomešamo sa nekim flesh materijalom kao što je Angel Hair...uf uf  :drool:... vidio sam več par takvih imitacija i izgledaju fenomenalno.

Zamislite strimer od kakvih 25-30cm i sav ribolik i bleštav  :drool: I onda to kada poigra pred nosom neke štukice od 120cm ili kakvoj mladici  :drool: :drool: mmmm a što je najlepše tako nešto vezano hollow tehnikom ili hi-tie tehnikom se dobije izuzetna ribolika imitacija koja ne upija vode i lako se baca a opet extra konkretna imitacija na kraju našega predveza veselo pliva u buku i mami neman iz dubine ;)

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Hunter i ja smo se malo trampili za ft meterijal...od njega dobih nešto tan Yak Haira...to sam dugo planirao več navezati na waddington shanku takoda bi udica došla na sredini tela...tako sam danas i uradio. Malo sam mešao to sve sa fleš materijalom i slinkijem pa na kraju još malo leđa ofarbao markerom. Posebno za ovakve imitacije sam namenio i ove velike zveckajuće oči....tako da, em je konkretno, em je materijal lak koji ne pije mnogo vode, em je strašno žilav materijal, em jako fino upogljiv za strimere te veličine, em što jošzvecka i meni se dopada...a mislim da če se dopasti i nekim predatorima (u mislima mi velika štuka, som i mladica) ::).

Eto super materijala za sve vas koji najradije koristite prirodne materijale a želite uraditi kakav XXL strimer ;) Meni se dopao materijal. Jeste da sve malo izgleda čudno dok se počne vezati ali da se od toga uraditi savršen strimer.

Prilozi

• Yak Hair Baitfish.jpg
    Yak Hair Baitfish.jpg
    67,6 KB · Pregleda: 321

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ravno 26  :eek: big flies for big pike !!!! Strava je ..jesi ga namenio mladici ? priznaj

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Šone je napisao(la):
ravno 26  :eek: big flies for big pike !!!! Strava je ..jesi ga namenio mladici ? priznaj

priznam, za nju je ali ne biram ja previše  ;) može i štuka, som...  ::) samo da je preko metar  :lol:

kod ovih waddington shankova mi se dopada to da udicu mogu isto da menjam kao i na tubici jer se u ovom slučaju udica spaja pomoču prstena...tako mogu da stavim i udicu sa zaštitom protiv kačenja. Šteta je ovako nešto okačiti za neki panj, granu...a što je super laga je da ga se da bacati i jednom prosečnom osmicom...moja je srednje akcije i to če da leti samo tako.

Također moram navesti da je vrlo prozračan samo da se na slici to i ne izražava toliko.  Izgleda kao da sam potrošio tonu materijala ali nisam. Vezano je hollow tehnikom.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
evo, još jednom sam probao večerašnjeg od yak haira...namontirao sam mu konkretnu udicu i odmah probao u jednom potoku pored kuče....pliva ko prava riba.....tu i tamo ga tok zanese pa uradio isto što i npr. škobalj i odmah se vrati u istu poziciju....još jednom ču ga probati tako što ču udicu da fiksiram da ne leluja pomoču termo bužira.
evo ga posle plivanja  :)

Prilozi

• posle plivanja.jpg
    posle plivanja.jpg
    76 KB · Pregleda: 564
Vrh Dno