Zapusiti im usta...

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Svašta sam čuo dok sam na Savi, Dunavu... mušičario i/ili isprobavao pribor, ali ovo danas je vrh. Pecam ja kedere na muvu i čujem iza sebe
"Vidi ga ovaj, istripov'o da je Indijana Džons".  :D ::)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Pecam na jezeru gde je gužva - kupači, šetači, deca, kućni ljubimci svih sorti, drštva sa roštiljanjem, grupe onih koji se sunčaju, zaljubljeni, studenti koji uče na glas.....muzika iz kafane, motoristi, biciklisti... jednom reči - vašar.
Ima radoznalaca i bar po pola sata provedem u priči i objašnjavanju šta i kako i ne smeta mi to.
Čovek je samo radoznao - sve je OK - sve fino i kulturno.
Pre neki dan, dva varaličara, gledaju kako bacam i pitaju na šta pecam.
Ja izvadim i pokažem strimer koji mi poklonio Zvezdan. Kad je suv ili u vodi on je sav lepršav i vrlo živahan, ali je mokar van vode nikakav. Sav slepljen, usukan i tanak.
Jedan kaže, video sam lepo radi, a drugi ni pet ni šest nego:
"Kurac ćeš ti da u'vatiš na tri dlake i ukras za jelku, kad neće na ..." - reče neku varalicu.
Vidim ja da je on "dobar" ribolovac i normalno mu odgovorim:
"Šta tebe zabole da l' ću nešto da uhvatim".
Posle nekoliko minuta uhvatim štuku oko kilo i shvatim da je Mix za takve u pravu.
Kad vidi ulov - zapušiš mu usta za vjeki vjekova.
Pobego mi, a čekam da ga vidim sledeći put. Ubiću ga od zajebancije.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Takve je najbolje ostaviti da žive u zabludi da se taj "ukras" ne može upecati riba. Zašto ga podučavati i od njega napraviti uspešnijeg ribolovca...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Samo ti lovi kolega,u početku je uvek tako,kasnije kad uvide i shvate neke zablude,nećeš se spasiti od hvalospeva!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Pa do sada nisu viđali mušičare na jezeru i normalno je da su radoznali i ne smetaju mi.
Mnogi varaličari priđu, gledaju strimer kako radi u vodi, gledaju štap, upoređujemo opremu...sve je to normalno.
Kaže čovek - Bre, al ti lak štapić, ja secam skoro 650 grama štap sa mašinom. Treba da radiš ...i onda se slatko ispričamo. Ispoštujemo se ..
Ali ima i budala...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Takve je najbolje ostaviti da žive u zabludi da se taj "ukras" ne može upecati riba. Zašto ga podučavati i od njega napraviti uspešnijeg ribolovca...

A zasto da ne?

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Slažem se sa Simsom i sam sam dvojicu takvih "tvrdih" varaličara koji su se u početku bojali novoga, uspio "obrlatiti" da probaju i eto mašu i oni, jedan mi je jučer pokupio stegu, konce, balsu... danas pravi strojčić da lakše obradi balsu jer mu dnevno nije dosta 3-4 bambule nego oće serije. Skroz je otkačio na mušičarenje, a prije nekh 7-8 mjeseci mi se smijao što ja tu izvodim i bolje nek probam woblera i sl.
Čovjeku sam polako i natenane objasnio što, kako i zašto, a onda ga i "ubio u pojam" ulovom smuđeva gdje je on bio samo gledaoc i eto... počeo učiti mahati, sad već i vezati muhe.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
ja vas stvarno ne razumem ,iskreno ja bi se na primer mnogo više iznervirao od Rančića da sam bio na njegovom mestu ,priđu ,pitaju ga na šta peca on pokaže i  objasni a ovaj mu kaže" k.....c ćeš na to da upecaš nešto " pa to je neverovatna doza bezobrazluka ,priđeš nekom koga ne poznaješ,uznemiravaš ga i posle ga još i vređaš ..mislim stvarno...to je klasično bezobrazno ponašanje ,taj čovek se verovatno tako ponaša i u svemu ostalom.

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Pa nije baš odbrambeni mehanizam od nepoznatog. Zna on sigurno kao varaličar šta je strimer.
A nije ni logičan - niko ga nije ni napadao niti mu naturao nešto nepoznato.
Nemoj da uopštavaš - nadmeni mušičari. Niti sam bio nadmen, niti mogu to da budem sa svojim skromnim znanjem.
A sve se desilo u tri rečenice i za 10 sekundi:
-Na šta pecaš, možemo da vidimo.
-na strimer, malo dlaka polarne lisice i sjajne trakice.
-Kurac ćeš na tri dlake i ukras za jelku nešto da u'vatiš
Toliko
To jeste bezobrazluk i podcenjivanje - kakva odbrana i logika.
Razumeo bih da je rekao - daj, baci ga da vidim kakav je u vodi i kako radi. To bi bila normalna reakcija. E posle toga ako misli da rad strimera u vodi nije dobar ili da ja neznam da vodim strimera - onda može da kaže to što je reko.
Imaš ljude koje ne možeš ni da teraš ni da vodiš  - kaže narod.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Rancic je napisao(la):
Pa nije baš odbrambeni mehanizam od nepoznatog. Zna on sigurno kao varaličar šta je strimer.
A nije ni logičan - niko ga nije ni napadao niti mu naturao nešto nepoznato.
Nemoj da uopštavaš - nadmeni mušičari. Niti sam bio nadmen, niti mogu to da budem sa svojim skromnim znanjem.
A sve se desilo u tri rečenice i za 10 sekundi:
-Na šta pecaš, možemo da vidimo.
-na strimer, malo dlaka polarne lisice i sjajne trakice.
-Kurac ćeš na tri dlake i ukras za jelku nešto da u'vatiš
Toliko
To jeste bezobrazluk i podcenjivanje - kakva odbrana i logika.
Razumeo bih da je rekao - daj, baci ga da vidim kakav je u vodi i kako radi. To bi bila normalna reakcija. E posle toga ako misli da rad strimera u vodi nije dobar ili da ja neznam da vodim strimera - onda može da kaže to što je reko.
Imaš ljude koje ne možeš ni da teraš ni da vodiš  - kaže narod.

Rancicu ni jednog jedinog trenutka nisam pomislio na tebe kada sam rekao "musicari svojom nadmenoscu". Prvo nisam pricao u jednini a cinjenica da se u krugovima mnogih ribolovaca do skoro mislio da su musicari "pedercici" u skupoj opremi. I umesto da se svi malo potrudimo , obajsnimo drugima ko smo i sta smo zapravo, mi opet pricamo suprotno. Zasto je problem potrositi malo svog vremena i mirno objasniti o cemu se radi, objasniti da nema nista strasno u "tom musicarenju", da se lako nauci i da se veze musica i da se zabaci i da se uhvati riba. "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom" ili " ko tebe kamenom, ti njega lopatom" je izbor svakog od nas pojedinacno. Ja sam uvek bio blizi prvoj varijanti sve dok ne postane ocigledno da nema vajde. Onda dignem ruke.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja na primer imam skroz drugacija iskustva u kontaktu sa kolegama ribolovcima koje srecem na vodi.kod mene osim par nas musicara nema,ali svaki ribolovac je bar na televiziji video ovu tehniku ribolova i kad me sretne tacno zna sta radim.nikad niko me nije podcenio,ili tvrdio da necu moci da ulovim ribu.vec uglavnom kad ne radi klen pa se pozalim da mi lose ide , ljudi prokomentarisu.....kad ti na muvu nemozes da ulovis klena cemu ja da se nadam ....sto jasno govori koliko ostali ribolovci kod mene cene ovaj nacin ribolova,i koliko ga smatraju uspesnim... mislim da su dva glavna razloga malog broja musicara kod mene cena pribora i ubedjenje koje vlada kod ljudi da se bacanje uci veoma tesko,i da to malo ko moze da nauci.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Zasto cena pribora kada pribor kosta kao i svaki drugi za bilo koji drugi nacin ribolova? Ima stapova i za ispod 2000 din

Vrh Dno