Konačno sam se kanio probati nešto što sam več podavno zamislio. Zaštita od trave koju možemo staviti na skoro svaki strimer koji je več navezan bez te zaštite. Dakle zaštita koju možemo skidati i ponovo stavljati na svaki naš omiljeni strimer. Ja sam na takvim terenima gde mi ta zaštita ne treba ali ponekada se desi da sam na takvom terenu gde bi baš voleo da je imam a nemam ni jednog takvog strimera a i mrzi me tako ih vezivati. Pa sam tako osmislio ovaj sistem.
Sve što nam je potrebno je odgovarajući najlon, silikonski bužir, upaljač i bobina sa koncem a može umesto toga i termo bužir (ako strimere ne spajamo kopčom nego ga direktno vežemo na sajlu) ako se odlučimo za termo bužir onda ga upaljačem fiksiramo kod okca udice kroz kojega ide najlon koji nam služi kao zaštita od trave. Meni je ovako jednostavnije jer ja inače strimere kačim o kopču pa tu termo bužir ne dolazi u obzir. Sutra ili danas kada se vratim sa posla ču vam pokazati i to sa termo bužirom.
Na slici je nalon 0,45 mm mada bi bilo bolje da je deblji mada meni i ovaj prolazi kroz lokvanje bez problema. Probao sam to zadnji put ali slično beše jer nisam imao pri sebi ovaj silikonski bužir nego sam vezivao koncem

Ovako je mnogo jednostavnije a sasvim solidno čvrsto da ne spada. Ja sam zadovoljan...i sledeči izlazak na vodu moram ovo da isprobam na jednom delu jezera gde još uvek ima za šta da se zakači strimer bez zaštite.
Slike su rađene telefonom.