zonker

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Prvi put sam na forumu i postavio bih pitanje svima koji mogu da pomognu.Gde bih mogao da pronadjem materijal za telo zonkera,mislim da se na Engleskom zove mylar tubing.Ima li kakvu primenu, osim sto sam ga nalazio na decijim igrackama,imam utisak da sam stalno vidjao ovaj materijal kod elektricara.Ako neko moze da me uputi gde bih mogao da nadjem ovaj materijal,a da ne narucujem,bio bih veoma zahvalan.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ako može da posluži to što si video kod električara recept je sledeći.
Kupiš par metara koaksijalnog kabla (mislim da se tako zove), koji se koristi za povezivanej TV-a sa antenom i sl.
Inače cena mu je izmedju 10 i 20 din po metru. Pažljivo oguliš spoljašnji sloj izolacije i ispod njega ti je to na šta ti misliš.
E sad mislim da materijal na zonkeru nije baš isti kao ovo što tebi treba. Mislim da je bolje žešenja da namotaš telo od neke srebrne tračice ako nemaš ništa drugo pri ruci. :bye:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
postoje i neki ukrasni konci, odnosno neki kanapi presvučeni sličnim materijalom, toga ima u knjižarama. Ipak ja mislim da je najbolje kupiti pravu stvar iz flyF trgovine. Za neku bolju alternativu ja ne znam.

Z

Zakula

Guest
Mislim da ne postoji materijal,koji je bolji za izradu klasichnog Zonker-a od SHENILA!Zaboravili ste shenil!!!Mislio sam da cesh da se setish Seb!!!

Dok flash-evi,flashaboo-i,crystal i angel hair-ovi  i ostale svetlucave sintetike nisu dozivele expaziju u Nishu,vecina nishkih mushichara je uglavnom koristila strimere - Zonker-e,koji su bili napravljeni od zechije trachice/strip (obichno bele boje) i shenila...Chini mi se da nam je najzastupljenija boja shenila bila crvena i drechavo roze.Znachi telo napravljeno od crvenog shenila,preko njega zechji Zonker Strip i to je to!Samo da napomenem da je ovaj strimer,nishki mushichar najvishe koristio,kada je isho da mushichari shtuku,mada mislim da je dobar i za bucova!Naravno,Zvezdane,ti experimentishhi sa bojama tela...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ja sam pravio zonkera sa telom od drecavo zelenog antrona sa crnom zecijom trakicom,ali sam na inostranim sajtovima video da oni telo prave sa ovim posebnim materijalom koji se zove mylar tubing,koji je bruka kako dobro izgleda.Uzgred jedno pitanje za Nislije koje zive na Cairu,nevezano za ovo.Zna li neko Nenada Konstandinovica zvanog Nesa iz Sinter male,decko mi je mnogo dobar drugar,bili smo zajedno mornari u Tivtu,ukrali su mi mobilni pa sam izgubio njegov broj.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
I moj omiljeni strimer je dugo bio zonker sa crvenim telom od vune ili Chenille-a. Upravo sada pravim jednog zonkera dugačkog oko 20 cm. Međutim, flashevi su tu, puna fijoka, i puno strimera od njih. Osvojili su moje srce prošle godine, a moraću da napunim i jednu Žakulinu fijoku, kako bi i on ušao u ljubavnu vezu sa njima. OK, zonker (mi ga zovemo conker, kao Nemci) je ubica i veoma efikasan strimer, kao i sve "muve" od zečetine. Ovo što ja sada pravim je flashy-zonker, tripple combo, koji će sigurno biti izluđivač i dželat nedužnih štuka.
Zvezdane, Šinter Mala je  deo Niša sa druge strane Čaira i iz tog kraja poznajem skoro sve likove, ali im ne znam imena. Tvog prijatelja ćemo naći u roku od pola sata kada dođeš kod mene u goste, a to možeš da uradiš kad god poželiš from now on  :firends:.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Druze,hvala na pozivu,videcemo se kad mi deca malko poodrastu,ne mogu da mrdnem iz grada.I ja ovih dana spremam ekstremno velike zonkere,ali za bucova,uzecu dozvolu za nacionalni park Djerdap,ispod brane,tamo su velike dubine i mora sve da sljasti i vrluda.Mislim da je zonker najefektniji za velikog bucu,jer ga izludjuje onaj rad kozice zeca.Sve bucove koje sam hvatao na zonkera,hvatao sam na spori rad,sa propadanjem,i udarci uopste nisu siloviti,nego ga samo usrce.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Druze,hvala na pozivu,videcemo se kad mi deca malko poodrastu,ne mogu da mrdnem iz grada.I ja ovih dana spremam ekstremno velike zonkere,ali za bucova,uzecu dozvolu za nacionalni park Djerdap,ispod brane,tamo su velike dubine i mora sve da sljasti i vrluda.Mislim da je zonker najefektniji za velikog bucu,jer ga izludjuje onaj rad kozice zeca.Sve bucove koje sam hvatao na zonkera,hvatao sam na spori rad,sa propadanjem,i udarci uopste nisu siloviti,nego ga samo usrce.

Udarac krupnog bucova mogu da opisem prvo kao psovanje (j.... ti panjeve !!!) e onda pocinje op, op, op, cekaj mala... E sada drugo, kad smotas ili imas smotano daj te slike velikih zonkera, kozjih bradica, sta jos imas jer ja za bucova koristim male imitacije ribica do svega 5-6 cm, dok sam npr video da varalicari koriste izrazito dugacke varalice za njega, i preko 15 cm. Evo nesto iz mog bucovskog arsenala i jedna uvelicana radjena od BODY TUBE ispod koje je samolepljiva olovna traka koja daje oblik tela.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ovo su otprilike strimeri koje koristim,u prolece vece,leti manje i sto tamnije.Na skroz bele strimere nikad nisam imao uspeha(sa njima bolje prolaze ovi sto bacaju vaser kuglu),zato belu uvek kombinujem sa nekom tamnijom nijansom.Ovde je bucov dosta probirljiv,sto zbog mnostva prirodne hrane,sto zbog velikog broja ribolovaca.Ove godine cu da napravim za leto seriju zonkera tamnije boje na sto manjim udicama,tada samo na malu udara.
IMG_1864.jpg

IMG_1105.jpg

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ne znam jeli ovako bolje,jos nisam ukapirao potpuno ovo postavljanje.Sta da radim,skoro sam ubacio net.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
u bre djole, ovi strimeri sa drečavo zelenim telom od šenila i leđima od bele dlake sa nešto fleša i crnom glavicom... mislim  :tbumb: stvarno  :respect1: jednostavno i otrovno!!!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Ako neko moze da mi pomogne,izludecu od ovih slika.Kako da postavim sliku da na forumu bude malih dimenzija,a kad se klikne na nju,ona bude veca.Kako postavljate vi svoje slike,koje nalazim na forumu.Djole,kako si ti postavio slike tvojih strimera.Ja koristim pfotobucket.
IMG_1105.jpg

IMG_1864.jpg

Vrh Dno