Evo jedne stare verzije zonkera. To je jedan od mojih omiljenijih zonker strimera (mislim na način vezanja). Sa ovakvim malim strimerčićima sam izbockao: pastrmke, klenove, smuđeve i bandare. Štukama ih ne bacam, za njih čuvam samo ogromne strimere jer ne želim da gnjavim male proždrljive šklocare. Bucovu i večem protfišu nisam imao prilike ovo bacati a znam da bi i oni pojurili za ovom imitacijom. Ovaj strimer ima korene negde u USA u vezan je za maloustog basa...posle se zbog svoje lovnosti proširio po celom svetu. Preko mora, reka, jezera i bara...lovi svuda, dakle još jedan univerzalni i vrlo lovan strimer. Sve što vam treba jesu dvije zonker trakice i odgovarajuća udica. Otežanje možete staviti po volji. Oči nisu potrebne ali nisu višak, isto tako i krystal flash. Za glavu još možete staviti ako imate bead head (za strimere) koje na sebi več imaju i oći a sa time ujedno rešite i otežanje (ako ga želite) tako da vam prethodno nije potrebno namotavati olovnu žicu. U principu, za ovu lovnu imitaciju, dovoljne su vam samo dve zonker trakice, udica i nešto konca

. Ako ga malo modifikujete kao što sam to uradio ja (očima, otežanjem, i krystal flashom) dobijete još življu a ja verujem i još lovnu imitaciju.
Boje koje će te koristiti ovisi o vama. Sami već znate da je standard da se donja strana sradi u svetlijoj boji. Zanimljiva kombinacija boja pored ove moje (bi bila) sa maslinastim leđima i belim stomakom, onda isto tako siva leđa i beli stomak. Samih kombinacija može da bude koliko je i duginih boja

sve je na vama, na vašoj mašti ili kreativnosti, ali također i na vašem iskustvu.
Moj materijal:
1. Zonker trakice (FL. CHARTREUSE i BELA)
2. Olovna žica
3. Prizmatične holo. samolepive oči
4. Udica TMC 8089 #12
5. Konac 140 UNI beli
ja ih vežem u dužinama od 5cm do 8cm
ispričavam se za kvalitetu fotografija ali to sam na brzaka slikao tek toliko simbolično da se vide osnovni koraci vezanja.