zonker

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Ajd ovako najprostije kako sredjujem ja slike za sajt. Sigurno imas ACD See neku od verzija, barem pretpostavljam. Otvoris sliku u acdsee i izaberes EDIT IMAGE. U zavisnosti od verzije koju imas sa leve ili desne strane dobices mogucnos da vidis koje ce velicine biti slika posle editovanja (ESTIMATE NEW FILE SIZE - ocekivana velicina novog fajla). E tu ne sme velicina fajla da predje 300 kb. Predlazem ti da ih radis do 150 kb jer je sasvim dovoljno i prikazace ti se u osnovnom prozoru foruma i nece se otvarati novi prozor (sve ovo pod uslovom da je DPi 72). Sta je jos btitno, iskoristi funkciju CROP da iseces samo deo koji zelis da postavis na sajt. Pomocicu ti ako jos nesto treba ali idi sada preko pm, mail-a ili Skype-a, jer vec izlazi iz posta. Poz. I trpaj fotke. Za zonkere  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Mixmaster,postavi neku fotku tvojih zonkera za stuku.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Aaaa, čekaj, kupio sam novi foto-aparat  :lol:! Malo mi je mračno sada, ali zonker je svetao. Idem da ga slikam!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
8
Evo jednog, ali nije klasičan zonker. Sitno mi je to za štuke koje kanim loviti. Ovo je džamutka od oko 15 cm, na udici 3/0. Rep, koji treba da leluja, je od zečije trake, telo od mešavine crystal flasha i syntetic haira, a glava od fancy yarna. Može biti da će nekome izgledati ružno, ali ima nekoliko veoma bitnih osobina. Ova mešavina kristala u sredini je čvrsta i ne daje ovom savitljivom repu da se uplete oko udice. Ovaj strimer sam namenio pretraživanju samog dna bara, gde očekujem krupne štuke. Nisam llubitelj predugog zaštitnog predveza za štuke, ali na ovog strimera sam već namontirao toothy critter od oko 20 cm. Sve mi se ćini da će mi aknuti takva babroga, da će joj i to biti malo. Moguće je da je ovaj dugi zimski post učinio da malo izgubim osećaj za veličinu štuka u barama u okolini Niša, a možda me neki čudni predosećaj ni ovog puta neće izneveriti  :naughty:.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Danas sam posle duze vremena napravio strimera bez upotrebe sintetike,smola,plastike.Zonkeri sasvim prirodno.

Brutallis

Junior member
Učlanjen(a)
07.03.2008.
Broj reagovanja
0
Lepo izgledaju  :tbumb: posto ti je bucov glavna lovina navezi neke u mojoj omiljenoj boji C R N A
pa se javi sa rezultatima :smoke:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zvezdane, zonkeri su fantastični...mogo bi sa njima mnoge različite grabežljivice da bocneš, definitivno!  :yeswink:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Evo jedne stare verzije zonkera. To je jedan od mojih omiljenijih zonker strimera (mislim na način vezanja). Sa ovakvim malim strimerčićima sam izbockao: pastrmke, klenove, smuđeve i bandare. Štukama ih ne bacam, za njih čuvam samo ogromne strimere jer ne želim da gnjavim male proždrljive šklocare.  Bucovu i večem protfišu nisam imao prilike ovo bacati a znam da bi i oni pojurili za ovom imitacijom. Ovaj strimer ima korene negde u USA u vezan je za maloustog basa...posle se zbog svoje lovnosti proširio po celom svetu. Preko mora, reka, jezera i bara...lovi svuda, dakle još jedan univerzalni i vrlo lovan strimer. Sve što vam treba jesu dvije zonker trakice i odgovarajuća udica. Otežanje možete staviti po volji. Oči nisu potrebne ali nisu višak, isto tako i krystal flash.  Za glavu još možete staviti ako imate bead head (za strimere) koje na sebi več imaju i oći a sa time ujedno rešite i otežanje (ako ga želite) tako da vam prethodno nije potrebno namotavati olovnu žicu. U principu, za ovu lovnu imitaciju, dovoljne su vam samo dve zonker trakice, udica i nešto konca  :). Ako ga malo modifikujete kao što sam to uradio ja (očima, otežanjem, i krystal flashom) dobijete još življu a ja verujem i još lovnu imitaciju.
Boje koje će te koristiti ovisi o vama. Sami već znate da je standard da se donja strana sradi u svetlijoj boji. Zanimljiva kombinacija boja pored ove moje (bi bila) sa maslinastim leđima i belim stomakom, onda isto tako siva leđa i beli stomak. Samih kombinacija može da bude koliko je i duginih boja  :D sve je na vama, na vašoj mašti ili kreativnosti, ali također i na vašem iskustvu.

Moj materijal:
1. Zonker trakice (FL. CHARTREUSE i BELA)
2. Olovna žica
3. Prizmatične holo. samolepive oči
4. Udica TMC 8089 #12
5. Konac 140 UNI beli

ja ih vežem u dužinama od 5cm do 8cm

ispričavam se za kvalitetu fotografija ali to sam na brzaka slikao tek toliko simbolično da se vide osnovni koraci vezanja.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    24,9 KB · Pregleda: 205
  • 2.jpg
    2.jpg
    17,5 KB · Pregleda: 212
  • 3.jpg
    3.jpg
    26,1 KB · Pregleda: 216
  • 4.jpg
    4.jpg
    19,8 KB · Pregleda: 230
  • 5.jpg
    5.jpg
    36,3 KB · Pregleda: 207
  • 6.jpg
    6.jpg
    33,5 KB · Pregleda: 219
  • 7.jpg
    7.jpg
    18,5 KB · Pregleda: 204
  • 8.jpg
    8.jpg
    28,6 KB · Pregleda: 212

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
21
Uh, sto volim ovu kombinaciju boja za smudja,a vala i za bucova kad zamuti ili uvece. :tbumb:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Zaboravio sam napomenuti za one koji prvi put budu vezali zonkere. Kada mislite koncem pričvrstiti zonker trakicu za vrat udice uvek navlažite taj delić kože koji če te prčvrstiti koncem... Tako će se trakica bolje i čvršće fiksirati.

Vrh Dno