1. mart 2008

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Uuuuu, kakav mi je info stigao sa Nišave!!!! Bistra kao Tara, nizak vodostaj! Izgleda da sam dobro uradio što nisam odlepršao na neki revir. Idem sam. Stavljam Mixmasters Large Stonefly Nymph u kutiju i pravac .... Auuuu, pa ja to čekam cele zime. Uzimam motku 906, neću da se zajebavam.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Prvog marta (danas) nema ništa od riboova za mene. Na vodama kojima sam lovio neče od lova da bude ništa sve do maja ali postoji jedna predivna voda (reka) na kojoj nisam lovio do sada. Sezona se danas otvorila na toj reci a ime joj je Radovna. Prekrasna pastrmska reka. U njoj žive mnoge potočne, ima dosta i potočnih zlatovčica i kalifa. Klena i lipca tu nema i nikada ih nije bilo (koliko je meni poznato). Čista smaragdna planinska reka. Hladnija i od bohinjke i mnogih drugih... Možda se posle 18. marta i ja upišem u martovsko mušičarenje...do tada ostajem u nadi  ::) 

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Danas nisam ni počinjao ribolov. Duvao je tornado na Nišavi, pa sam se zadovoljio posmatranjem pastrmki i lovom larvi insekata. Lepo sam se proveo i napravio planove za manju vodu i lepše vreme. Informacija koju su mi dali Perafly i Mr. Zakula nije bila tačna. Ono što su oni videli iz automobila veće je za bar 30 cm od julskog vodostaja u koji su mi se kleli. :mad: :doh:

zagor

Newbie
Učlanjen(a)
17.09.2007.
Broj reagovanja
0
Prva u životu na muhu unatoc jakom vjetru i kiši

pastvaok7.jpg

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Suma sumare za 1.3.2008. Moravica - revir. Ekipa sa slika je imala upotpunjeno otvaranje sezone, svako sa dvocifrenim ucinkom. Aktivna je sitna, mada je i pitanje koliko ima krupne posle informacija da su ceo februar radile varalice u reviru a da ribocuvari imaju upisanu 0 u kontrolisanju ovog dela. Evo par zanimljivih slika.

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
143
Lepo otvaranje. Revir na Moravici je siromašniji nego prošle godine ali opet se nešto uhvatilo. Ali, najbolje su bile kobasice. :bleh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Slike su prelepe, nadam se da to nije sve bacajte na sajt..............

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Najlepsi 1. mart u mom zivotu. Nije bila neka guzva. Imao sam 2 vrlo krupne pastrmke, 1 dovoljno veliku i desetak sitnih. Prezadovoljan sam vodostajem i aktivnoscu ribe. Ukratko savrsen pocetak sezone sa dobrim ulovom i druzenjem sa prijateljima.
Zagore dobrodosao posto mi se cini da si sad prvi put pisao.
Mix :bleh: tako ti i treba kad nisi hteo da ides sa nama :yeswink:.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Nimoj tako Gringo --Mix ima viziju i sledi je samo tako moze istrajati  :-X :-X :-X :-X :-X

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Au, pa vi ste odlicno prosli!  :doh:

Ja na Djetinji, pre bi se reklo da sam prezivljavao vetar i nepristupacnost terena. Djetinja, bistra vrhunski, ribe ni traga ni glasa, nisam se upisao! :D Od svih posetilaca danas, mislim da je par ljudi imalo ulov!!!

Imao sam priliku da vidim 2-3 lipljena u vodi (popeo se na neku granu :D). Krecu se po dnu, lagano. Nisam ih ometao, izgleda da se spremaju za cin!  ;)

Vreme je bilo strasno lose. Na primer , dolazim na staparski vir i bacam konac 7m i odjednom dune takav vetar da mu promeni pravac letenja i nasuce ga na grane! Ili kada dodjem na mesto, posle 2min. odron sa stena. Drvece se lomi. Ma grozno...

Prakticno voda je bila uzburkana, sa milion "projektila" (kamenja,drveca...) koji su buckali u nju.

Najvise sam iskidao musica. :D

V

vaga

Guest
Eh kad se setim da sam na Zlatiboru proveo mesec dana loveci poskoke,dodje mi da posandrcam od smeha...?!?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
gringo je napisao(la):
Mix :bleh: tako ti i treba kad nisi hteo da ides sa nama :yeswink:.
Blue FOX je napisao(la):
Nimoj tako Gringo --Mix ima viziju i sledi je samo tako moze istrajati  :-X :-X :-X :-X :-X
Upecali dve tri ribice i odmah se prave važni.  :doh: Čika Mix tek ima da vata pastrmke i to, uglavnom na divljim vodama, izvan revira. Nigde ne žurim. Danas će mi biti (ako se nisam zabrojao) možda deseti uzastopni mušičarski dan, a možda već trideseti ove godine, tako da bez posebne euforije gledam čak i na današnji pastrmski ribolov, koji me čeka čim obiđem pijacu i snabdem mnogobrojnu familiju hranom i ostalim potrepštinama.
Sezona pastrmke je tek počela, a najzanimljiviji period za mušičarenje.... :-X
Vidim da je ova tema već izvetrela, jer 1. mart traje 24 h, koji su istekli. Sada je 2. mart i treba otvarati i osvežavati druge, zanimljivije, pastrmske i ostale teme.
A, da, evo gde sam ja sam tumarao i lovio larve velikih kamenjarki. Vetar je bio prejak, pa nisam ni zabacio mušice. Ima dana, nije baš ovaj prohladni dan sa tornadom poslednji.

Vrh Dno