10 ft

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ja bi rekao samo da onda neznaš bacati sa switch štapom... :'( odnosno trebaš vremena da se privikneš  :whistle:

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
nisam ni pokusao,vec samo kao jednorucnim,a ni to ne znam  :hammer:
mislio sam na primeru kako je meni izgledalo da se neuporedivo lakse zbog duzine stapa postize distanca,mozda gresim,nisam probao nikad sem tog da bacam duzim stapom od 9 stopa,a ni taj nije jednorucni

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
Switch i ostali dvorucnjaci bas su pravljeni za Drinu :rambo: :aaa:

rango

Senior member
Učlanjen(a)
14.03.2009.
Broj reagovanja
6
Igore, ideja je da pecam na nimfu, mokru i suvu kad se javlja. Duzina je pitanje zbog kontrole distance mendovanja.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Tako sam i mislio, mislim da je tezina konca (AFTMA) odlucujuci faktor kako ces pecati na suvu sa ovim stapom od 10 ft, uzmi sto vecu AFTMu kojom mozes lepo da pecas nimfom a da se ne izgubi osnovna ideja nimfarenja ovako dugim stapom, drugim recima da ne bude suvise tvrd ili kako oces ga nazovi, krut , neosetljiv. Za sve ostalo ces biti u prednosti i za daljinu(pod uslovom da nije konac neka#2 ili #3 ) i za mendovanje. I sigurno ce ti trebati vremena da prilagodis bacanje duzem i sigurno meksem stapu u principu moraces sve da usporis u odnosu na standardne 905 i 906 stapove ali Winter is coming pa vezbaj  ;)
pozz igor

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Igore moram da te demantujem,kao neko ko je bukvalno probao sve stapove koji se uspesno mogu mogu koristiti za dzigovanje smudja (sto je sigurno oko 120tak stapova iz visoke klase) trazeci sto osetljiviji stap,a sto sposobniji za dati zadatak

dodjes do zakljucka da krutost stapa ama bas uopste ne utice na osetljivost stapa vec iskljucivo
-debljina zidova (na mestu br.1)
-materijal koji se koristi (modul karbona)
-konus blanka
-donekle akcija (ne krutost) jer nije isto porediti fast i extra fast stapove sa krutim stapovima (npr i sage one i tcx su oba fast stapa,a u krutosti nebo i zemlja)
-karike koje su na stapu (mada se to moze zanemariti na musicarcima)
-a nekad se samo potrefi osetljiv stap,ali KRUTOST sa tim nema veze  :hammer:

za sve drugo vezano za bacanje i mendovanje ne znam i neuk sam  :hammer:

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad jedno pitanje koliko kontam iz ove price duzi stap treba da je meksi? Npr 9 fita #5 je kruci od 10 fita #5 npr? Ili nije bas tako?

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
OK Nebo, znao sam da cu da upadnem u ovu zamku  :D, pitanje glasi: Da li je isto pecati nimfom sa stapom 10 ft #2 i stapom 10 ft #6, dali je podjednako lako detektovati udarac .

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
@maric
u principu da, duzi stapovi su meksi od kracih tj vise se savijaju prave vecu parabolu , sto ne znaci da nema dugackih a krutih  ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
E sad Igore stap #5 od 9' i stap #3 od 10' koji je kruci i ostriji?

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
@maric
ne znam  :(
Ja bi da pomognemo coveku ako je ikako moguce.
Ako ce da peca na Drini sa 10 ft stapom ja kazem da mu treba stap koji moze da ponese tezi konac bar #5, ako neko od poznavaoca pribora zna za takav stap(#5 10 ft a osetljiv za nimfu) neka mu preporuci ja se u pribor slabo razumem i to mi nikad nije bila opsesija,ali izuzetno cenim savete i preporuke nekih ljudi ovde sa foruma, a evo mogu sa moje strane da pomognem kad dodje na Drinu sa bilo kojim stapom da mu se nadjem da iz njega izvuce maksimum narocito za daljinu

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
St.Igor je napisao(la):
@maric
ne znam  :(
Ja bi da pomognemo coveku ako je ikako moguce.
Ako ce da peca na Drini sa 10 ft stapom ja kazem da mu treba stap koji moze da ponese tezi konac bar #5, ako neko od poznavaoca pribora zna za takav stap(#5 10 ft a osetljiv za nimfu) neka mu preporuci ja se u pribor slabo razumem i to mi nikad nije bila opsesija,ali izuzetno cenim savete i preporuke nekih ljudi ovde sa foruma, a evo mogu sa moje strane da pomognem kad dodje na Drinu sa bilo kojim stapom da mu se nadjem da iz njega izvuce maksimum narocito za daljinu
TAKAV UNIVERZALAC NE POSTOJI

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
St.Igor je napisao(la):
OK Nebo, znao sam da cu da upadnem u ovu zamku  :D, pitanje glasi: Da li je isto pecati nimfom sa stapom 10 ft #2 i stapom 10 ft #6, dali je podjednako lako detektovati udarac .

Hheheh ne mislim nista lose niti bi da se ovo smatra nekom losom raspravom
Zbog lakoće i finoće sigurno je osetljiviji slabiji #2

A Igore ja ti se javljam obavezno da me obučiš u bacanju,ako se da išta ispraviti  :D
Ide mi ta daljina al moraš me naučiti kako to da u zabačaju da ispravim da legne kao kad ti bacaš :-D

Univerzalno uvek u svakoj životnoj situaciji znači da praviš kompromise oko nečeg što nije najbolje ni za jednu situaciju,al nije ni najgore.ja to lično ne prefeiram

Cenim da bi možda neki štap ,možda poput tcx-a (ili cts x)u verziji #4 mogao poslužiti ,jer ako je sudeći po jačoj braći mogao bi da ponese i jaču strunu po pitanju suvih muva
Prošle godine sam cele sezone pecao sa cts x 4 9ft i bacao strune #5 rio gold i #6 cortland i uspešno dobacivao na Drini

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
A koliko si riba izvukao sa #4  ;) mislim da je sve ispod #5 bzv.

Vrh Dno