10 ft

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
maric je napisao(la):
A koliko si riba izvukao sa #4  ;) mislim da je sve ispod #5 bzv.

Maricu,jesam dosta riba izgubio,al uvek se trudim da ispostujem maksimalno do perfekcionizma date situacije,naime musice sa kojima sam tada pecao su bile na skrnavim udicama,jer ih nisam niti pravio sam,niti imao izbor udica,a udica po meni nosi barem 50% uspešnosti po pitanju kačenja ribe,lipac ima mekana usta ,ali izuzetno trese glavom
Vmc kao sto mi se pokazao na Limu,da ne kažem u smudjolovu jer samo njih koristim(a tu mnogo bolje oceniš nego li na mekousnim ribama) je uvek bez premca
Gamaktsu je govno nad govnima u to sam imao prilike da se uverim u mnogo situacija ,i iskustvo mi je pokazalo da kad neko ne zna da napravi udicu za jedan vid ribolova ne zna ni za drugi
Nije za džabe svaki vmc made in france,
tmc ima dobrih ,a ima i posve loših modela,tako da sl godine mi ostaje da probam partrige i varivas( a sudeci pomalo do sad ,a i po svemu što proizvodi u varaličarskom svetu) je uvek u top proizvođačima

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Nebo ipak mislim da je #4 preslaba za Drinske lipce ( pricamo o 45+) mada naravno moze da se peca.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Maricu drinski lipac se bori kao i onaj na Limu  :hammer: i svaki koji postoji ce sa 4kom napolje bez problema . samo je pitanje komfora pri bacanju

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Nebo koja je udica tmc losa?
Za lipca koji ima meka usta malo deblja zica i vrh.... A cetvorka ce manje da ga cepa nego petica-tu se slazem....i ono oko borbe i dobacivanja..... Jedino se za udice ne slazem. Gamakatsu je skroz dobra fly udica. Ne znam sta joj zameras?

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
103bl je losa ,tmc 900 na 16 i 18 ima mali zjap i to mi se nikako ne dopada,inace je dobra na 14 i 12,112tr im je vrhunska udica ,2487 isto

gamakatsu ima krs materijal,i kad nauce da okale celik da ne bude plastican vec elastican kao vmc mozda od njih i bude nesto nekad,a i tad vise kod mene nece nikad  :D ista prica kao sa dzig udicama ,oce da pukne na vecoj ribi ,kod minimalnih naprezanja,ako je prerpela bilo kakav stres jedan bolji lipac,dosta somova i smudjeva....... meni dovoljno da je nikad vise ne pogledam

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
neba je napisao(la):
103bl je losa ,tmc 900 na 16 i 18 ima mali zjap i to mi se nikako ne dopada,inace je dobra na 14 i 12,112tr im je vrhunska udica ,2487 isto

gamakatsu ima krs materijal,i kad nauce da okale celik da ne bude plastican vec elastican kao vmc mozda od njih i bude nesto nekad,a i tad vise kod mene nece nikad  :D ista prica kao sa dzig udicama ,oce da pukne na vecoj ribi ,kod minimalnih naprezanja,ako je prerpela bilo kakav stres jedan bolji lipac,dosta somova i smudjeva....... meni dovoljno da je nikad vise ne pogledam
Sve Gamakatsu pucaju. I fly i jig i trokrake

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
103Bl je odlična udica, koju pogrešno koristiš. Uopšteno, dobre udice pucaju, loše se ispravljaju. Samo treba naučiti kako se koja koristi.

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
I dalje ostajem pri stavu da je #4 preslaba za Drinu iz vise razloga a jedan je i to zabacivanje, i vetar i vadjenje ribe i razne picke materine ;)

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Po meni porediti Drinskog i Limskog lipca je smesno. Ali ajde nek ti bude. Pa cak i da se bore isto jacina reke i otpor prilikom izvlacenja nije isti al ajde nema veze.

neba

Full member
Učlanjen(a)
01.02.2014.
Broj reagovanja
102
Baki-Pa je napisao(la):
103Bl je odlična udica, koju pogrešno koristiš. Uopšteno, dobre udice pucaju, loše se ispravljaju. Samo treba naučiti kako se koja koristi.

Moguce,al govna od udica ne koristim vise,nit imam nameru da ucim da ih koristim. Sa druge strane previse sam dobrih riba ulovio da nikad ne bi rekao da dobre udice pucaju vec najgori srot.

dobre udice moraju biti elasticne ,zato uzmes vmc i 20 puta vratis u prvobitni polozaj posle krivljenja i uhvatis soma od 20 kg ,a da ona ne mrdne,dok uzmes tu sto ti kazes dobru udicu prihvatas soma od 7-8 kg ,a on zine i udica ispadne ali bez lucnog dela  :hammer:

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
103...extra fine wire. Logicno da se ispravi na jacoj ribi. Vecina je pogresno koristi....ubprincipu namenjena je da se oskudne muve vezuju .....a napomena extra fine wire je dovoljna da se zna da mora laganije izvlacenje....ako riba krene u zaklon.....jbga ispravi se.
900ka je vrh idica....al ispod 16 je nisam koristio pa ne znam....mozda i jesam al se ne secam....

Gamakatsu mi je pucala samo kad sam pocinjao da musicarim.... Tipet 0.20, klen krupan a 2m² imam prostora da ga zamaram....uletti u travu.....ja ustopam ceo sistem i udica pukne....da je tipet 014....pukao bi tipet... Inace lepo kace i lepo drze udicu sve gamakatsu musicarke koje sam koristio....

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

Baki-Pa

Hero member
Učlanjen(a)
12.09.2013.
Broj reagovanja
1
neba je napisao(la):
Moguce,al govna od udica ne koristim vise,nit imam nameru da ucim da ih koristim. Sa druge strane previse sam dobrih riba ulovio da nikad ne bi rekao da dobre udice pucaju vec najgori srot.

dobre udice moraju biti elasticne ,zato uzmes vmc i 20 puta vratis u prvobitni polozaj posle krivljenja i uhvatis soma od 20 kg ,a da ona ne mrdne,dok uzmes tu sto ti kazes dobru udicu prihvatas soma od 7-8 kg ,a on zine i udica ispadne ali bez lucnog dela  :hammer:

Ovako možemo do 1. marta..... Jednostavno, nisi u pravu.

Vrh Dno