Brz, mek, krut, glibav....?St.Igor je napisao(la):
maric je napisao(la):A koliko si riba izvukao sa #4mislim da je sve ispod #5 bzv.
rango je napisao(la):Igore, vidimo se na Drini.![]()
Sve Gamakatsu pucaju. I fly i jig i trokrakeneba je napisao(la):103bl je losa ,tmc 900 na 16 i 18 ima mali zjap i to mi se nikako ne dopada,inace je dobra na 14 i 12,112tr im je vrhunska udica ,2487 isto
gamakatsu ima krs materijal,i kad nauce da okale celik da ne bude plastican vec elastican kao vmc mozda od njih i bude nesto nekad,a i tad vise kod mene nece nikadista prica kao sa dzig udicama ,oce da pukne na vecoj ribi ,kod minimalnih naprezanja,ako je prerpela bilo kakav stres jedan bolji lipac,dosta somova i smudjeva....... meni dovoljno da je nikad vise ne pogledam
Baki-Pa je napisao(la):103Bl je odlična udica, koju pogrešno koristiš. Uopšteno, dobre udice pucaju, loše se ispravljaju. Samo treba naučiti kako se koja koristi.
neba je napisao(la):Moguce,al govna od udica ne koristim vise,nit imam nameru da ucim da ih koristim. Sa druge strane previse sam dobrih riba ulovio da nikad ne bi rekao da dobre udice pucaju vec najgori srot.
dobre udice moraju biti elasticne ,zato uzmes vmc i 20 puta vratis u prvobitni polozaj posle krivljenja i uhvatis soma od 20 kg ,a da ona ne mrdne,dok uzmes tu sto ti kazes dobru udicu prihvatas soma od 7-8 kg ,a on zine i udica ispadne ali bez lucnog dela![]()