airflo enigma tci

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Bas sam sam kupio jedan sa Ebay-a za 80 funte 9'6" 7/8# reko ajde neka ga jeftin je pa neka se nadje za jezero ili koju stukici!
Jer ga ima mozda neko kod nas i sta misli jel vredi toliko para ?

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ili sam trebao da kupim ovaj za iste pare SHIMANO Biocraft XT A Fly Rod 10ft 6-8# -4 Piece!
Sad sam stvarno zbunjen!
Ocu dobro a za male pare!
pomazite da menjam ili ne!

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
koliko sam citao shimano svi pljuju

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
nisam, mada ti je i moje znanje o shimanu bazirano samo na informacijama sa ovog foruma, procackaj, mada je to samo negde usput pomenuto

ja imam vision3zone #5 placen je 100e kod travara, sa garancijom 3god, tubom.... i prezadovoljan sam, tako da ako je slicna cena kod tebe, sa njim ne gresis

vladan

Junior member
Učlanjen(a)
24.05.2008.
Broj reagovanja
0
Ma neka je ova motka za stuku a sad kako ide nova godina bice i puno rasprodaja tako da cu uloviti nesto hvalitetno za manje para!
Nadam se dace se javiti i neki strucniji poznavaoc da mi kaze nesto vise!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Pošto je naslov vezan za firmu Enigma, čiji štap EMG koristim oko godinu dana, mogu ja nešto da napišem.
  Mislim da je ovo ozbiljna marka i da tržištu nudi jedinstvene štapove, čiji blankovi dolaze iz Japana. Siguran sam da je ovo što sledi 100% istina i da nije samo običan reklamni trik, kao kod većine proizvođača.

If you’re looking for the ultimate blend of elegance, finesse and performance, we believe the Enigma Tci Series is without equal. Unbelievably light, fast taper and silky-smooth action to suit the angler who requires the highest level of performance at an unbeatable price.

# Ultra high moduls graphite blank
# Premium quality cork handle
# Elegantly designed reel seat with wooden insert
# Hard chrome snake intermediate rings
# High quality aluminum carrying tube

Ja bih za štuke ipak odabrao nešto skuplji model, Enigma Matrix, koji je u verziji 9' #8-9, lakši od popularnog  Sage Launch 9' #5 !!!!

Iako su izuzetno laki, po mom iskustvu, veoma su pouzdani i snažni. Štap Enigma EMG, koji sam zapravo dobio na testiranje, eksploatisao sam bez pardona. Opasan štap, koji je podneo sve "nedaće" koje su mogle da ga snađu u mojim rukama. Tako sam postao ljubitelj firme Enigma.
Potražite na Internetu tekstove poput ovog:

Enigma fly rods are now regarded as the finest available by some of the most respected fishermen in the UK. Why? They are different to anything else on the market today...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
  Mislim da je ovo ozbiljna marka i da tržištu nudi jedinstvene štapove, čiji blankovi dolaze iz Japana. Siguran sam da je ovo što sledi 100% istina i da nije samo običan reklamni trik, kao kod većine proizvođača.

Na osnovu cega je to istina a za vecinu drugih proizvodjaca nije? Odakle iz Japana dolaze blankovi, koja fabrika ih pravi?

Enigma fly rods are now regarded as the finest available by some of the most respected fishermen in the UK. Why? They are different to anything else on the market today...

Kojih most respected fisherman? Daj bre Mix konkretno nesto!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Nema konkretnijeg od onoga što sam ja napisao o Enigma štapovima iz svog ličnog iskustva. Koristeći u svakojakim situacijama njihov najskuplji model došao sam do svojih zaključaka. Nimfario sam pastrmke veoma teškim sistemom, lovio bambulom, sitnim midževima i prizemljivao sitne i krupne ribe.
Meni je "konkretno" to što sam iz najjačih brzaka Nišave vadio krupne pastrmke i klenove u rekordnom roku, oduševljen neverovatnom snagom koju ima lagana i potpuno savijena Enigma. "Konkretno" mi je i to da je zabacivanje uz pomoć ovog čudnog štapa pravo uživanje, a kontrola konca, nakon bilo kakvog backcasta, pa i teške frljoke, neverovatna.
Žurim u ribolov, pa ne mogu da paspravljam sa Simpsonom, o adresi fabrike i poznatih mušičara....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
Nema konkretnijeg od onoga što sam ja napisao o Enigma štapovima iz svog ličnog iskustva. Koristeći u svakojakim situacijama njihov najskuplji model došao sam do svojih zaključaka. Nimfario sam pastrmke veoma teškim sistemom, lovio bambulom, sitnim midževima i prizemljivao sitne i krupne ribe.
Meni je "konkretno" to što sam iz najjačih brzaka Nišave vadio krupne pastrmke i klenove u rekordnom roku, oduševljen neverovatnom snagom koju ima lagana i potpuno savijena Enigma. "Konkretno" mi je i to da je zabacivanje uz pomoć ovog čudnog štapa pravo uživanje, a kontrola konca, nakon bilo kakvog backcasta, pa i teške frljoke, neverovatna.
Žurim u ribolov, pa ne mogu da paspravljam sa Simpsonom, o adresi fabrike i poznatih mušičara....

Brate i drska od metle izlazi na kraj sa svim tim ribama koje si naveo. Uopste ne dovodim u sumnju kakav stap ili proizvodjac je Enigma, ali deklarativne ocene da jedni lazu a drugi ne, su me uvek nervirale ako nisu podrzane nekim konkretnim dokazima. I voleo bih da vidim stap od kog zavisi kontrola konca kako ti kazes, posle bilo kakvog back casta.

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
A da li ste sigurni da Airflo Enigma i Enigma koju Mix pominje dolaze od istog proizvodjaca?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdne kad sam pisao odgovor Mixu nije mi bilo previse bitno koji je stap u pitanju vec njegova deklarativna ocena. To je kao kad bih ja rekao "Sage Launch je krs, onda je firma Sage djubre". To su tako neozbiljne diskusije, koje ne pomazu nikome da je to neverovatno, i nikada necu moi da precutim takve proizvoljne ocene.

Na ovom sajtu http://www.garryevans.co.uk/fly-fishing-rods-26-c.asp kada kliknes na Airflo rods izadje bas Enigma!

Bogdan

Senior member
Učlanjen(a)
28.05.2007.
Broj reagovanja
0
Slazem se sa tobom Simpsone...

Ovo za metlu si u pravu ali to vazi i za 99.9999999% riba koje ribolovci u Srbiji (a i sirom sveta) vade...

Znas moje misljenje o stapovima tako da u dalju diskusiju ne bih ulazio jer se ti vise od mene razumes u tu problematiku. Opet Mixu treba verovati, cisto zbog toga sto je verovatno najiskusniji od svih nas ovde... a ne verujem da ima neki deal sa Airflo-om ili sa nekim drugim da bi se njegovo misljenje dovodilo u pitanje...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bogdane nema potrebe da ulazimo previse u ove diskusije ali cisto da znas da to sto je neko dugo ribolovac ili sto je neko dobar ribolovac ne mora da znaci da poznaje stapove. Ali ama bas nimalo. Kao i sto najbolji traktorista ne mora da poznaje razne tipove automobila i motora :)

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Uh, mrzi me da raspravljam o tome ko je kompetentan da procenjuje kvalitet štapa. Dovljno će biti da napišem da je moja logika potpuno obrnuta od Simpsonove. Nije tačno da uspešan korisnik mušičarskog štapa ne ume da proceni kvalitete istog. Po meni, takva tvrdnja je potpuna besmislica.
Poslednjih godina je uobičajeno da manekeni, pozeri i trtomudonje opisuju kvalitet mušičarskog pribora. To je toliko prošireno, da je postalo uobičajeno.
Na mene ta moda ne deluje, pa ću verovatno nastaviti da zvučim čudno našem dragom Simpsonu. :lol:

Vrh Dno