Pošto je naslov vezan za firmu Enigma, čiji štap EMG koristim oko godinu dana, mogu ja nešto da napišem.
Mislim da je ovo ozbiljna marka i da tržištu nudi jedinstvene štapove, čiji blankovi dolaze iz Japana. Siguran sam da je ovo što sledi 100% istina i da nije samo običan reklamni trik, kao kod većine proizvođača.
If you’re looking for the ultimate blend of elegance, finesse and performance, we believe the Enigma Tci Series is without equal. Unbelievably light, fast taper and silky-smooth action to suit the angler who requires the highest level of performance at an unbeatable price.
# Ultra high moduls graphite blank
# Premium quality cork handle
# Elegantly designed reel seat with wooden insert
# Hard chrome snake intermediate rings
# High quality aluminum carrying tube
Ja bih za štuke ipak odabrao nešto skuplji model, Enigma Matrix, koji je u verziji 9' #8-9, lakši od popularnog Sage Launch 9' #5 !!!!
Iako su izuzetno laki, po mom iskustvu, veoma su pouzdani i snažni. Štap Enigma EMG, koji sam zapravo dobio na testiranje, eksploatisao sam bez pardona. Opasan štap, koji je podneo sve "nedaće" koje su mogle da ga snađu u mojim rukama. Tako sam postao ljubitelj firme Enigma.
Potražite na Internetu tekstove poput ovog:
Enigma fly rods are now regarded as the finest available by some of the most respected fishermen in the UK. Why? They are different to anything else on the market today...