Cesto sam imao priliku da gledam ljude (a i sam sam to radio) kojima pri zabacivanju konac pada na vodu iza ledja remeti im ritam i upropastava zabacaj, dovodi do nervoze , upropastava pecanje i jos 300 jada. E to je taj back cast odnosno put koji stap i konac predju iza nasih ledja( tako nesto otprilike) . I sta sad sa njim? E on je odgovoran za mnogo sto sta.Kao prvo direktno je odgovoran za prednji zabacaj i njegovu efikasnost , da ne bi ulazili u fiziku vazno je da back cast bude usmeren nazad(eureka) i navise u nebo u sunce u oblak da lakat ode gore da vrh stapa predje sto duzu putanju da se stap zaustavi kad je u najvecoj brzini! Ovoj deo zabacaja je ozbiljnom musicaru uvek vazan kad mu je zabacivanje takvo da ima klasican back cast a narocito je vazno kada ste zagazili malo dublje tada back mora da je gore inace sve pada u vodu ,ali stvarno! I zato kada iza sebe cujete shljap, a konac oteza i nece napred setite se sta je back cast i gde mu je mesto , kad vam bude falio metar do kapitalnog lipljana na Drini ili vas strimer nije u 16-tercu bucova koji raubuje po Moravi , kad je iza vas trska a ispred vas shtuka pomislite dali su stvarno nenormalni svi oni likovi sto frljaju konac po livadama sirom planete i na forumima razglabaju sta je dobar back cast . Ja nisam neki flycaster ali se trudim i sve vas koje zanima ova tema castim sa par extremno uprčenih back castova ! http://www.youtube.com/watch?v=tNm0AFVCEik