Bamboo fly štap za sitne pare?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
sasats je napisao(la):
simpsone ,
najskuplji je onaj koji sam napravis, ako u to ulozis ljubav i visesatni rad.i ne sporim da takav stap vredi ne procenjivo(bar sam ja takav).ali nikad ne bi kupio takav stap,osim kada bi bio bogat(sa novcem), i kada bi hteo da se izdrkavam pred narodom.
home made je nesto drugo

Sasats,

to sto pricas je sasvim u redu. Ti nikad ne bi kupio taj stap. Ali ima onih koji bi ga rado kupili i zasto uopste mislis da bi se neko izdrkavao sa tim? Ima bamboo stapova od 150$, na ebay-u moze da se nadje i za manje para sasvim solidnih stapova. Znam dubinkase koji dan danas daju ogromne pare za Garante u eri lakih grafitnih surfova, mislis da to rade da bi se izdrkavali ili da ih drugi vide sa cime pecaju? Uopste ne moras da budes bogat da bi kupio bamboo. Uostalom daju ljudi na mobilne telefone po 500-600e pa ga bace za godinu dana, po meni je to izdrkavanje. Pitaj Mixa dal' bi pre uzeo Technics 1210MKII ili neki SONY CD ?

simpsone,
da li si ti kupio takav stap? ako jesi ...zasto ?......ako nisi ....zasto ?
ako jesi ....da li pecas na njega ?...ako nisi .....sto ga ne kupis ?
bez ljutnje, zanima me tvoj licni stav ?
a tek sam oko telefona rigorozan .trenutno koristim nokiu koja je prosle godine placena 1000 din(bez kamere) ,i ne nameravam da je menjam jer mi bolji nije potreban.ali sam zato pre dve  godine za digitalni aparat dao 26000 jer zelim da imam dobar aparat.
nadam se da si razumeo poredjenje sa ovim o cemu pricamo

a ovaj covek na linku koji si dao to isto uradice sa bilo kojim stapom(cak i sa onim od 50e)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Nije ga kupio (mada je htio) jer mene udavi da mu mu ga izradim, a ja nemam trenutno vremena ni snage, a ako ga budem i radio za njega platiti ga neće. Biće mi čast da maše s mojim štapom isto koliko će i njemu biti čast da ga ima.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Gogo je napisao(la):
Nije ga kupio (mada je htio) jer mene udavi da mu mu ga izradim, a ja nemam trenutno vremena ni snage, a ako ga budem i radio za njega platiti ga neće. Biće mi čast da maše s mojim štapom isto koliko će i njemu biti čast da ga ima.
opet dolazimo do moje teorije da ne vredi kupiti takav stap ,pa makar bio i 150e.niko od vas ga nije kupio,pa cak i simpsonov ce biti poklon i samim tim imati vrednost koja se ne moze platiti novcem

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
simpsone,
da li si ti kupio takav stap? ako jesi ...zasto ?......ako nisi ....zasto ?
ako jesi ....da li pecas na njega ?...ako nisi .....sto ga ne kupis ?
bez ljutnje, zanima me tvoj licni stav ?
a tek sam oko telefona rigorozan .trenutno koristim nokiu koja je prosle godine placena 1000 din(bez kamere) ,i ne nameravam da je menjam jer mi bolji nije potreban.ali sam zato pre dve  godine za digitalni aparat dao 26000 jer zelim da imam dobar aparat.
nadam se da si razumeo poredjenje sa ovim o cemu pricamo

a ovaj covek na linku koji si dao to isto uradice sa bilo kojim stapom(cak i sa onim od 50e)

Evo odgovaram ti naopako.

Verovatno ce uraditi sa mnogo stapova (nismo ni ti ni ja 100% sigurni u to), ali je link postavljen cisto da se vidi koliko je to prevazidjen i zastareo stap kad se ocigledno bez problema nosi sa ovim, kako kazes savremenim. Onda se zapitamo koliko je to stvarno napredovala tehnologija ili je sve to marketinski trik.

Za telefon nisam tebe direktno kritikovao a tu se ocigledno slazemo. Za aparat te takodje razumem.

Nisam kupio bamboo (jos uvek) ali jesam Glass :hammer:. Docice i bamboo na red sigurno kada osetim da mi treba. I pecacu na njega sigurno kao sto pecam i sa svim stapovima koje posedujem.

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
Gogo je napisao(la):
opet dolazimo do moje teorije da ne vredi kupiti takav stap ,pa makar bio i 150e.niko od vas ga nije kupio,pa cak i simpsonov ce biti poklon i samim tim imati vrednost koja se ne moze platiti novcem

Jbga brate ipak griješiš, moj pajto iz Hamburga (inače me i on davio da mu radim al ne za poklon nego za pare) dakle kada je vidio moje totalno otkačio i nije izdržao da mu napravim , nego preko e-baya si kupio jedan . Licitirao ga za 50 eurića i zadovoljan do bola, nije odustao ni da mu ja radim, čak štoviše. Imaće dvije klase bambusa a neće mu biti žao da mi dobro plati baš ono što je on zamislio. Isplati ga se imati / kupiti , e-bay je rizik ali ako ga uživo možeš vidjeti i isprobati preporuka je da, kupiti ga ako imaš para.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):

Sasats stvarno ti nije teorija na mestu. Valjda se slazemo da je to stvar afiniteta, neko voli a neko ne. Bane Pancevac je kupio, zeleo je da ga ima, pojavio se za manje para nego sto kosta...pogodile se zelje i trenutak i bum! Stap je fantastican iako je vrlo neobicno mahati sa superbrzim bamboo stapom. Znam da ce Bane da uziva u svakouj sekundi pecanja sa njim.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Poklonu se u zube ne gleda.  :) Najvecu vrednost bas imaju ti kad ti ga neko od srca uradi i jos pokloni. Bio on od bambusa ili od neceg drugog. Apsolutno nema merila jer samo takav i kao takav ima dusu.

E sad oko pecanja s takvim stapom. Mislim da bi pecanje bilo "GUST" jos sa predvezom od konjske dlake, i muvom uradjene iz ruke na licu mesta sa materijalima iz torbice. To je ono pravo, da se oseti ono "nekada".

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Djole je napisao(la):
Poklonu se u zube ne gleda.  :) Najvecu vrednost bas imaju ti kad ti ga neko od srca uradi i jos pokloni. Bio on od bambusa ili od neceg drugog. Apsolutno nema merila jer samo takav i kao takav ima dusu.

E sad oko pecanja s takvim stapom. Mislim da bi pecanje bilo "GUST" jos sa predvezom od konjske dlake, i muvom uradjene iz ruke na licu mesta sa materijalima iz torbice. To je ono pravo, da se oseti ono "nekada".

Konju bas oko dupeta cackao ne bih :hammer:

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):

Djole tebi prepuštam da čupaš konju dlake i da uradiš predvez  :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Djole je napisao(la):

Konju bas oko dupeta cackao ne bih :hammer:

S obzirom kakve musice pravis i od kakvih materijala nesto ti ne verujem  :D :D :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Gogo je napisao(la):
Djole je napisao(la):

Djole tebi prepuštam da čupaš konju dlake i da uradiš predvez  :D

Prihvatam i ja bambo al cu ja s grive a ovaj drug ekspert ce da poradi oko anala  :hammer: :hammer: :hammer:

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
sasats je napisao(la):

Sasats stvarno ti nije teorija na mestu. Valjda se slazemo da je to stvar afiniteta, neko voli a neko ne. Bane Pancevac je kupio, zeleo je da ga ima, pojavio se za manje para nego sto kosta...pogodile se zelje i trenutak i bum! Stap je fantastican iako je vrlo neobicno mahati sa superbrzim bamboo stapom. Znam da ce Bane da uziva u svakouj sekundi pecanja sa njim.
potpuno te razumem sta pricas i delimicno se slazem.a vidim da se i ti slazes samnom po tome sto imas gomilu stapova a jos uvek nisi nabavio bambus.nije ti bio prioritet on vec nesto drugo.sada kada zaokruzujes celinu dolazi do zasicenja pa se polako priblizava vreme nabavke jednog.
a da li ces uz takav stap nabaviti neki starinski cekrk da bude pun ugodjaj ?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
sasats je napisao(la):
potpuno te razumem sta pricas i delimicno se slazem.a vidim da se i ti slazes samnom po tome sto imas gomilu stapova a jos uvek nisi nabavio bambus.nije ti bio prioritet on vec nesto drugo.sada kada zaokruzujes celinu dolazi do zasicenja pa se polako priblizava vreme nabavke jednog.
a da li ces uz takav stap nabaviti neki starinski cekrk da bude pun ugodjaj ?

Zaokruzio sam ja celinu vise puta a kvalitetnim priborom se necu zasititi nikad nadam se. Imam neki formiran ukus koji nije u space dizajnu tako da svaki moj sadasnji cekrk moze na svaki stap. Bio on bamboo ili ne. Ross Evolution pasuje ama bas na svaki stap

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Meni se bambus mnogo više dopada na oko. Onda, mnogo mi se dopada ta prefinjena meka akcija. Pojedini majstori rade i brze bambusove petice. Sa njima izbacuju celu šnjuru do backinga. Naravno...suvremeni stapovi su stvarno napredniji po mnogim stvarima, lagani su i ne treba toliko brinuti koliko o bambusovim. Ali osecaj kakav daje bambus  ::) mmmm Probao sam par puta i dodatno se zaljubio. Poceo sam da radim jednoga ali stao sam kod zelezne sablone jer je eto sticajem okolnosti nisam jos uradio ali biti ce i to jos ove godine.

Tu se ide za cisti gust i jednu posebnu lepotu u posebnoj sferi musicarenja. Cista klasika a i nije ni svatko za klasiku. A i kako Bajaga ispeva ono "a klasiku sluša onaj ko' razume".  ;)

@Gogo, ovo uradi  :)
bamboorod.jpg

tonkin bamboo - aftma 5, 6 foot ;) - srednja akcija.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ja bih voleo da probam neki od Gogovih stapova i svakako bih jednog dana voleo da imam nesto tako. Mislim da nije lako napraviti takav stap a da bude dobar - Gogo ako si uspeo svaka cast. Na slikama deluju prelepo, cak sam odusevljen.

Po mom misljenju to je isto kad covek svakodnevno vozi neku modernu limuzinu a u garazi cuva neku staru Alficu ili Fiata 1300 (cuveni picolovac) iz sedamdeset neke. Covek mora da ima smeka za te stvari  8)

Moj otac je imao bambusov stap ali kao klinci smo ga s...... ja i brat, sad mi krivo al jd...  :whistle:

Vrh Dno