Bamboo fly štap za sitne pare?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
strashni je napisao(la):
Po mom misljenju to je isto kad covek svakodnevno vozi neku modernu limuzinu a u garazi cuva neku staru Alficu ili Fiata 1300 (cuveni picolovac) iz sedamdeset neke. Covek mora da ima smeka za te stvari  8)

upravo je to to...posebne čari, poseban doživljaj! Vrača te u stara dobra vremena (kako za koga) ili u vremena kada se još nisi ni rodio i sve ima neki romantični prizvuk. Čisto druga atmosfera! Bambusov štap ko da ima dušu i kako je gogo opisao taj stap je kao deo ruke, sve osetis i bacanje njime je drugacije. Karbonci su i dalje na samom frhu (glede mnogih stvari) i ja ih volim ali "Bamboo fly rod" je nesto posebno! ::) :)

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Gogo, video sam šta radiš - svaka čast majstore.
Imao sam nekada davno tri bambusa trodelna.Svi su tada pecali samo na bambus.
Čim se pojavili novi materijali i novi štapovi - masovno se bacao bambus.  :doh: Jebiga, ko se nadao...
Prvi štap koji nije bio bambus doneo pokojni Molter iz Indonezije - bilo svetsko čudo - ko spejs šatl u to vreme. I silk. Senzacija.
Još samo u jednoj ribolovačkoj prodavnici ima dva bambusa okačena na zid. Ne verujem da neko u KG ima još bambusov štap.
Bambusov štap - za mene - osećaj nostalgije, simbol lepote i radosti pecanja i žal za  jednostavnošću nekih mirnih prošlih vremena.
Jebem li ga, biće da je najpre - žal za mladost.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Treba razlikovati  bamboo od trski sa hilznama koje su se vrtele kod nas. U suprotnom svako od nas moze da kaze kako je pecao sa bamboo stapom jos na plovak :D

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Da, bili su to štapovi od bambusa sa hilznama i za plovak -  ne mušičarski bamboo.
Bar ja nisam nikada video bamboo,  a mislio sam samo kao o simbolu prošlih vremena, jer
sudeći po ceni tih štapova ipak je to "diskretni šarm buržoazije".

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
hehe i ja sam kao klinac (za vreme ptoklrtog rata) imao "bamboo" i to jednodelni  ;) sa povečim koturom (beše ko čekrk samo bez kočnice). Dug je bio skoro 4m  :D... Ali nije to Tonkin bambus...kako kaže sims..."treba razlikovati bmboo od trski sa hilznama".

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ovo sa bambusom me malo podseca na ono vreme kada sam bio titov pionir i kada je zabranjeno bilo ici u crkvu,a sada ko ne ide u crkvu cudno ga gledaju i kazu da nije normalan.ili na cinjenicu da je proja specijalitet ,a nekad je to jela sirotinja koja nije imala za hleb.
potpuno razumem starije koje bambus asocira na mlade dane,i kroz njega zele da se vrate u njih,ali ja sam medju generacija i moj prvi stap je bio silstar od grafita.tako da uvek prednost dajem njemu.nemojte da pomislite da sam iskljucivi protivnik bambusa i ja bi voleo da se zezam i napravim jedan koji bi cuvao na posebnom mestu i ponosno pokazivao drugovima.ALI GA NIKADA NE BI KUPIO kao i niko od vas.jer da ste smatrali da vam je neophodan ,a kazete da ga ima za 150e , vec bi bio u vasoj kolekciji.a siguran sam da skoro svako od vas ima barem jedan stap(kao i ja)koji ne koristi ,a koji je placen toliko.

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
ovo sa bambusom me malo podseca na ono vreme kada sam bio titov pionir i kada je zabranjeno bilo ici u crkvu,a sada ko ne ide u crkvu cudno ga gledaju i kazu da nije normalan.ili na cinjenicu da je proja specijalitet ,a nekad je to jela sirotinja koja nije imala za hleb.
potpuno razumem starije koje bambus asocira na mlade dane,i kroz njega zele da se vrate u njih,ali ja sam medju generacija i moj prvi stap je bio silstar od grafita.tako da uvek prednost dajem njemu.nemojte da pomislite da sam iskljucivi protivnik bambusa i ja bi voleo da se zezam i napravim jedan koji bi cuvao na posebnom mestu i ponosno pokazivao drugovima.ALI GA NIKADA NE BI KUPIO kao i niko od vas.jer da ste smatrali da vam je neophodan ,a kazete da ga ima za 150e , vec bi bio u vasoj kolekciji.a siguran sam da skoro svako od vas ima barem jedan stap(kao i ja)koji ne koristi ,a koji je placen toliko.

Sale oni sto su za kolekciju al na zidu fali jedna 0 n aonih 150  :(

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
i posle kazu da musicarenje nije skup sport ? :D :D ima li kraja?

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Ima, cim se nabavi helikopter! Ja sam nasao neki dvosed za 14000 eura, mali potrosac, sitan je pa je zgodan za sakrivanje od radara niskim letom kroz bosanske gudure. Samo jos da se dodaju neprobojna stakla jer nas narod voli da senluci i puca na avijaciju...  :D

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):

i sam znas da nema  :)

pocnes sa indijskom bobinom od par evra i onda dodjes do onih od 30 tak i vise  ???

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
Djole je napisao(la):
sasats je napisao(la):

i sam znas da nema  :)

pocnes sa indijskom bobinom od par evra i onda dodjes do onih od 30 tak i vise  ???
a obe ti isto vrse posao??? :doh: ??? a jel ima neka od bambusa ???? :hammer: :hammer: :D :D (za dusu i merak)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Imao sam nekoliko drugara koji su pluvali po skupim bobinama a sada samo pricaju o TMC :D

I naravno da ima kraja, to je samo individualna stvar. Ja recimo ne zelim da zavrsim sa priborom, ne pada mi na pamet. Ali opet ne mogu da kazem nista onima koji su zadovoljni sto imaju jedan stap.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kada bobina pocne da cepa konac onda se pocne brzo menjati misljenje i mnogo se seli imati ona sa keramickim vrhom. Bambusov prvoklasni mušičarski štap se sa time ne može uspoređivati. To je priča za sebe. Ko' razume ili ne nije važno. Isto tako 100 ljudi 100 čudi, svaki čovek ima svoj razlog zašto šta voli. Ako je onaj stapic od tonkin bambusa i precizno urađen i spojen sa odgovarajućim lepkom, ako je urađen po svim visokim standardima onda je to stvarno sitna para. Još ako mu je finish dobar...onda je stvarno đabe za tih 150€. Ja ga nikada ne bih narucio a da ga prethodno nisam malo pregledao svojim očima i ispipao svojim rukama.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Ovaj je za nijansu skuplji  :naughty:

http://cgi.ebay.com/THOMAS-THOMAS-RARE-EDITION-BAMBOO-STANLEY-E-BOGDAN_W0QQitemZ320340877461QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item320340877461&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Vrh Dno