BAMBULA!!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
sale je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
  Niko se nikad nije "skinuo" sa bambule!
zato ja necu ni da se navlacim, nisam lud :D
Sale, bambula je "droga" koja koristi zdravlju. Samo ne treba preterivati, jer prah koji se dobija šmirglanjem je kancerogen. Dakle, nije za šmrkanje (ušmrkivanje), već za mušičarenje. Malo mi je sumnjiv samo ovaj naš Kuzma, koji se na bambulu navukao u radionici u kojoj proizvodi tela za ovu muvu. Kad izađe iz nje, ceo je beo od praha.  :hammer:
Ako ovako nastavim, završiću u zatvoru zbog proizvodnje i distribucije narkotika- bambule! :doh: Najveći fazon je što reč "bambula" u narkomanskom žargonu znači parče hašiša. Pogledajte na Google-u i videćete da bambula čak i liči na to!  ???

http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=4W8&q=bambula+hasis&btnG=Search

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Mixmaster je napisao(la):
Ako ovako nastavim, završiću u zatvoru zbog proizvodnje i distribucije narkotika- bambule! :doh: Najveći fazon je što reč "bambula" u narkomanskom žargonu znači parče hašiša. Pogledajte na Google-u i videćete da bambula čak i liči na to!  ???

http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=4W8&q=bambula+hasis&btnG=Search
Ako je postojala sumnja o tome ko je stvorio bambulu i dao joj naziv, sa ovim si sve misterije razresio.  :smoke: :smoke: :smoke:

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
Citajuci par dana ovaj post o bambuli iako je nisam bacio a kamo li napravio dobijam utisak da je pravi pravcati zalogaj Nisavskom klenu...
A mozda i klenu na drugim rekama,ne zamerite pocetnik sam pa mozda zvuci ovo moje kao lupanje,ako tako mislite upozorite me...

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Dare nista nisi pogresno rekao,vrlo rado je uzimaju i klenovi sa drugih reka(J.Morava,Vlasina...).

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Jos jedan zavisnik BAMBULE,pazi uradi to isto sa mravom ili bilo kojim drigim insektom ali mu stavi telo od balze,poliuretana daje istu efikasnost,ja sam se konkretno uverio kod mrava od poliuretana,ubija ih na mesto na 12, predves 014, i gledaj dranje,probaj!!!!!!!!!!!!!
Nemojte misliti da omalovazavam bambulu, trazim samo da se proba  :tbumb: :tbumb: :yeswink: :yeswink: :yeswink: :yeswink:

Sjekloca

Full member
Učlanjen(a)
01.10.2007.
Broj reagovanja
0
Kakav poliuretan pominjes??? Pa jel ti uopste citas od cega se pravi bambula?  :doh:

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Zato sam napisao da se proba koliko vidim..
A sramota bi bilo da lovim klena na Nisavi a da neznam od cega se pravi---BALZA---

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Sjekloca je napisao(la):
Kakav poliuretan pominjes??? Pa jel ti uopste citas od cega se pravi bambula?  :doh:

Sjekloca, ponovo pročitaj od čega se pravi bambula. Poliuretan odlično zamenjuje balzu, jer je veoma sličan materijal, koji se takođe koristi u proizvodnji plovaka. Pa, većina mojih bambula je od poliuretana! Taj materijal nimalo nije promenio osobine prvobitne bambule i rado sam ga prihvatio, kao i veliki broj bambulaša.
Na ovom step by step prikazu izrade bambule, na početku se pored parčeta balze vidi i komadić poliuretana.
index.php
Slikaću i step by step bambule od tog materijala, koja se ni po čemu bitnom ne razlikuje.
Bitna razlika bi nastala kada bi se bambula pravila od nekog manje plovnog ili mekanog materijala, poput papuče ili nekog drugog foama.

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ne znam za vas ali meni se desava da kad lakiram bambulu mali mehurici vazduha se pojave na laku.Dali negde gresim prilikom izrade???Mix zelim brz i jasan odgovor  :smoke:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Mislim da to nema veze sa procesom izrade tela, već sa lakom i lakiranjem. Najveći majstori za zaštitu balze i poliuretana su proizvođači plovaka. Njih treba pitati i preko njih nabavljati najbolje boje i lakove.
Ja se nikad nisam mnogo trudio oko lakiranja i zaštite, jer ih brzo i obilato trošim, pa u svakom slučaju ne bi dugo potrajale.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Upravo tako Mikse,ali probaj kada sredis bambulu prvo bezbojnim pa tek onda crnim lakom, dobijas na ojacanju i duzi joj je vek,nista te ne kosta..

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
crni je napisao(la):
Ne znam za vas ali meni se desava da kad lakiram bambulu mali mehurici vazduha se pojave na laku.Dali negde gresim prilikom izrade???Mix zelim brz i jasan odgovor  :smoke:
  Problem sa mehuricima u laku koji se u toku susenja ne gube znace samo da je lak van roka za upotrebu-momentalno baciti
  Za lakiranje tela bambula preporucujem brzosusece lakove (univerzalne-za prirodne i vestacke materijale), nesmeju biti gusti kao med, niti tecni kao mleko; moze i dvokomponentni lepak-epoksidni ali jedino  u slucaju da onaj ko pravi ovu muvu ima alatku koja rotacijom susi lepak

Vrh Dno