BAMBULA!!!!

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Koliko si loptica stavio i na koju količinu acetona.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Delje se lagano ali sigurno... :yeswink: :yeswink:

Prilozi

• Za zagrejavanje.jpg
    Za zagrejavanje.jpg
    165,3 KB · Pregleda: 378

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Rancicu, usitnio sam jednu lopticu i namazao sam deset bambulica, cak mi je i preteklo. Sto se tice acetona nemogu tacno da ti pomognem, posto sam to prvi put radio plasljivo sam dodavao po malo u vise navrata. Uostalom kada krenes videces, nije nista komplikovano.  :-X

Masicu, sto se tice slika, bice, trenutno sam u fazi farbanj a posto radim po tvom raceptu, (farbanje u vise slojeva i duza vremenska pauza izmedju svakog sloja), trebace mi malo vremena. Usvakom slucaju napravicu ceo arsenal do pocetka sezone lova bambulom. :machinegun:

Famozni, deljes zajebalo vek! :tbumb:

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Aaaa, sad mi je jasno. Ti ne koristiš epoksi.
Ja sam napravio jedno 50 - ak komada - crne, te žuto - crne i bordo. Za crne šare sam umesto laka koristio crni marker za CD.
Prvo sam radio šare od laka pa sam napravio od krzna tanku četkicu, pa jedno, drugo, treće - pipavo, neprecizno - maže i kako hoćeš i kako nećeš.
Ovako markerom ne moraš da čekaš, radiš iz ruke i odmah suvo i postojano, šara kakvu ti želiš.

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Rancicu, iskreno nikada nisam koristio epoksi a dosta se prica o njemu. Ustvari ja pojma nemam kako se radi s'njim, gde se kupuje i sve ostalo vezano za njega. Pa zato ako hoces pomozi neupucenom kolegi :wacko:

Covek se uci dok je ziv!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Bambula ne mora da bude crna. Može da bude i žuta, sa crnim šarama i braon krilima. ;)

main.php

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Mix kad kao izumitelju Bambule ti se obraćam s pitanjem da li bi mogao da odradiš neki vid Bambule a da imitira Murvu (crni dud) jer su na rijeci Trebižat Svalovi ( vrsta klena,  živi u jadranskom slivu neki ga zovu Strugač) ludi za vrijeme padanja ovog bobičastog voća i naj bolje se lovi na njega bez otežanja samo udica i dud pa cepaj ;) Mislim da bi ti mogao izaći u javnost sa nekom imitacijom.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
silvio je napisao(la):
Mix kad kao izumitelju Bambule ti se obraćam s pitanjem da li bi mogao da odradiš neki vid Bambule a da imitira Murvu (crni dud) jer su na rijeci Trebižat Svalovi ( vrsta klena,  živi u jadranskom slivu neki ga zovu Strugač) ludi za vrijeme padanja ovog bobičastog voća i naj bolje se lovi na njega bez otežanja samo udica i dud pa cepaj ;) Mislim da bi ti mogao izaći u javnost sa nekom imitacijom.

Silvio, to nije nikakav problem. Jednostavno, oblikuješ balzu ili poliuretan po volji i ofarbaš kao dudinku. Ništa jednostavnije. Mislim da sam već negde na ovom forumu prikazao "Doode Bambulu". Evo:
http://www.musicarenje.org/index.php?topic=800.0

index.php

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Mix, dali si imao uspeha na "Doode Bambulu", konkretno na Belom Timoku?

Sto se tice osica, super su. Na Belom i Crnom Timoku sam na njih uvek zadovoljavajuce prolazio.

Pozdrav!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Avnojac je napisao(la):
Mix, dali si imao uspeha na "Doode Bambulu", konkretno na Belom Timoku?

Jao, Avnojac, kada bi ti samo znao, kako sam razbijao klenove na Belom Timoku ispod nadvijenih doodova... :-X  Samo, nisam nikada koristio "Doode Bambulu", jer mi je i obična bambula donosila fenomenalne ulove. ;)
Mogao bih da probam iz zezanja, ovog leta, i to baš tu, na 1 km od čuvenog naselja po kome nosiš nadimak.  :lol:

Avnojac

Junior member
Učlanjen(a)
11.12.2008.
Broj reagovanja
0
Mislim da znam gde je to dudovo drvo. Kada budes dosao u tazbinu nadam se da ce mo zajedno da ga posetimo.

Sta mislis o tome da se klasicna crna Bambula malo odozdo ofarba crveno?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Avnojac je napisao(la):
Mislim da znam gde je to dudovo drvo. Kada budes dosao u tazbinu nadam se da ce mo zajedno da ga posetimo.

Sta mislis o tome da se klasicna crna Bambula malo odozdo ofarba crveno?

Avnojac, jedva čekam da zagazimo u Beli Timok! Ništa ne farbaj dok ne dođem. :doh:

MM

Hero member
Učlanjen(a)
14.02.2009.
Broj reagovanja
639
Domogao sam se dve bambule, i to sasvim slucajno. Naime, moj cale je bio sluzbeno u Nisu, i neko mu je poklonio dvadesetak muva za mene, musicara zavisnika, nepopravljivog recidivistu. Uvek se obradujem kad dobijem na poklon muve, posebno one koje ja ne pravim. Ne znam ko je autor ovih 20-ak muva, ali mu svaka cast, jer su muve cista 10-ka! Jedva cekam da isprobam ove dve masne bubetine!

Prilozi

• Bambulae.jpg
    Bambulae.jpg
    28,5 KB · Pregleda: 321

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
može li da prođe ova muva kao bambula......No. 12 x 1 kraći vrat.....

qo6luv.jpg

Vrh Dno