BAMBULA!!!!

lorenco[SLO]

Senior member
Učlanjen(a)
13.08.2010.
Broj reagovanja
0
tommylee je napisao(la):
Imaš ga u ping pong lopticama samo ga rastvori sa čistim acetonom.

to sam koristio za spodnji sloj, toliko da obucem balsu. al to je bijele boje.. trebao bi dobiti prozirni celuloid za vrhnji sloj

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Za prozirni sloj samo čist celuloid.Ima ga kod nas u tablama po oglasima,a ima ga i u teglama u Bg-u.
A postoji varijanta da se farba pa da bude konačna boja.
Za sve koji neznaju traži iole topliju temperaturu da se bolje sija,u protivnom se dobija mat izgled.I smanjuje se ovim količina balončića.

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Strelac je napisao(la):
Jedan do dva sloja razređenog laka i ništa više.
Ja telo prvo zalepim super lepkom onda premotam konac preko. Epoksijem zaštitim deo gde vrat udice zalazi u telo jer razređeni lak hoće da rastvori super lepak e onda lakiranje, sušenje, krila, nogice i to je to.

Ne komplikujte ljudi,strelac je lepo napisao redosled izrade.....ne verujem da ce iko imati problema sa izradom ovakve bambule.....u svakom slucaju podrzavam nove metode izrade.

feanor

Senior member
Učlanjen(a)
31.01.2006.
Broj reagovanja
1
Sve sto treba za idealnu bambulu je na ovoj slici sa linka http://www.musicarenje.org/forum/index.php?topic=206.msg6325#msg6325
Ja jedino na udicu pre super lepka namotam malo  konca (Djoletov koristan savet  :tbumb:) i nema mrdanja!

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
naj lovnija bambula je jednostavna , obojena obicnim lakom za nokte . lepe i sjajne bambule ne love ribu vec ribolovce. ko ne vezuje za prodaju , nema razloga da se zeza sa raznim premazima . pogotovo zato sto takva bambula , lepa , glatka i sjajna ...losije lovi nego grubo osmirglana i premazana lakom . ovo tvrdim odgovorno iz iskustva

denmil

Full member
Učlanjen(a)
07.02.2010.
Broj reagovanja
86
E vala Sasa svaka ti je ko Njegoseva, odmerena i na mestu...
Bambula napravljena na brzaka, bez mnogo lickanja da mnogo vise
ribe nego one sjajne, epoksirane...mada je po meni armiranje koncem
obavezno, zbog trajanja, cak moze da da zanimljiv izgled bambuli
ako se radi od balze, pa malo bolje zategnes konac  :D

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
hvala denmil.
svaka moja bambula , kao sto se moze videti na slikama koje sam postavljao u ovoj temi , je obavezno armirana osnovnim koncem . takodje pre lepljenja namazem udicu lepkom , namotam konac , opet namazem lepkom i zalepim telo. ove dve operacije obezbedjuju dovoljnu trajnost bambule .

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja se slažem da su takve bambule naj naj i ja ih isto tako radim.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Mana kod celuloida je što muva mora da se uroni.Dok lak nanosimo četkicom.U ovom prvom slučaju se zna isprljati udica.pa imamo dodatni posao čišćenje.
Lak za nokte je najlakši za upotrebu!

Mentalist

Junior member
Učlanjen(a)
27.03.2011.
Broj reagovanja
0
Da li je ovdje itko napravio step-by-step izradu bambule (koliko vidim prave se od balze i poliuretana, ne one od papuce)?

Vrh Dno