BAMBULA!!!!

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Evo da odgovrim umesto Sase,ima razlike izmedju ova dva materijala i to bas,sa poliuretanom ces mnogo lakse da oblikujes zeljeni oblik ali tako isto moras i dobro da ga zastitis jer je sam materijal mnogo slabiji od balze...npr. Pre polaska na Gradac smo ja i Veka sax spremili bas dobar broj bambula na udicama od #10 do #14 na poliuretanu i to za jedno vece(sto bi nam sa balzom bilo malo teze),e sad jedino sto kod bambula sa poliuretanom smo koristili epoxy kao zavrsnicu zbog izdrzljivosti imitacije a i efekta prilokom pada u vodu jer  udje u film nekih 5cm i u povratku obicno zna da da bude napadnuta(ovo zadnje je bila preporuka nekih od ljudi sa foruma koji su to vec uvideli-isprobali)  :) U svakom slucaju probaj sa poliuretanom pa ces i sam da vidis sta ti je bolje  :)

maxfly

Senior member
Učlanjen(a)
22.10.2010.
Broj reagovanja
13
Ove su dokazane da love samo velike klenove od 30 cm pa na vise.. :smoke:

Prilozi

• 2012-09-22 21.10.49-1.jpg
    2012-09-22 21.10.49-1.jpg
    6,2 KB · Pregleda: 298
  • 2012-09-22 21.12.57-1.jpg
    2012-09-22 21.12.57-1.jpg
    7,7 KB · Pregleda: 298

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
tommylee je napisao(la):
Sasats nisam imao priliku da radim sa njim.Voleo bih da probam da napravim poređenje sa balzom.

Koliko sitne bambule ste pravili? Ja sam imao par komada na 16# udicama,koristio ih na Gradcu za pastrmku,kakva su vaša iskustva osim klena?
evo peka je super odgovorio umesto mene . i jos bolje od mene jer ja nisam pokusavao da ulovim pastrmku sa bambulom . sto se tice velicine pravio sam ih do velicine 18 ...i to je pravo mucenje bar za mene a nema nikakvu namenu za pecanje klena .
po meni je poliuretan bolji materijal za vezivanje jer se lakse obradjuje . jedini i meni veoma bitan razlog jer i nisam neki veliki ljubitelj vezivanja bambula  :blush: ima dosta posla i brzo mi dosadi

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ok.Imam još dosta balze a i navezanih bambula.Za klena se lagano prešaltzavam na druge muve.Sasats ima dosta odličnih mokrih!
Jedino na Gradcu sam lovio pastrmke sa njima,ali mi to nije nikakvo pravilo pa me interesovalo da li neko koristi ih na divljim vodama.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
boban.velickovic je napisao(la):
Jel to onaj u spreju ili neki drugi?
veruj da pojma nemam kakav je to poliuretan u spreju ? jel mislis na pur penu ? ako na nju mislis nije to . pena je male gustine i meka je . radi se o poliuretanu vece gustine i tvrdoce i obicno je u tablama .
jednostavno je za obradu . iseces ziletom komad potrebne velicine i sitnom smirglom doteras na zaljeni oblik. veoma prosto i lako cak i za apsolutnog pocetnika  :)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Bobane ako imas nekog u blizini ko se bavi izradom plovaka prosetaj se do njega napunice ti kesu odpacima(ima do kraja zivota da smirglas  :D) koji ce tebi itekako zavrsiti posao.Ima tu kockica raznih velicina od 2x2 pa nadalje.

boban.velickovic

Senior member
Učlanjen(a)
09.09.2010.
Broj reagovanja
0
da pomešao sam poliuretan i pur penu..  :doh:

Gde se nabavlja poliuretan? jel ga ima u nekim radnjama?

Balzom sam se obezbedio za još 100 bambula, ali bih probao i sa poliuretanom.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Pur pena jeste ustvari poliuretan samo ova za plovke tj. bambule ima veću gustinu i čvršća je. Inače se daleko lakše oblikuje od balze ali zato se lako ošteti dok balza neće. Meni je je poliuretan mnogo draži za rad ali u nedostatku istog šmirglam balzu  :-*

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
U toku nedelje sam uradio jedan neobican step by step,jedne od mojih naj omiljenijih musica za lov klena.Nadam se da ce Vam se svideti i da ce te uzivati u njemu!

Potrebni materjali:

1.Balza i super lepak.
2.Topljena ping-pong loptica.
3.Lakovi koje sam koristio.
4.Crni osnovni konac,crni sintelon i crna pera petla.

Postupak izrade:

1.Balza zalepljena i osmirglana.
2.Dva sloja topljene ping-pong loptice.
3.Bojenje tela u zeljenim dezenima.
4.Lakiranje bezbojnim lakom.
5.Montiranje krila i nogu.
6.Gotove bambule,spremne za slanje.

Pojedinacna izrada ose bambule:

1.Obojena telo u zutu boju.
2.Iglom iscrtavanje rebara.
3.Montiranje krila i nogu.

Svaki dezen pojedinacno:

1.Narandzasta guza bambula.
2.Osa bambula.
3.Crna bambula.
4.Crvena guza bambula.

Ko bude zeleo da vidi i downloaduje slike visoke rezolucije i u punoj velicini postupka izrade bambule,to moze da uradi u posebnom folderu koji je na mojoj Facebook stranici.

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1075510272

Pozdrav.
Marko Masic.

Prilozi

• Potrebni materjali 1.jpg
    Potrebni materjali 1.jpg
    69,8 KB · Pregleda: 479
  • Postupak izrade bambule.jpg
    Postupak izrade bambule.jpg
    157,8 KB · Pregleda: 693
  • Ose.jpg
    Ose.jpg
    69,6 KB · Pregleda: 503
  • 4 Bambule.jpg
    4 Bambule.jpg
    78,8 KB · Pregleda: 457

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Hvala puno Masicu  :tbumb: .
Nisam nikad ni jednu napravio al sad sam u debelom iskusenju. Reci mi samo ovo oko ping-pong loptice, kako se topi i cuva istopljena?

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
... ;) ..,zadovoljstvo je moje...! Kao sto vidis na slici,iseckas ping pong lopticu i ubacis u praznu bocicu od laka i pomesas sa acetonom,sacekas par sati da se istopi i koristis,tu ga i cuvas,a nanosis..cetkicom za lak.

Vrh Dno