BAMBULA!!!!

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Svaka cast :tbumb:

Ovo sam dobio kod ovih sto prodaju cilime,al ne bih rekao da je to to,ovo se skupi kad se umoci u vodu,ne ostanu rasirene niti,skupi se i bude kao obicni konac :-\

Uploaded with ImageShack.us

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Tare to je otprilike to..,,za krila musicama od balze,ces stavljati dve ovakve niti znaci preklopis,montiras,odseces i to je to..Ako mislis da je kao obican konac i da ce da pije vodu (u sta ne verujem),malo grozdjene masti izmedju palca u kaziprsta,lepo utrljas pre nego sto pocnes da pecas sa musicom i Bog da te vidi!

Pozdrav.

Tare

Junior member
Učlanjen(a)
10.09.2012.
Broj reagovanja
0
Ok probat cu,nisam jos nijednu navezao sa ovim  :)

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Jedna stvar mi nije jasna (mozda sam nesto preskocio u ovom velikom tredu)...

Cemu sluzi topljena ping-pong loptica pored svih slojeva lakova i lepkova?

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Da musica izgleda lepse i nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D

Sad ce da dodaju da ce biti i trajnija...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
cikamike je napisao(la):

ja moje bambule za licnu upotrebu lakiram samo jednom lakom za nokte .

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Ja ih premazujem dva puta ali razređenim lakom ali i ja ću da počnem da ih premazujem samo jednom pošto ih u poslednje vreme radim od balze. Ona lepo upije razređeni lak i drugi sloj je samo radi boljeg sjaja. Od poliuretana bambule nije loše zaštititi malo bolje jer on oće da se "očepi" i onda ne izgleda lepo, to se sa balzom ne dešava.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja namerno idem na grub , reljefni izgled muve jer mi deluje nekako prirodnije . jednom lakirane muve pogotovo na poliuretanu nisu dugotrajne . meni to nije bitno jer ih sam pravim. traje mi nedelju dana , bacim je i navezem drugu . tako uvek pecam sa ostrom udicom i novom muvom .

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
cikamike je napisao(la):

Miroslave,osnovna funkcija ping pong loptice je da napravi "cauru" oko balze,lepka i udice i ucvrsti je tu gde jeste!Da joj jacinu i cvrstinu svega toga kao celine (jer je udica sama po sebi jako mala osnova na kojoj treba da "sedi" celo telo musice i pored lepka moze da dodje do pucanja,vecina musicara vezuje konac oko udice i balze kako bi ih ucvrstila,ja to ne radim,ali zato nanosim topljenu ping pong lopticu.).Druga stvar je ta sto kada se loptica lepo istopi i ravnomerno nanese na balzu ,daje jako gladak sloj ,na koji se lak za nokte savrseno nanosi i lepi..I musica dobija i na izgledu Sto smatram apsolutno pozitivnom karakteristikom,do koje treba poprilicno da se namucis da je dobijes!

crni je napisao(la):
Da musica izgleda lepse i nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D

Sad ce da dodaju da ce biti i trajnija...

Ovako pausalne izjave Crni od tebe nisam ocekivao,smatrao sam te malo ozbiljnijim vezacem i nekog ko zaista ceni trud da se jedna od najlovnijih musica (ako ne i najlovnija za klena) ,unapredi i podigne na visi nivo!Ako ZAISTA mislis: "nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D " ,bas mi je zao sto ides u tom pravcu i smatras da vreme koje se utrosi na pripremu i sve ono sto je potrebno da bi se bambula dovela tu gde jeste (u mojim postovima) uzaludnim.
Ne zelim da te pitam koliko njih si pokusao da uradis,i kakve su bile i da li si lovio sa njima i koliko su ti trajale i da li su dobro plivale ili zabadale "nos" u filmu i sl. Posto verujem da si to sve prosao i dosao do zakljucka da je: ""nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D "

Marko Masic.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Topljeni celuloid je najbolja zaštita za balzu!
E sad nekome je mrsko da se zeza oko svega toga.Ja naprimjer imam punu teglu a opet uzmem lak za nokte  :doh:

Sasats jel ovakav reljef?

p9260092.jpg

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Hvala Marko na ovom objasnjenju kao i na onom SBS-u...

Konac oko tele mi ne deluje previse sigurno, pa cu sigurno probati ovo sa lopticom.
Naravno da muve izgledaju vrhunski, a znam i da su lovne... poz

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
treba posmatrati odvojeno amatersku izradu bambula kao sto ih ja radim za sebe i verovatno vecina ovde na forumu i visoko kvalitetne profesionalne radove kao sto su markove .

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Ovako pausalne izjave Crni od tebe nisam ocekivao,smatrao sam te malo ozbiljnijim vezacem i nekog ko zaista ceni trud da se jedna od najlovnijih musica (ako ne i najlovnija za klena) ,unapredi i podigne na visi nivo!Ako ZAISTA mislis: "nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D " ,bas mi je zao sto ides u tom pravcu i smatras da vreme koje se utrosi na pripremu i sve ono sto je potrebno da bi se bambula dovela tu gde jeste (u mojim postovima) uzaludnim.
Ne zelim da te pitam koliko njih si pokusao da uradis,i kakve su bile i da li si lovio sa njima i koliko su ti trajale i da li su dobro plivale ili zabadale "nos" u filmu i sl. Posto verujem da si to sve prosao i dosao do zakljucka da je: ""nista vise od toga a i malo komplikovanja nije na odmet  :D "

Marko druze,za kakvog me ti vezaca smatras mi je vazno isto koliko su mi vazni neuspeli pokusaji parenja pandi u zooloskim vrtovima.Uopste ne znam sta skaces kao da te zmija ujela?!Decko ti si komercijalni vezac i ja to razumem i postujem,mora da branis i nudis ono sto prodajes.Tebi je bitno da musica izgleda lepo da bi mogao da je prodas jer 70% onih koji kupuju musice kupuju ono sto im zapadne za oko.Meni,Sasi,Peri,MIki Ziki,LAzi kojima prodaja nije primarni cilj imamo malo drugacije poglede na sve to.Naravno da mackanje u topljenu ping pong lopticu,pa bojenje u milion sara i kombinacija smatram za gubljenje vremena jer u 95% slucajeva crna i bambula u osa koloritu zavrsavaju posao na vodi.Sa druge strane ne obezvredjujem tvoj trud sto zelis da podelis sa nekim nesto sto znas,naprotiv cenim to.
Mare da je nepotrebno ili bolje da kazem,da se ne uvredis ponovo,manje vazno da se bambula pravi ceo dan i da obicna jednom ili dva puta izlakirana lakom za noktre podjednako dobro lovi kao i te tvoje pokazuje ti Sasa i jos po neki sto ubijaju klena ovim "losim" bambulama.
Sledeci put nemoj da me prozivas jer ja ne prozivam tebe i ako sam to mogao mnogo puta nego sedi i napravi koju musicu a da nije bambula ili neka varijacija smirglanja balze...Pozdrav i svako dobro Nenad. 

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Svako dobro i tebi Nenade,zelim da prvo shvatis da ja tebe LICNO ne napadam niti prozivam kako ti kazes,vec cinjenicu da si napisao nesto u sta nisi dovoljno upucen i da stvari pises iz ugla posmatraca,a ne nekog ko redovna pravi i peca bambulama (sto je tvoje pravo).Ti smatras da to sto ja bambulu radim u raznim varijantama i "milion" sara gubljenje vremena,pitaj Nikolu (Mediteran),kakve ose bambule klen jede i koliko ume da bude izbirljiv i u tom pogledu ,sa rebrima nece,a sa krunim rebrima kidise..,pa onda razmisli da li je gubljenje vremena,i koliko mu je lepih trenutaka i zadovoljstva takva musica donela na vodi..,a sve zahvaljujuci "milion" sara u kojima ja pravim bambule .. ( i njegovog umeca pecanja ..:) ..)

Ja ne osporavam tvoje pravo da ih radis kako god je tebi volja,i ja ne moram da nudim i branim ono sto prodajem u postovima koji su ovog karaktera,ali zelim da ako neku kupi moju musicu ta musica,prvo lovi,a onda i traje sto je duze moguce.I uradicu sve da dodjem do takvih musica i konstantno ih usavrsavam.

Da li cu sesti i napraviti neku musicu koja nije od balze,to zavisi od kupaca,trenutno je potraznja za bambulama i sada je njihovo vreme,zato i moji postovi obiluju takvim musicama.A da, i to sto si napisao opet pises pausalno i bez osnova,mozes da proveris u mom albumu 'vestacke musice" na Facebook ,gde od 140  musica,svega su 40 od balze,a kakve su ostale to mozes i sam da se uveris..

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1220667671578.2034959.1075510272&type=3

Jos jednom te pozdravljam,i ne zelim "zle krvi " medju kolegama,ali samo zelim da budemo realni i da stanemo iza svakog posta koji napisemo,i branimo ga cinjenicama.

Srdacan Pozdrav.
Marko.

Vrh Dno