MarkoTimokRiver
Senior member
Ziletom isecem kockicu i ziletom oblikujem kuglicu zatim ismirglam i uradim kanal i to je to.
problem je sto nemogu da nadjem loptice koje bi aceton istopio..imam neke kineske,smrde i dime ko vrag kad se zapale...radezamora je napisao(la):учини то по докторовом упутству, невероватно трајније, е сад...
Tek sada videh..black panther je napisao(la):problem je sto nemogu da nadjem loptice koje bi aceton istopio..imam neke kineske,smrde i dime ko vrag kad se zapale...
radezamora je napisao(la):da pomognem -napisao sam gore:
aceton LIFUNIS Ph.Eur.5.0 /kod mene u zelenoj bocici , oko 1 dl/
a aceton je iz privatne ili drzavne apoteke-90 dinara, 100 posto aceton
Zac je napisao(la):Jedno malo objasnjenje. U apotekama u prodaji ne postoji 100%-tni aceton kao sto se nigde ne prodaje ni 100%-tni alkohol. Sve su to 98%-tne varijante ili cak razblazenije. 100%-tni rastvaraci su izuzetno skupe hemikalije i nema ih u prodaju za fizicka lica.
Ono sto je bitno kod kupovine acetona je da se ne kupi tzv, skidac laka za nokte jer on moze da bude smesa razlicitih rastvaraca i dodataka koji sprecavaju ostecenje noktiju i da u sebi ima jako malo acetona. A ovih 2%, ili cak i nesto vise vode, u acetonu koji se kupuje u apoteci ni na koji nacin nece da smeta.