90 strana o jednoj musici i dalje je nejasan postupak...
Udica: Bilo koja samo da je kvalitetna (F15 Gamakatsu),veličina..#8-10-12-14-16
Balzu vec imas..Koristi kvalitetan lepak.Ja koristim loktite super bond.
Koristi oštre zilete da bi oborio ivice na balzi a zatim brusnim papirom P220 osmirglaj da dobijes fin oblik.
Sto se tice topljene ping pong loptice, to je individalna stvar da li ces je koristiti ili ne.Definitivno utice na izdrzljivost i dugotrajnost same musice.Ali ja se bavim komercijalnom izradom pa mi je vazno da su musice kvalitetne i dugotrajne.
Takodje predjem koncem posle topljene loptice da sve ucvrstim.Jedan od razloga zasto ne koristim epoksi jer nepotrebno otezava musicu.
Sto se tice bojenja ja koristim lakove za nokte u raznim bojama.
Sto se tice noga.Moj savet ti je da koristis najmeksa pera od kokoske ili ako si u mogucnosti..soft hackle..od metza ili whitinga....znaci vrhunska su.
Obrati paznju na sam oblik tela bambule.Nakon zavrsenog tela koje je obojeno..stavi u casu za vodu da vidis kako stoji.Trebalo bi da ti stoji horizontalno..eventualno da vuce dupetom malo nanize..u vodenom filmu.
Sto se tice krila..koristi sintelon iz tepiha..koji se koristi za opšivanje tepiha i staza ima ga u svim radnjama.Ako si u prilici ima i kupovni po fly shopovima..koji je jako mekan..i lako je raditi sa njim.
Eto..