polako pripremam posebnu kutijicu u kojoj če da stoje samo bambule od balze a možda i od poliuretana. Trenutno sam izoblikovao nekoliko tela za mrave i osu (sve u fazonu "realistic-flies" koje LOVE a ne samo lepo izgledaju). Svaki put kada radim novu osu postaje bolja, što je i logično, sve je čvršća i urednija

dok plovnost i lovnost ostaju kako i treba
Ovom prilikom ne želim pisati o lovnosti bambuli nego o balzi kao materijalu za suve muve. Kada god oblikujem balzu i onda ju navežem i nalepim na udicu jakim i tankim FT koncem koncem (UT) ostajem oduševljen. Za oblikovanje balze ne trebamo ništa dodatno nego ono što je Mix naveo u svom receptu (fini šmirgl/brus-papir i žilet - u mom slučaju kirurški skalpel

). Danas sam prvi put radio realistična tela za mrave na udicama od 19-17 TMC 102Y. Večinu posla sam uradio malim komadičem finog šmirglpapira. Prvom prilikom kada budem opet imao vremena dovršit ču par komada pa sledi fotka. Osa je skoro gotova, krila, ticala i noge su več spremna samo još da ju prelakiram i iscrtam šare, no najpre moram da se dokopam nekakvog žutog laka za nokte. Pre sam koristio akrilnu boju pa lakirao ali nisam previše zadovoljan. Uskoro ču i pčelu da radim
pogledajte balza-muve naših ff kolega iz skandinavije
Neki od vas ste najverovatnije ovo več videli na linku http://www.capricorn.se/scandinavien_balsa_flies.html ili negde drugde a za one koji nisu videli nešto ovakvo evo ovde imate neke ideje.
Za lepe/realisticne i lovne bambule pored nesto malo odgovarajuceg materijala i alata treba vam samo malo više vremena, strpljenja, truda i kreativnosti. Sve to če se vam isplatiti na kraju, posle malo više vežbe i truda imat če te u kutijici muve lepe vama i ribama

a o lovnosti i plovnosti prave bambule ne treba ni govoriti.