BAMBULA!!!!

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Zvezdane, ja sam lovio lepe bucove na bambulu, ali ponekad samo priđe na zvuk i odgleda je. Spremi ti i jednu sporotonuću krupnu, čupavu, mokru muvu.
Evo još jedne slike od danas. Kad već nosim ovu kameru, daj bar da gledamo slike.

Prilozi

• Bambula nije za jelo.jpg
    Bambula nije za jelo.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 360

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Mixmaster je napisao(la):
Zvezdane, ja sam lovio lepe bucove na bambulu, ali ponekad samo priđe na zvuk i odgleda je. 
A sta mislis kad se digne do bambule da je cimnem malo,mozda ga to izazove?Hajde pisi malo o iskustvima sa bucovom,jer vidim da ovaj stvarno nema interesovanja za strimera.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
zvezdan je napisao(la):
Mixmaster je napisao(la):
Zvezdane, ja sam lovio lepe bucove na bambulu, ali ponekad samo priđe na zvuk i odgleda je. 
A sta mislis kad se digne do bambule da je cimnem malo,mozda ga to izazove?Hajde pisi malo o iskustvima sa bucovom,jer vidim da ovaj stvarno nema interesovanja za strimera.
Moraćeš sam da provališ na koju foru da ga prevariš. Ipak mušičarenje bucova nije jednostavno, bar ništa jednostavnije od mušičarenja pastrmke, lipljena ili klena. Ja sam povremeno imao odlične rezultate pri cimanju suve muve, ali ponekad to nije palilo. Kao i kod većine riba i njegovo raspoloženje se menja iz sata u sat i iz dana u dan.
Probaj tehniku koju ja zovem "Cim cim cim". Baciš bambulu i tri puta je cimneš po metar. Onda obavezno staneš i pustiš je par sekundi. Onda opet cimneš tri puta po metar, pa... I sve tako dok je ne privučeš.
Ako proradi bucov na ovaj cimcimcim fazon, imaćeš jedan od najuzbudljivijih ribolova koji se mogu zamisliti, jer bucov ovako ponuđenu muvu napada sa neverovatnom agresivnošću.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ha,ha,poper bambula,moze,moze,moram da probam.Mozda da napravim bambulu sa dosta polipropilena,mora ona belina da ga lupi u glavu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Kupio sam neki fluorescentni lak, koji uglavnom koriste proizvođači plovaka, u nameri da ga koristim za pokazatelje trzaja od poliuretana ili balze. Dugo stoji u fijoci, a još mi nije zatrebao za tu namenu, pa sam mu osmislio drugačiju.
Na broju 14, ovakav mamac bi mogao biti smrtonosan za klenove. Idem da proverim  ;).

Prilozi

• Fire Orange Bambula.jpg
    Fire Orange Bambula.jpg
    55,4 KB · Pregleda: 331

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
zanimljivo, nego uradi ti jednu kresnicu bambulu za lov klena noću ili sumrak  ;) da mu guza svetli kada padne u vodu.
Ako ne uloviš kakvog lgavonju ovom bambulicom nekog amnjeg sigurno hoćeš, ali ja bi mu dodao još par rebara da izgledaju sa donje strane kao abdomenalni segmenti nekakve bubetine.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Svidela im se narandžasta, mada sam uleteo u BWO hatch, pa klenovima i nije bilo do bambulastih muva.

Prilozi

• Orange Bambula.jpg
    Orange Bambula.jpg
    85,4 KB · Pregleda: 351

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Još uvek je malo obojena voda, pa na bambulu radi sitan klen. Srećom, za ovu ribu nema ograničenja u dužini, pa sam poneo nekoliko ovakvih. Dok nisam pokidao bambule lovio sam ovakvu boraniju, a kasnije nije ni to htelo. Bez alata nema zanata.

Prilozi

• Klenovina Borraneeyah.jpg
    Klenovina Borraneeyah.jpg
    62,9 KB · Pregleda: 365

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
moje bambule još mora da čekaju, kod mene je još uvek lovostaj na klena...a da bi išao na pastrmku i lipca, jok more...kiše nam vazda padaju i vode visoke i mutne....no no no...možda ču za koji dan na jezero, za štuku je idealno... ali to ne jede bambulu  osim onih škljocara dimenzija penkala.

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
ne budi siguran seb, licno sam,prosle godine, gledao stuku od oko 3kg kako je pokupila suvu muvu a 2 klena su bila pored nje i nisu se mrdali, doduse,pokupila mi je posle toga i dvodelca od 4cm i spala.
do danas mi nije jasno sto je prvo jela muvu, nije dirala klenove a napala je voblercic

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
  Za vikend sam posetio J.Moravu.potez kod Vladicinog Hana,posle par zabacaja mrava od balze na vel.10.krenuo je klen da ga uzima bukvalno posle svakog zabacaja.Ali sve oko 150-200 gr.primerci.Posle izvesnog vremena,promenim mrava i stavim OSU-BAMBULU na vel 8 sa dva puta duzim vratom,drugim recima ogromna muva,kakav pljusak ona pravi mozete samo da zamislite :D :D.Odmah je krenuo krupniji klen da radi i tako sve do sumraka,gde sam imao spadanje jednog primerka preko kilogram i nesto,ali je napravio takvu galamu na povrsini traskanjem i pljuskanjem..da je uznemirio ceo deo gde sam pecao,ostalo je jos nekih 20 tak min.ribolova,ali sam znao da vise nikakve akcije nece biti,sto se posle 20 min.pokazalo tacnim.ALi videcemo se ja i on jos.!! :mad:.

Muvu je uzimao uz kontrolisani pljusak i malo duzu voznju,skoro svaki,osim ovih sitnijih koji su odmah skakali na muvu.

Toliko za sad,nadam se nastvku ove price vrlo brzo... :-* :-*

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Napokon je odštampan prvi članak o bambuli. Nisam od onih koji rado pišu članke, pa je ova proslavljena muva stavljena na papir tek posle jedne decenije od nastanka.
http://www.ribolovacki-magazin.co.yu/content/view/39/76/

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
KOliko je Mixe ovaj klen bio težak? :tbumb: :respect1: :respect1:

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
uživač je napisao(la):
KOliko je Mixe ovaj klen bio težak? :tbumb: :respect1: :respect1:

Pa, i nije bio mnogo težak. Ispružio sam ruke iz zezanja, šaleći se na račun ostalih ribolovaca, koji uvek gurnu ribu u objektiv. Po mojoj proceni nije bio teži od 1.3 kg. Nisam ga merio.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
Beše mi nešto dosadno pa napravih par komada :D

Prilozi

• bamb 005.jpg
    bamb 005.jpg
    133 KB · Pregleda: 733