BAMBULA!!!!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
poliuretan je stvarno u svakakvim "formama", znam sta je. ali to se meni ne dopada mnogo. taj poliuretan na baz pur pene bilo presovan ili ne mi nije bas nesto. Radije bi se odlucio za pampur kojega sam vec isprobao i pokazao se kao dobar.
Balza forever!!! ;-)

fly_protest BALZA, BALZA, BALZA fly_protest BALZA, BALZA, BALZA fly_protest BALZA, BALZA, BALZA
fly_protest BALZA, BALZA, BALZA fly_protest BALZA, BALZA, BALZA fly_protest BALZA, BALZA, BALZA

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gresis, Sebastijane. No, nema veze. Kad dodjes u Nis, videces o kakvom se materijalu radi. Gde ga nabavljam? Kod proizvodjaca plovaka. U Nisu ih ima mnogo. Gde oni nabavljaju poliuretan, ne znam. Oni ga zovu poliuretan. Ozbiljni su proizvodjaci, tako da ne verujem da grese sto se tice naziva, mada je i to moguce.
Ako toliko volis balzu, OK. Razumem i zasto i podrzavam to. To je materijal od koga se prave mozda najbolje bambule. Hteo sam samo da ti pokazem da postoji materijal koji je veoma slican balzi, a jeftiniji je i lakse se obradjuje. Kad neko izvadi muvu od neke pene ili policelona, to nije bambula, ali od ovog poliuretana je identicna onoj od balze i s pravom se zove bambula. Nemoj da brines za to. Ja to najbolje znam i necu dozvoliti da nam se papucari umesaju u "BAMBULA FAZON".

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) u redu, sada si me malo pomirio ;-) Vidim da je to neki malo ozbiljniji oblik poliuretana. Vec si me zabrinuo :) Reko' ja evo Mix popustio penama :) To je verovatno dvokomponentni poliuretanski lepak. Ima neke dodatke za čvrstoču i tako se dobije verovatno dobra plastična masa. Postoje i poliuretanski čamci koji podsječaju na karbonske. Vidim da je reč o nekom ozbiljnom materijalu! Nadam se da če me put stvarno nanesti u Niš. Ako tebe nanese na Bled obavezno da mi se javiš ;-)
Sada baš pišem sa drugog računalnika pa ne mogu da postam moju osu od balze jer je moj ugašen a ne da mi se paliti moj jer imam vec par dana neke goste i sve radim usput i na brzaka.
Lep dan vam želim!

ugly_si

Senior member
Učlanjen(a)
03.04.2006.
Broj reagovanja
1
Imam u komsiluku lika koji pravi plovke i on koristi nesto slicno strioporu ali je kompaktno mnogo homogenije pliv ako ludo super se obradjuje farba reze tese ne upija vodu, a kupuje ga u stovaristu gradjevinskog materijala to ovde nazivaju "stirodur" mada ga ima razlicitih kvaliteta ovi domaci i nisu nesto porozni su i prelagani, najbolji je onaj koji donose baustelci iz austrije i njemacke roze boje

Marko_Mašić

Hero member
Učlanjen(a)
13.04.2006.
Broj reagovanja
240
Ugly..da nije to mozda ovaj materijal na slici,uzeo sam ga od strica,on radi aluminijumske profile i koristi ovaj materijal,za zatvaranje otvora na prozorima i vratima do ugradnje stakla,znaci nije mnogo skup,a jako jako je tvrd,"lici" na stiropor,ali je mnogo tvrdji od njega i gusci.Ovaj je roze boje,a ima i tirkizno zelena boja...
  Nisam ga koristio kao zamenu za balzu,ali verovatno cu ga probati...

Prilozi

• 73_45436bd563eb3.jpg
    73_45436bd563eb3.jpg
    43,4 KB · Pregleda: 345

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ugly Si je mozda nasao pravi poliuretan. Ako ga koriste za plovke, a ne unistava ga lakiranje, to je verovatno to! To je "opasan" materijal, ne samo za BAMBULU!!!
Vidim da je ova tema ubedljivo najposecenija. Naravno da sam ponosan zbog toga. Jos sam ponosniji sto je nas Icaf malocas pored mene, na J. Moravi, na bambulu izvukao klena od 1550 g!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ako je to stirodur, balza je daleko bolja, ali ovo je mnogo jeftino kod nas. Imao sam kontakta sa time i može se spljoštiti sa dva prsta, naravno jačim pritiskom.

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
BAMBULA, BAMBULA, BAMBULA, da vredi stvarno vredi.
Pokazalo se da i u jesenjim, kasno oktobarskim danima BAMBULA je neprevazidjena.

Prilozi

• DSC00519.jpg
    DSC00519.jpg
    93,2 KB · Pregleda: 344

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fly_kiss fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap fly_clap

naravno to je BAMBULA!!! ;-) Klenovi su zakon musicarske ribe, meni vise adrenalina skoci nego kada udari kakva kalifa.

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
evo jos jedna slicica mog najveceg klena ulovljenog na musicu. 1550gr i zanimljivih 49cm

Prilozi

• DSC00515rr.jpg
    DSC00515rr.jpg
    49 KB · Pregleda: 457

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Moraces da smanjis sliku na manje od 20 kB, da bi se pojavila. Ja tako radim od kad je Laki "umro".

icaf

Junior member
Učlanjen(a)
27.02.2006.
Broj reagovanja
0
Hvala PEPA
evo jedna smanjena

Prilozi

• rrr.jpg
    rrr.jpg
    20 KB · Pregleda: 327

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Sto se tice STIRODURA, dobro se ponasa i lako se obradjuje, ali se preporucuje da se to radi secenjem, ali ne i smirglanjem ili brusenjem, jer je ta prasina kancerogena, pa nije pametno udisati je.
fly_blowingup
p.s.Ovo je off-topic al' glupo da precutim...

Vrh Dno