Kao što sam ti rekao.
Ne samo da će da nestane sa beogradskih TV stanica, nego će da nestane i sa lokalnih televizija u Timočkoj Krajini. A znaš li zašto? Nije interesantna. Ionako ljudi u tim krajevima samo gledaju kako će da ih napuste i nasele se u Beogradu ili Zapadnoj Evropi. Ja sam često boravio u Zaječaru, jer je to rodni grad moje supruge. Upoznao sam mnoge njene prijatelje od kojih većina nije ni znala koja reka se zove Crni, a koja Beli Timok. Obe protiču kroz njihov grad. To nisu znali, ali su odlično znali gde je Niš, Beograd, Sava, Dunav, Budva... Ne šalim se, baš sam ih ispitivao. Neki nisu imali pojma ni da postoji Crni i Beli Timok, ali su se ponosili poznavanjem beogradskih ulica! Ceo život samo čekaju da pobegnu iz svog rodnog kraja. Lepa reka, planina, ljudi...ništa ih to ne interesuje. Sve bi dali za posao i stan u Beogradu, a za radnu vizu neke od zemalja Zapadne Evrope većina bi pobila celu sopstvenu familiju.
Što da ne otruju ribe u Timoku. Ionako ta reka nikome i ničemu ne služi.
Mušičarenje, ribolov, kupanje, sunčanje, priroda...gluposti. Treba samo obezbediti
one way ticket za sebe ili svoju decu, pa makar svi ljudi, životinje i biljke Timočke Krajine izgoreli od govana i hemikalija koje se stalno ispuštaju u Timok. Ljudi, pa taj trovač nije od juče. On odavno ispušta ta sranja u reku. Ribe su se potrovale zato što je zbog izuzetno slabog protoka i niskog vodostaja koncentracija otrova postala smrtonosna.
Naši "eksperti", koje ja smatram krivcima za ovu katastrofu, izaći će na Timok i tada ga prvi put videti. Uzeće uzorke vode i proučavati u svojim laboratorijama iz srednjeg veka. Dok oni izračunaju koliko čega ima u vodi proći će toliko vremena da će im šef reći: "Zajebite taj Timok, već je zaboravljeno to..."
Da se ja pitam, angažovao bih neku inostranu firmu da nam čuva prirodna dobra. Ovi naši instituti, ministarstva i slične gluposti samo množe džabolebonje. Za radno mesto u nekoj ustanovi za zaštitu prirode treba debela veza. Državna plata, a ništa se ne radi. Ima ih na hiljade. Pomnožimo to sa sve većom platom, prosek 500 evra. Najmenje 500,000 evra mesećno Srbija izdvaja za ladoleže koji ne da ne rade ništa na poslu, nego ni ne dolaze na posao, a primaju platu!
Za 500,000 evra mesečno, neka ozbiljna firma koja se bavi takvim poslovima, bi od Srbije napravila park netaknute prirode!!!! Tada bi ovi što sada "čuvaju" Temsku, Nišavu, Timok i Dunav, dobili motike i lopate u šake, pa bi čisteći priobalja i divlje deponije koje su nastale dok su oni ladili muda u klimatizovanim kancelarijama igrajući Bubbles na kompjuteru, odradili svoje plate...
Eh, da se ja pitam...