Neko od vas kolega rece da se pazim da ne "nakarikiram" pandure a ja mu odgovaram "bas sam se usro".Pa zasto da se plasim pandura,tj.pripadnika PU za javni red i mir kad isti svojim postupkom ne krsim i ne narusavam vec koristim svoje ustavno i ljudsko pravo da iskazem nezadovoljstvo funkcionisanjem jednim drzavnim organom.
Sta,ce me uhapse ? Samo neka izvole,ja sam vec u zatvoru.
Cuo sam nezvanicnu informaciju da ce sledece sezone dozvola kostati oko 4000.Ja pitam:zasto?Za ovu sezonu je bila 3600.Ja pitam

a dokle vise ovo dranje?
Kazu bice ukrupnjena ribolovacka podrucja,pa ce tako nasa dozvola biti jaca.Ja pitam: jel zato skuplja za oko 400 dinara.
Oni rezonuju:drali smo ih do sada,ce im zamazemo oci pa ce gi deremo i dalje!Ja kazem: e pa nece moci ove noci.
Pa ja sa trenutnom ekonomskom situacijom razmisljam kako cu ove sezone ici u ribolov svojim kolima na svojim vodama iako sam ugradio plin,vec sam izvadio biciklu iz garaze a kamoli negde dalje.
Ja razumem sadasnjeg ministra,mlad covek,nas,sportista Sasa Dragin se zvase,jel.Reagovao je ostro u slucaju trovanja reka Timok i Toplica,alal mu vera tako i treba.Ja ga apsolutno podrzavam,ima on dobrih ideja i hoce da promeni situaciju.Ali pitanje je moze li on to sam,kada ga okruzuju ale i nemani i vrse opstrukciju.
Hoce i moze,al je tesko mulj je oko njega plasim se da ne zaglibi,zato mu je potrebna podrska svih nas.
Mozda za nekog 4000 dinara nisu mnogo a za nekog je to pravo malo bogatstvo.Pa zasto da platim taj "harac",sta se ucinilo da se moja voda zastiti od krivolova,velikih voda,trovanja i dr.
Ja sam ne mogu nista ali zajedno mozemo mnogo,jedan prut moze lako da se slomi al snop curik bato.
Zbog svega ovoga a i zbog svega ostalog sam prvi za bojkot.
P.S. Moj drugar Siki je godinama redovno vadio dozvole ali jednog dana propadose Robne Kuce Beograd,gde je radio i on hteo ne hteo prestade da vadi dozvolu ali ne i da ide u ribolov.Tako sedne on na svoj bajs i laganica,kad bi ga neko sreo:"Kude be Siki ? , ""Eve,vozim se malo"" i pravac na reku,sta ce covek voli covek reku,ako ga je drzava dovela do kraj, srce ne mogu da mu iscupaju,zasad.Izvadi ti Siki nozic,isece i odelja jednu granjku,malo duzu,zakaci parce strune,udicu i perdusku,nafaca skakavci,zavrne nogavice i zabaci na brzi pec...kao mi nekad kad smo bili deca...i uziva!!! E to niko ne moze da mu zabrani...Kad ga ufate ribocuvari,oduzmu mu "stap" a ribe mu nikad ne nadju ( e to je vec njegova majstorija, o tom drugi put ).I tako Siki godinama,svoju tehniku je doveo do savrsensta pa je postao majstor svog zanata za koga smo svi mi a siguran sam i prekaljeni Drinski vuci prava mala deca...Skoro je za opkladu na pikavac cigarete uhvatio 3 kg klenova,,,Kad svrnete nakud Leskovac raspitajte se za Sikija iz Robnu kucu...
I sad,pitanje:Sta fali Sikiju.Po meni nista,mozda malo vise riba u reci al sta je tu je a nas neka deru... :-X