BOJKOT ribolovackih dozvola- DA ili NE ???

BOJKOT ribolovackih dozvola- DA ili NE ???

• Ukupno glasača
    26
V

vaga

Guest
Prebacujem ovu temu na pravo mesto,pa ajd da vidimo ko sta misli...pozz.

V

vaga

Guest
  Neko od vas kolega rece da se pazim da ne "nakarikiram" pandure a ja mu odgovaram "bas sam se usro".Pa zasto da se plasim pandura,tj.pripadnika PU za javni red i mir kad isti svojim postupkom ne krsim i ne narusavam vec koristim svoje ustavno i ljudsko pravo da iskazem nezadovoljstvo funkcionisanjem jednim drzavnim organom.
Sta,ce me uhapse ? Samo neka izvole,ja sam vec u zatvoru.
  Cuo sam nezvanicnu informaciju da ce sledece sezone dozvola kostati oko 4000.Ja pitam:zasto?Za ovu sezonu je bila 3600.Ja pitam:pa dokle vise ovo dranje?
Kazu bice ukrupnjena ribolovacka podrucja,pa ce tako nasa dozvola biti jaca.Ja pitam: jel zato skuplja za oko 400 dinara.
Oni rezonuju:drali smo ih do sada,ce im zamazemo oci pa ce gi deremo i dalje!Ja kazem: e pa nece moci ove noci.
Pa ja sa trenutnom ekonomskom situacijom razmisljam kako cu ove sezone ici u ribolov svojim kolima na svojim vodama iako sam ugradio plin,vec sam izvadio biciklu iz garaze a kamoli negde dalje.
Ja razumem sadasnjeg ministra,mlad covek,nas,sportista Sasa Dragin se zvase,jel.Reagovao je ostro u slucaju trovanja reka Timok i Toplica,alal mu vera tako i treba.Ja ga apsolutno podrzavam,ima on dobrih ideja i hoce da promeni situaciju.Ali pitanje je moze li on to sam,kada ga okruzuju ale i nemani i vrse opstrukciju.
Hoce i moze,al je tesko mulj je oko njega plasim se da ne zaglibi,zato mu je potrebna podrska svih nas.
  Mozda za nekog 4000 dinara nisu mnogo a za nekog je to pravo malo bogatstvo.Pa zasto da platim taj "harac",sta se ucinilo da se moja voda zastiti od krivolova,velikih voda,trovanja i dr.
  Ja sam ne mogu nista ali zajedno mozemo mnogo,jedan prut moze lako da se slomi al snop curik bato.
Zbog svega ovoga a i zbog svega ostalog sam prvi za bojkot.

P.S. Moj drugar Siki je godinama redovno vadio dozvole ali jednog dana propadose Robne Kuce Beograd,gde je radio i on hteo ne hteo prestade da vadi dozvolu ali ne i da ide u ribolov.Tako sedne on na svoj bajs i laganica,kad bi ga neko sreo:"Kude be Siki ? , ""Eve,vozim se malo"" i pravac na reku,sta ce covek voli covek reku,ako ga je drzava dovela do kraj, srce ne mogu da mu iscupaju,zasad.Izvadi ti Siki nozic,isece i odelja jednu granjku,malo duzu,zakaci parce strune,udicu i perdusku,nafaca skakavci,zavrne nogavice i zabaci na brzi pec...kao mi nekad kad smo bili deca...i uziva!!! E to niko ne moze da mu zabrani...Kad ga ufate ribocuvari,oduzmu mu "stap" a ribe mu nikad ne nadju ( e to je vec njegova majstorija, o tom drugi put ).I tako Siki godinama,svoju tehniku je doveo do savrsensta pa je postao majstor svog zanata za koga smo svi mi a siguran sam i prekaljeni Drinski vuci prava mala deca...Skoro je za opkladu na pikavac cigarete uhvatio 3 kg klenova,,,Kad svrnete nakud Leskovac raspitajte se za Sikija iz Robnu kucu...

I sad,pitanje:Sta fali Sikiju.Po meni nista,mozda malo vise riba u reci al sta je tu je a nas neka deru... :-X

V

vaga

Guest
    Jos da dodam,mudra narodna umotvorina:

"DOK IMA GUSANA BICE I PODVARKA"

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Sikiju svaka čast.

Ja dozvolu ne vadim od '99,a i nemam namjeru ni ubuduće.Nek me vataju,imaju i zašto,sa sve vlasnikom voda.

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Pa... zanimljivo, ali samo dok ima konotaciju protesta. Za to je potrebno dobro organizovanje, a to je "nemoguca misija", bar sto se musicara u Srbiji tiče. U suprotnom je u pitanju obicni prekrsaj.

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Dozvole kod nas i nemaju tako visoku cenu kao u drugim zemljama sveta... ALI iskerno ja ne znam gde odlazi toliki novac od naplacenih ribolovackih dozvola jer je stanje na vodama iz godine u godinu sve gore i gore...
NIKADA do sada me ribocuvar nije startovao i legitimisao! Ja ne vidim razlog zasto bi placao godisnju dozvolu... Sem sto ne mogu da budem pripadnik USR "Nisava" i da ucestvujem u pokusaju da se promeni nesto na nasim ribolovnim vodama. Mozda je ove godine i bojkotujem - ko zna  :whistle:

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
lazza je napisao(la):
Dozvole kod nas i nemaju tako visoku cenu kao u drugim zemljama sveta... ALI iskerno ja ne znam gde odlazi toliki novac od naplacenih ribolovackih dozvola jer je stanje na vodama iz godine u godinu sve gore i gore...

Kod nas su dozvole ubijedljivo najskuplje od svih zemalja!!!Ili imaš nešto da loviš za tih 50€?

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Zeko stvarno ne znam odakle ti te informacije. Cesi npr. placaju samo dnevne dozvole od 350czk sto stoji nesto manje od $20. Od nasih komsija jedino Makedonci imaju jeftinije dozvole od nasih. Hrvati placaju mesecne dozvole od 500 kuna sto je blizu 50 eura. Cekam Sebastian da vidi temu pa da kaze i kakvo je stanje u Sloveniji koja ne samo da dere po dzepu vec su izmislili neko glupo mentorstvo ribolovcima. Ne branim nase kapitaliste jer mi te pare jednostavno ne vidimo, ali nismo najskuplji u evropi.

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Dajte administratori glasanje u vrhu teme, a obrazloženja ovde dole :mad:
Ja mislim NE - nema to nikakve svrhe a izaziva samo svađe sa čuvarima tamo gde ih ima. Dozvola nije skupa, ali se za nju negde ne dobija ništa, a negde svašta. Za područja gde se ne čuva i nema čuvara ja ne plaćam dozvolu jer mi je ionako niko ne traži!!!

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Izvolite glasajte  8)
Milance je napisao(la):
Dajte administratori glasanje u vrhu teme, a obrazloženja ovde dole :mad:
Ja mislim NE - nema to nikakve svrhe a izaziva samo svađe sa čuvarima tamo gde ih ima. Dozvola nije skupa, ali se za nju negde ne dobija ništa, a negde svašta. Za područja gde se ne čuva i nema čuvara ja ne plaćam dozvolu jer mi je ionako niko ne traži!!!
Milance potpuno se slazem sa tobom.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Glasao sam za bojkot dozvola.

Mada znam da cu opet kupiti dozvolu za Gradac, gde zadnjih nekoliko godina uglavnom jedino pecam. Ne zelim da ucestvujem u teskocama koje EKOD kao staratelj ima i da me sutra neko proziva da sam doprineo losem stanju (kao za jednom ovde pominjani pasulj na Fly Casting Day na Adi, npr.; sreca da ga ne jedoh. Platih pivo i miran - tako i s Gradcem). A ako se nastavi kao dosad bice i losije.

Bojkot mora biti dobro organizovan, a nisam iz ovog sto sam procitao siguran sta mu je cilj. Zakon je na strani korisnika ribarskih podrucja, a oni  su od 1. januara novi i vadice se na stare korisnike i na nasledjeno stanje... I nastojace da kazne za primer ostalima sve koje budu mogli.

Lazza je pitao za pare od dozvola, vec sam u drugoj temi malo pisao o tome.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
BOJKOT
Mislim da ako i ne krenemo u neki organizovani bojkot mozemo da zajebemo lopuze na sledci nacin. Lepo ako idete na neku vodu koja se cuva i gde ima ribe kupite godisnju dozvolu. Ako idete na sve ostale vode (njih jedno 90% u Srbiji) gde kontrola prodje svakog treceg vikenda ako je lepo vreme. Lepo ponesete 500 din za dnevnu dozvolu i zdravo dovidjenja. S obzirom na ucestalost kontrola i efikasnost istih prihod koji ce lopuze (citaj drzava) da ostvari od dnevnih dozvola je smesan.
Ja sam za svojih 12 godina ribolovnog staza jednom sreo ribocuvara i to na Adi Ciganliji za vreme bombarodvanja. Dozvolu sam prestao da kupujem odavno.
Na B. Timoku gde pecam po nedelju-dve svakog leta nisam sreo nikad ribocuvara. Ali zato ponesem kesh za dnevnu i boli me uvo ako naidje ribocuvar platicu je bez pogovora i resen problem.

Z

Zakula

Guest
Sve bi bilo lepo da smo mi jedna normalna drzava i da u njoj normalno funkcionishe ribolov,kao jedna grana sporta...Mi smo primitivni!Mislim,ja stvarno ne znam kome placam godishnju dozvolu od priblizno 50 evra!?Shta sam dobio placanjem te dozvole?!Prvi put sam u zivotu bio legitimisan od strane ribochuvarske sluzbe na reviru Moravica,a mushicharim skoro deset godina (da zanemarim vreme pre toga,kada nisam bio mushichar)!Nishava,TOplica,Beli,Crni,Svrljishki TImok,Temska,Jerma,Morava,....su reke koje redovno posecujem,a nikada,ali NIKADA, nisam sreo ribochuvara na njima,koji radi svoj poso'!O ribljem fondu i ostalim,nazalost,porazavajucim okolnostima necu ni da pricham,glava ce da me zaboli! :doh:Smuchilo mi se da razmishljam o tome gde idu pare,koje mi lopovima dajemo na poklon!?

I shta sad??Treba da kazem,"Placajte dozvole i mirno spavajte"!!??NE!!BOJKOT!!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pare od dozvola nazalost nikad ne mozes videti gde idu. Po knjgovodjstvu, sve se potrosi na poslovanje udruzenja, a u stvarnosti na ribolovacka takmicenja: dnevnice, gorivo, hrana, oprema itd, itd. Stvarni troskovi rada ribocuvarske sluzbe, plata koje bi bile stimulativne na rad i materijalno-tehnicka sredstva i oprema su samo fiktivno prisutni; u stvarnosti. retko ko daje na te stvari priblizno onoliko koliko prikazuje u knjigama. Plate ribocuvara su negde (npr. na Drini) smesne, ali se zato kupuju takmicarski stapovi za decu, i slicne gluposti za "pranje para"... Ma dugacka i jalova prica. Apsurd je da neki funkcioneri trose novac na privatne potrebe prikazujuci troskove kao poslovne, na racun udruzenja... Ima svacega. E sad neko ce reci: "Pa manje-vise to mnogi rade". Ali, podsetimo se da je pitanje bilo:"Gde idu ribolovacke pare?" Dakle, dok nam je mentalitet ovakav kakav je, a i drzava trula, politikantska i tajkunsko-interesna (a ona snosi najvecu odgovornost za ovo), bolje ni ne moze da nam bude, a ni ne treba.

Amos

Senior member
Učlanjen(a)
20.03.2006.
Broj reagovanja
0
Ove godine sam retko izlazio na vodu i nisam vadio dozvolu. I kako to obicno biva, imao sam susret sa "sluzbom". Sreca moja sto ih je mrzelo da silaze sa mosta, pa su onako reda radi pokusavali da me dozovu, a kako sam stojao u brzku nisam ih najbolje "razumeo"  :hammer: . Sve se zavrsilo mahanjem i odmahivanjem, a verovatno zato sto je musicar ne J. Moravi jos uvek "retka ptica" i ocigledno nezanimljiva. Sto se tice dnevnih dozvola, znam da su mogle da se vade na Vlasinskom jezeru bez problema, ali na J.Moravi su ljudi imali problema, kao moras da je izvadis u udruzenju, a ne na vodi. :doh:

Vrh Dno