BOJKOT ribolovackih dozvola- DA ili NE ???

BOJKOT ribolovackih dozvola- DA ili NE ???

• Ukupno glasača
    26

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Sta bre oces Lazzo, bolje i decembra no nikad, a valjda znas da su im namere casne. :smoke:

V

vaga

Guest
  A sta radi Musicarska federacija Srbije-MFS i koja je njena uloga.Voleo bih da se javi neko od clanova,pa da se izjasni o radu i aktivnostima,pa ako tu ima nekih pozitivnih misljenja i akcija da se svi uclanimo i na taj nacin omasovimo pa krenemo sa nekim protestom.
  Svi mi godisnju dozvolu vadimo na pocetku sezone,od januara do marta i ona uvek zavrsi u novcanicima odakle se vadi samo prilikom kontrola a to nije dobro.
  Ajde sad ako vam nije tesko,normalno izvadite svoje dozvole iz novcanika pa procitajte tekst,zadnji pasus na poslednjoj korici:
                "Ribolov je dozvoljen sa najvise tri stapa,sa po najvise dve udice na svakom."

Zar ne mislite da bi nasa dozvola trebalo da bude jeftinija bar tri puta od drugih ribolovaca ili ako ne moze tako onda bi bilo fer da sa jednom dozvolom musicare tri ribolovca...Zar ne mislite da smo obespravljeni,u svakom pogledu... :blues:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Pa priznajem da nisam nikad na taj nacin gledao na stvari, ali mi ne kupujemo dozvolu samo za musicarenje, nas SLOBODNI IZBOR je hocemo li samo musicariti ili loviti nekad i nekim drugim tehnikama; suprotno iznetom misljenju, sta bismo mogli da kazemo na to da je pastrmski fond (i lipljen, i mladica) svakako vredan toga da se za ribilov ovih vrsta plati i skuplja dozvola, bez obzira na tehniku lova?
Tema bojkota nije prilika za obicno cenkanje, vec nacin da se principijelne stvari isteraju na cistinu.

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Koliko sam upoznat od strane predsednika  MFS-a gospodina Ivana Dragojlovica on je rekao pre izvesnog vremena da ce sajt MFS-a proraditi za 10-ak dana. Od tad ga nisam ni video ni cuo, najverovatnije da je bio prezauzet. Ali predpostavljam da bi i on hteo da na neki nacin pomogne akciju ako do nje dodje.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Čitam ovo i vidim da je Vaga zaslužio po jedan plus na svakih 72 sata od mene, jer mi sada zaista za svoj novac dobijamo vrlo malo.
Međutim, onaj ko dobije vodu da gazduje, određuje i cenu dozvole i sve ostale zajebancije, koje mora posetioc i korisnik (ribar) da ispunjava. Postoje veoma bogate (ekonomski razvijene) države, u kojima ima puno ribe, gde godišnja dozvola košta 20 dolara, ali postoje i reke za koje godišnja dozvola košta 700 funti, a smeš da ih posećuješ samo jednom nedeljno...
Naše reke su ponuđene tržištu, baš kao i mnogo toga u našoj zemlji. Jedan vas potkrada kad plaćate putarinu, drugi kad plaćate poreze, treći kad plaćate carine, a našli su se i oni koji pljačkaju ribolovce.
Naša dozvola ne vredi ni pet dinara, ali ja ću MORATI i ove godine da je kupim, jer koristim (grozne, bljak, usrane, smrdljive...) usluge onoga ko je na "pravom mestu u pravo vreme" postao gazda naših voda.
Mi možemo, kao mušterije, da tražimo popust i milost onih koji trguju dozvolama, ali neko je nanjušio "ovce za šišanje", a to je kao kad pastrmka uoči roj krupnih, majskih muva. Dakle, gozba!

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Vratio se "Englez"... :doh:

V

vaga

Guest
Pozdravljam Mixmastera i PedjuBg,kao najstarije,najiskusnije a pre svega najaktivnije sto se tice ove teme,i sve ostale kolege.A sad jedno pitanje za 100ku,naravno i za ostale.Razmislimo:
da se svi musicari uclane u MFS,da se vidi kolko smo,pa da konkurisemo na konkursu za dodelu ribolovnih voda,ne bi mi bilo zao da dam za dozvolu 4000 i vise ako treba.Tada bi smo sami koristili terene kojim gazduje federacija ciji smo mi clanovi,sami bi poribljavali,cistili,odrzavali i jednom recju gazdovali.Tacno bi se utvrdili reviri na kojima  moze da se lovi samo musicom i to bi bila najbolja i najlepsa mesta.Na ostalim manje atraktivnim lokacijama bio bi omogucen sportski ribolov ostalim tehnikama,uz kupovinu godisnjih dozvola.
I tako i vuk sit i ovce na broju,pa svi zadovoljni a posebno mi musicari koji smo skroz obespravljeni!!!

Voleo bih da 100ka potrazi g. Ivana Dragojlovica i pita ga sta misli o ovome pa mi javi odgovor.Bas me interesuje da mi neko argumentovano obrazlozi zasto mi ne bismo mogli da budemo jedinstveni u ostvarivanju zajednickih ciljeva... :-X

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Ivana poznajem prilicno povrsno video sam ga mozda 5-6 puta u zivotu, tako da nemogu da ti obecam nista posebno da cu uticati na njega. Ali mogu da ga kontaktiram i da mu kazem da pogleda ovu temu i da napise stav MFS-a o tome. Koliko sam ja njega shvatio u MFS se ne uclanjuju pojedinci vec sekcije i klubovi musicara.
Poslacu mu sutra poruku (ako zaboravim nemoj da se ljutis :( )

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
vaga je napisao(la):
...da se svi musicari uclane u MFS,da se vidi kolko smo,pa da konkurisemo na konkursu za dodelu ribolovnih voda,ne bi mi bilo zao da dam za dozvolu 4000 i vise ako treba.Tada bi smo sami koristili terene kojim gazduje federacija ciji smo mi clanovi,sami bi poribljavali,cistili,odrzavali i jednom recju gazdovali.Tacno bi se utvrdili reviri na kojima  moze da se lovi samo musicom i to bi bila najbolja i najlepsa mesta.Na ostalim manje atraktivnim lokacijama bio bi omogucen sportski ribolov ostalim tehnikama,uz kupovinu godisnjih dozvola.
I tako i vuk sit i ovce na broju,pa svi zadovoljni a posebno mi musicari koji smo skroz obespravljeni!!!

A po cemu smo to mi bolji od ostalih ribolovaca da ovo sebi namestimo, a njima "smaknemo" i odakle nam pravo na to? Kako to "mi na najlepsim i najboljim", a oni "na ostalim atraktivnim mestima"?
I cak i da se ostvari, hoce li neko da radi kao ribocuvar, poribljavac, cistac, jednom recju profesionalac gazdovanja? Inace to "mi clanovi bi gazdovali" izlipsalo bi sta god da "mi clanovi" dohvatimo.
Bez uvrede, gornji predlog vidim kao sitog vuka i lipsale ovce.

V

vaga

Guest
Pa vidis ovako PedjaBg,evo na neko od tvojih pitanja dao je odgovor 100ka u prethodnom postu.Ja sam iz Leskovca,i u mom gradu postoji musicarska sekcija koja radi pri ribolovackom udruzenju,ja nisam clan ali to nije problem.Ako je tacno to sto kaze 100ka da se u musicarsku federaciju Srbije uclanjuju samo musicarske sekcije,onda je sve ono o cemu sam govorio u prethodnim postovima jos lakse.
Ne sumnjam da nas u Srbiji ima nekoliko hiljada,ubrajam tu i aktivne,neaktivne,povremene i ostale ljubitelje musicarenja,a od toga naka nas je 10% posto istomisljenika,sa slicnim stavovima smatram da je ta brojka dovoljna za pocetak.
Pa zar bre "oni" stanu u Bulevar oslobodjenja i do pauze za burek od ujutro,kad su ljudi jos sanjivi zureci na posao pa sakupe po nekoliko stotina pa cak i hiljada potpisa,ture peticiju u dzep iskrkaju burek i pravac skupstina.Menjaju ljudi zakone,poslanike i dr.Bre grupa gradjana kandiduje predsednika drzave, ejjjj :lud:

" Al,ko sam ja da im sudim ? "

Na kraju,bih samo rekao ako ne mozemo da pobedimo mi hteli ne hteli vec smo se pridruzili.Tj.  to moze da se kaze i ovako: dali smo im legalitet.Oni su dobili od drzave da gazduju,mi smo kupili dozvole od njih,dali im legalitet i mogu da rade sta hoce.
Ne znam zbog cega ovolka tvoja ogorcenost u tekstu : "A po cemu smo to mi bolji od ostalih ribolovaca da ovo sebi namestimo,a njima smaknemo" ?
Sta mi to sebi na mestamo a njima smacamo,pa i do sada su postojali tzv.reviri na odredjenim delovima reka koji su vise manje ispunjavali svoju ulogu.Po meni reviri su svuda tamo gde su i rezervati za lov,jer gde su zivotinje zna se tu je i kompletan eko-sistem u malom,a onda je lakse i za ribu.Svi znamo da se reviri cuvaju kako -tako ali u rezervat da udjes ne pozvan to ne postoji,pa mi subotom u ribolov a lovci nedeljom u lov.Kad lovacki savez moze strancu da ponudi ulov zar to ne moze i ribolovacki savez.
Mi kao clanovi ne bi gazdovali,vec bi dali legimitet organizaciji koja bi zastupala nase interese i interse drugih sportskih ribolovaca a sto se non-stop jedni te isti korisnici voda vrte u toj prici,ajde malo da promenimo nek dodje malo Kurta,Murta mozda ce biti bolje,ko zna...
Uvek ce biti sitog vuka,to je neminovno...

P.S. Mixmasteru ubaci me na tvoju listu,protivnika sistema koji vlada... :-X

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Gazdovati, znači biti gazda i posedovati nešto.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Vago,
Upravljanje rekom svuda u svetu gde je ribolov razvijena delatnost odvija se po istom principu.
Ili to hoces licno da radis, ili neces.
Ako hoces, stisnes petlju, ulozis novac i upustis se u to. AKo znas ili imas dobru logistiku, funkcionise. U suportnom, bankrot.
Previse filozofije nece poraviti stvar.
MFS nije profesionalna firma, vec udruzenje gradjana koj e brani interese musicarenja i kao takvo ne moze da bude ni registrovano za obavljenje poslova o kojima govoris.
Dakle, "Dusa 'oce, al' dupe klokoce", ili sire rastumaceno, stosta je potrebno da bi se posaO radio kako valja. Naravno, moras da zivis i u normalnoj drzavi da bi sve to funkcionisalo.
Licno nikad ne bih u sadasnjim okolnostima ulozio novac u to i bavio se time, a posebno ne bih navlacio nikog do koga mi je stalo da se zajebe time.

V

vaga

Guest
  Da bi bojkot necega uopste uspeo,on mora da ima odredjene efekte a oni se najbolje osecaju u masovnosti.Znaci dok se ne okupimo i slozimo,ovo s...e o bojkotu ostace: sanak pusti...
  Sto se mene licno tice,ostajem dosledan: ne vadim vise dozvolu a ako treba prihvaticu Sikijev sistem... :bye:

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
MFS bi, ukoliko je interes musicara da e bojkotom utice na poboljsanje upravljanja vodama, mogao da bude nosilac tog bojkota u ime musicara, ali bez ucesca ostalih kako god bio pametno formulisan i organizovan bojkot nema smisla ni pocinjati.
Za sad nije ni Bog-zna-kako formulisan.
A siguran sam da bi i kao i svaka druga prica takve vrste koja je pocela sa puno energije i entuzijazma bila najpre prodata on njenih nosilaca. Covek je oportunisticka vrsta zivotinje i sve ostalo preko toga je cisto samolaskanje - zavaravanje.

Vrh Dno