Bojkot upozorenja 2013

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
228
Mislim da "mlatimo praznu slamu"! Od ovoga nema nista iz mnogo razloga. Na primer: Mi musicari nismo nikakva snaga da nesto promenimo, nisu svi ribolovci ne zadovoljni, neki korisnici voda dobro rade itd, itd....

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
http://www.peticije24.com/zahtev_ribolovaca_srbije_za_ukidanje_ribolovakih_dozvola

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ivke ja stvarno ne poznajem korisnike koji dobro rade. Kazu clanovi podrucja Jugo-Zapad da su zadovoljni pa nemam razloga da im ne verujem. Cak mislim da se oni zadovoljavaju mrvicama , da nije bas toliko dobro kako oni pricaju.

I naravno da musicari nisu nikakva snaga ali nisu ni varalicari ni plovkarosi ni sarandzije pojedinacno nikakva snaga. Svakako veca od nas ali i dalje nikakva. Jedino zajedno preko jednog tela moze da se izvrsi adekvatan pritisak a kako se savez bavi samo takmicenjima i kako je prihvatio da ima tako jadnu ulogu, mi neko adekvatno telo nemamo.

Ustvari ovaj bojkot moze da donese debelu finansijsku korist korisnicima. Sve raspolozive snage usmere na kontrole dozvola, o rekama i ne razmisljaju, pa naplate silne masne kazne od svih koji pecaju bez dozvole bez gledanja kroz prste. Uostalom mogu i da kazu "evo hteli ste kontrole dobili ste ih, za pocetak kontrolisemo samo ko peca bez dozvole". ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Niko, gde god sam pecao svaka ali bas svaka reka je u jadnom stanju sto se ribe tice. Na Savi i Dunavu sam za poslednjih 15 godina jednom kontroisan. Na Tamisu bio par puta bez kontrole, na Mlavi bio bez kontrole, na Rzavu bez kontrole doduse promenio se korisnik, Na Zapadnoj Moravi letos 3-4x bez kontrole. Kontrola je bila redovna na Drini, Djetinji, Krupajskoj reci,  nigde vise sto se mene tice. Gradac ne racunam.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ivke037 je napisao(la):
Kazi ti meni ko dobro ne radi?
prvi tvoji krusevljani ne rade dobro . ladno mogu da ne kupim dozvolu i da pecam sasvim opusteno ovde kod mene.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
da li ne kupovina dozvole podrazumeva ne odlazak na pecanje? ili da ne kupujemo i pecamo na crno? ja bi mogao i tako pod uslovom da pecam u mojoj opstini jer cuvara godinama nema ... malo uzvodno u vrnjackoj banji je veoma redovna cuvarska sluzba ali nije mi moranje da idem tamo .kakav je stav organizatora po ovom pitanju?
takodje me zanima da li je formirano neko telo , odbor ili sta vec koje ce dobiti neki odgovor od ministarstva ili sta znam koga i obavestiti ribolovce da posete svoj klub i kupe dozvolu?
npr. svi mi bojkotujemo do primer maja . korisnik vidi da nema kinte , pritegne ministra i ministar obeca iskreno da ce u sto kracem roku izvrsiti neophodne izmene . onda strajkacki odbor obavesti javnost da se strajk obustavlja i mi vec od polovine maja mozemo na pecanje  :)
Kao što piše u dokumentu: " Takođe, ne pozivamo ribolovce da krše zakon i pecaju bez dozvole, već da se do okončanja ovog bojkota uzdrže od pecanja."

A ko baš ne može bez pecanja u naredna 4-5 meseca, neka na ličnu odgovornost ode na vodu gde je 99,9% siguran da neće sresti ribočuvara. Ja recimo mogu da odem na Nišavu, tamo pecam već 22 godine i još nisam sreo to mitsko biće, iako neke tvrde da su mu kod Duvaništa videli tragove u snegu početkom januara 2003.

Za ovo drugo ne brini, ukoliko ovaj bojkot da željeni efekat (recimo podrži ga 10-20.000 ribolovaca i odloži kupovinu dozvole na 4-5 meseca), neko iz ministastva bi morao da se javi na email postavljen na kraju dokumenta, koji organizatori bojkota redovno proveravaju. Evo već nakon 6 dana ima odrećenih rezultata, javio se jedan korisnik vode i podržao bojkot, predložio da se predstavnici korisnika voda i organizatori bojkota (uz prisustvo bilo kog drugog riblovca) sastanu u Beogradu, zajedno usklade zahteve koje treba uputiti ministarsvu, zahteve koji su i unteresu obeju strana - i ribolovaca i korisnika. Ako se ovo uskladi, on tvrdi da lako može da zakaže sastanak kod ministra. Eto, i taj jedan email je korektan rezultat nakon 5 dana od početka bojkota. Očekujemo mnogo veći pomak nakon što vest o bojkotu izađe u narednom broju lista Ribolov, u sredu 16.01.2013. To će tamo pročitati oko 10.000 ribolovaca, a garantujem da će bar polovina podržati ideju i preneti je svojim kolegama.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
Tamo ako dodje do nekog sastanka sa nekim iz vlade nemoj da vas izigraju.... To su politicari, zednog bi preko vode preveli... Ima da vam obecavaju kule i gradove samo da se prekine bojkot i da dobiju pare, mozda ce pokusati da vas podmite nista nije iskljuceno, da budete "ozvuceni" na sastanku  :D ....
Da jasno zauzmete stav, i da ne pristajete ninakakva (dal ovo ide odvojeno ili spojeno?) obecanja, nego hocete konkretne akcije i dajemo mi njima 3 meseca da dokazu ili otkazujemo saradnju i pozivamo na opsti bojkot....
Znaci pored onog papira morate da napravite i konkretnu strategiju sa kojom cete da nastupite kad dodje vreme....

I jos jedna vazna stvar, ne smete nista da prihvatite dok ponudjeni dogovor ne predstavite svim ribolovcim, tek kad se i mi slozimo onda mozete da se "rukujete".... 

Ja sam poslao linkove bojkota i nekim uticajnim sarandzijama, i od njih mozemo da ocekujemo podrsku...
Znaci nema predaje....

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
ukoliko ovaj bojkot da željeni efekat (recimo podrži ga 10-20.000 ribolovaca i odloži kupovinu dozvole na 4-5 meseca)

Goci a zamisli da neko nadlezan proveri tih 10-15000 ribolovaca i ustanovi da pola nije kupilo dozvolu prosle godine, a onda proseta po forumima i ustanovi da se ti isti hvale nekim ulovima koje su imali,  sta onda?

Da sam vlast :) ugusio bih ovako povrsnu inicijativu za 15 minuta bre, mehanizmi postoje da se sve ustanovi. Jedino je pitanje koliko su sposobni ovi iz vlasti da to urade. Zato kazem, ja sam za sveopsti bojkot svakako ali da se duboko analizira i da se ne napravi ni jedan propust kojim bi ovakva stvar mogla da se diskredituje. U tom slucaju dizem obe ruke za!
Tako ste na precac izasli na Mixmastera u lokalnom udruzenju pa vas prca gde stigne zbog toga, da ste studioznije usli u to srusili bi ga cas posla.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo sad mi pade na pamet, pokazite da ste smekeri i istinski ljubitelji svog hobija. Stavite ih pred svrsen cin i matirajte ih u jednom potezu.

Konkretan predlog i prva tacka gde ih treba matirati glasi.

1. Godisnja republicka dozvola 8000-10000 dinara, placanje kao i porez na imovinu tromesecno znaci 4x 2000 din ili 4x2500din.

Sa ovakvim nastupom mozete da redjate sledece tacke koliko hocete, od ukidanja doplatnih dozvola pa sve do 10x boljeg cuvanja od strane korisnika. A pokazali ste da da ribolovci zele da plate i vise samo da se konacno zavede totalni red.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ok goci , sve si mi lepo objasnio i sve realno zvuci osim jednog detalja . u kom svojstvu ili bolje receno u cije ime ce bilo ko od vas nastupiti u pregovorima?
da bolje objasnim... da sam ja ministar ili bilo ko ko se pita i odlucuje ja bi vas prvo pitao ...

(ministar)-ko ste vi momci? koju organizaciju zastupate ? ...
-pa , mi smo ribolovci koji su putem medija i interneta objavili poziv na bojkot dozvola i hocemo da razgovaramo sa vama...
(ministar)- zalim stvar decaci. da zastupate neku organizaciju mogli bi da razgovaramo , ovako nema nista .  :bye:

ja vam prognoziram da ce se pregovori odvijati ovako kako sam napisao . ideja je dobra i jedino izvodljiva ako iza nje stanu udruzenja sportskih ribolovaca koja bi donela odluku da otkazu poslusnost savezu uz podrsku clanstva . to bi bilo veoma ozbiljno i veoma masovno . jednostavno cak i ko hoce da kupi dozvolu nema gde da je kupi . e onda bi udruzenja trebalo da delegiraju predstavnike koji bi razgovarali sa nekim ko se pita.
skup anonimnih ljudi koji ne nastupaju u nicije ime nema snagu da uradi bilo sta . gde su udruzenja musicara? MFS i MFSSRS ? oni mogu da pozovu musicare i da nastupe u nase ime.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ivke037 je napisao(la):
to nisi u pravu
ivke, ja ne sumnjam da dobro rade kod tebe i na jezeru . ali ovde ne rade nista . cele prosle godine nisam nijednom video cuvare . danas sam prosetao do morave . grabulja se u zimovniku a cuvara nigde. sad ce poceti da dolaze za par dana i bice ih povremeno do kraja februara dok se uplate dozvole . od februara do naredne zime nece doci nijednom.
zasto ne zabrane ribolov sa masinicom u zimovniku kao sto je bilo reci pre neku godinu?
jednostavno nece jer ako zabrane grabuljanje nece niko da uplati dozvolu jer 70% ribolovaca peca samo zimi i to strogo u zimovniku na grabulju .

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
sasats je napisao(la):
ideja je dobra i jedino izvodljiva ako iza nje stanu udruzenja sportskih ribolovaca koja bi donela odluku da otkazu poslusnost savezu uz podrsku clanstva .
tesko ce ovo ici,ovi moji vole onih 600 dindzi za clanarinu,vise nego da leba jedu  :hammer: :hammer:

Vrh Dno