Bojkot upozorenja 2013

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Bilo kakvo smanjenje cena nije odrzivo ni kratkorocno gledano. Tako da je jedino resenje u povecanju cene dozvole na 10.000 din uz omoguceno placanje na rate. Poput poreza, tromesecno. I to je jedino realno uz ostale promene u nacinu gazdovanja vodama. Bez doplatnih dozvola, uz smanjenje dozvoljene kolicine za nosenje, uz obavezan C&R na svim salmonidnim vodama, uz obavezan C&R ostalih vrsta na vodama na kojima se proceni da stanje nije zadovoljavajuce.
pa da Simps,o tome i pricam.kad sam spomenuo umanjenje dozvole,odnosilo se samo na trenutno stanje,dovodjenjem voda na neki pristojan nivo,i cena ce malo da raste.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ovo navedeno je jedini nacin da bude ribe u rekama , ali nece biti ribolovaca  :D
sve do trenutka kada drzava bude jaka ( sto ce biti kad na qrcu poraste nokat ) i kada bude iz budzeta finansirala ribolov , a dozvola bude sadasnjih jedno 3000 din. jedini nacin je ostrija kontrola i cena na maksimalno proslogodisnjem nivou da bi se naterali svi da kupe dozvole i poveca suma novca za finansiranje cuvara .
svako povecanje ce doneti jos manje para , kao sto ce i ovo uraditi ...a da ne pricamo da se jos poveca ....
ovo pricam realno kako cujem i vidim stanje i raspolozenje

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
Miki...vidi ga al gruva... :D :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x4c_wI6kQyE[/youtube]

Mahdi

Newbie
Učlanjen(a)
05.03.2009.
Broj reagovanja
0
Danas na RTV Pančevu biće emisija čija će tema biti stanje na vodama, cena dozvole, ali će biti prisutni i predstavnici organizacije bojkota 2013 g.

Lokalno globalno
četvrtak: 17. januar, 20:35 h i 01:00 h
subota: 19. januar, 10:00 h

Ribolovne dozvole su poskupele čak 30 odsto. Sportski ribolovci negoduju, neki prete i bojkotom, ne samo zbog velikog poskupljenja, već i zbog činjenice da je u našim vodotokovima, iz godine u godinu, sve manje ribe, ali je zato kriminala na rekama sve više.

Urednik i voditelj: Stanko Zeng.

http://rtvpancevo.rs/Televizija/Emisije/lokalno-globalno.html

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Svi su u schoku  :D

p.s. Mahdi, suvomuvi lovče na krupne jezerske sremske crvenperke, dobrodošao na forum!

Mahdi

Newbie
Učlanjen(a)
05.03.2009.
Broj reagovanja
0
Pa, brate moj Goci.. bolje vas ja našao.
Imam ja ovaj profil već neko vreme, ali nisam bio aktivan.. moraću to da promenim jer sam zaista taj, k'o što si me opis'o..  :D

PROTA71

Hero member
Učlanjen(a)
26.12.2007.
Broj reagovanja
75
JAAAAAAAAAAAAAAAOJ ZADNJE VREME DOŠLO......Alo mušičari u boooooooooj!!!!!!Juriš logovanje na www.varalicar.com  :smoke: :hammer: :yeswink: gle šta je ovih preobučenih  :bleh: :bleh: prebezi ovi....c,c,c,c,c,c,c,c,c... :nowink: :yeswink:

"TUDJE HOĆEMO SVOJE NEDAMO"

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Jagodinci uveliko kupuju dozvole,kao i Cupricani i placaju 6 500.00 din,uglavnom u ratama. U ovom delu Morave nema grabuljasa mnooogo dugo,

zahvaljujuci relativno cestoj kontroli. Kazne su ozbiljne i niko ne zeli da se ''kaci'' sa cuvrima. Ribolovci s' dozvolama lepo prolaze plovkareci a i

kontrola je pojacana.

Sta sad ja kao jedan od 4-5 musicara u gradu da radim(svi imaju dozvole). Da budem u manjini sa ne  kupljenom dozvolom ,dok kolege idu na

otvor sezone ja da grickam nokte i cekam pravdu. Ma neslozni smo kao nacija totalno,to nema u Svetu. Mi smo fenomeni  :eek:

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
bili i ostacemo jos duuuuuuuuuuuugooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Mafke, nije cilj ove akcije sprečiti nekoga da kupi dozvolu, već alarmirati državu da počne da rešava probleme. Bojkot je običan alat, alarm koji svetli i dreči. A Boga mi ovaj je zasvetleo jako. Juče me je zvao reporter RTS-a, pričali smo pola sata, a danas snimili kratku izjavu sa vode u Somboru od druga Miloša, ne znam šta će od toga iskoristiti i koliko vremena (desetina sekundi?) posvetiti ovoj vesti, ali mi rekoše da će najverovatnije biti u nacionalnom dnevniku na RTS-u danas u 17 h! A malopre Miloša zvali iz lista Politika i ispitivali ga pola sata, napiseće ceo text za Politiku. Alarm dakle svetli i neko ga vidi, nevezano za to da li skobaljaši kupuju dozvole u Jagodini. A da ga vidi baš onaj ko treba dokaz je signal koji stiže direktno iz ministarstva, o tome više kada bude konkretnih stvari.

Ja ti garantujem da je u 18 dana ove godine urađeno više za čuvanje voda nego u proteklih 10 godina. Plasirana je ideja, pokrenuto je nešto sa mrtve tačke, zakotrljalo se i ne pokazuje naznake da stane dok ne postigne cilj!

Ja nemam nikakvu, ma ni najmanju sumnju da će ribolovci dobiti ovu bitku za bolje sutra, samo ne znam kada će rezultati svega toga biti vidljivi na vodi u pravom smislu - sa više riba u vodi - da li kroz 2, 3 ili 5 godina.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
https://www.youtube.com/watch?v=WMQLZkXe21I&feature=share

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Kao sto sam i ocekivao. Glavni kocnicari su oni koji nemaju predstavu ni koja je njihova uloga, samo bi da odrze fotelju makar ona bila i beznacajna. Poput ovog Jovanovica predsednika ribolovackog saveza Vojvodine. Klasicna stoka u ljudskom obliku. Sto ga neko ne obavesti da je on potpuno nebitan u celoj prici kao i njegova organizacija ciju je fotelju prigrabio a verujem da za to dobija platu.

Vrh Dno