Mafke, nije cilj ove akcije sprečiti nekoga da kupi dozvolu, već alarmirati državu da počne da rešava probleme. Bojkot je običan alat, alarm koji svetli i dreči. A Boga mi ovaj je zasvetleo jako. Juče me je zvao reporter RTS-a, pričali smo pola sata, a danas snimili kratku izjavu sa vode u Somboru od druga Miloša, ne znam šta će od toga iskoristiti i koliko vremena (desetina sekundi?) posvetiti ovoj vesti, ali mi rekoše da će najverovatnije biti u nacionalnom dnevniku na RTS-u danas u 17 h! A malopre Miloša zvali iz lista Politika i ispitivali ga pola sata, napiseće ceo text za Politiku. Alarm dakle svetli i neko ga vidi, nevezano za to da li skobaljaši kupuju dozvole u Jagodini. A da ga vidi baš onaj ko treba dokaz je signal koji stiže direktno iz ministarstva, o tome više kada bude konkretnih stvari.
Ja ti garantujem da je u 18 dana ove godine urađeno više za čuvanje voda nego u proteklih 10 godina. Plasirana je ideja, pokrenuto je nešto sa mrtve tačke, zakotrljalo se i ne pokazuje naznake da stane dok ne postigne cilj!
Ja nemam nikakvu, ma ni najmanju sumnju da će ribolovci dobiti ovu bitku za bolje sutra, samo ne znam kada će rezultati svega toga biti vidljivi na vodi u pravom smislu - sa više riba u vodi - da li kroz 2, 3 ili 5 godina.