Bojkot upozorenja 2013

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma pobogu covece, za Gocija znam da misli dobro i nasim vodama i nasim ribama. Ali ni Goci nije rekao da je autor ovog proglasa vac samo da ga je podrzao i medijski pomogao. Ako iza ovoga stoji recimo jedan "cuveni" ihtiolog, to je sasvim dovoljno da znam da ne podrzavam projekat iza kog stoje oloshi, ciketani i losi ljudi sa losim namerama povrh svega skloni mutnim radnjama radi licne koristi. Kapiras?
Nisam ti ja mixmaster sa svojim tripovima o Gociju i varalicarima.

I dalje mi nisi rekao na ciju adresu ide ovo. Ako se slazes da pojedini upravljaci gazduju kako treba, zasto bojkotovati dozvole koji oni izdaju. I eto to je sasvim dovoljno da ribolovci ne budu jedinstveni u svojim zahtevima, znaci odnosi se na neka podrucja a na neka ne.

Ali je jedno sigurno, a to je da svi (ili vecina) koji staju iza ove akcije ne zele da plate a zele da pecaju. Automatski akcija nije dobra a ni realna. Hajde da se slozimo svi da ne pecamo ove godine i tako bojkotujemo kupovinu dozvole? Hoces li ti prvi to podrzati i pridrzavati se obecanja?

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
"Pobogu"  :D covece pa Gocija sam naveo kao primer... "Kapiras?"  :D A sta ako je samo maska da iza ovoga stoji taj inhitolog? A sta ako je Goci samo vuk u jagnjecoj kozi koji je ovde planira zaveru za zlim varalicarima da nam preotmu revir na Moravici ili nesto gore? A sta je sa 2 miliona nepijavljenih kineza? Daj bre banalizujes temo samo tako sa onim glupim podpitanjima.... Promene su neminovne a konkretno za Jugo-Zapad ako dobro rade nece biti smenjeni, a bas nisam siguran da i tamo tece med i mleko kao sto predstavljas....
Ako ne podrzavas bojakot zaobidji ovu temu, izneo si svoje misljenje i kraj....
I ne ide na tvoju adresu tako da muzes da budes spokojan......
Ne interesuje mi nikakve teroije zavera niti bilo sta sto prati ovu pricu, razmislio sam dobro mislim da je bojkot kupovine dozvola pametan potez!!! I nisam jedini.... velika vecina podrzava ovu ideju i samo mudro cuti....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Boga ispisaste...  :doh:

Ako ste pažljivo pročitali dokument bojkota, mogli ste da vidite da on nigde ne ističe pojadinca niti grupu, već poziva ribolovce da bojkotom kupovine dozvola motivišu nadležne službe da tokom ove 2013. napokon počnu da, makar zakonskim izmenama, prave osnove za bolje ribolovačku sutra svih nas. Problem je što zakone kroje i  o cenama dozvola i svemu ostalom odlučuju ministarstvo i korisnici ribarskih područja, potpuno neuzimajući i obzir interese ribolovaca, baš onih čija prava treba da zastupaju.

Primer 1. Država da vodu nekome na 5 godina. Recimo nekome na čijoj teritoriji živi milion ljudi, sa oko 10.000 ribolovaca koji bi kupili dozvole. On dobije od svakog ribolovca 40 evra, dakle 400.000 evra (!!!) godišnje i za te pare može da ne radi ništa (ili jako malo), jer niti ga neko kontroliše, niti postoji mehanizam da ribolovci izraze nezadovljsvo njegovim radom, niti možemo da kupimo dozvolu nedge drugde jer je u zakon umuvana zaštita tog neradnika koja kaže da se dozvola mora kupiti u mestu prebivališta.

Pa samo tu jednu stavku zakona da izbace i može 50% nezadovljnih ribolovaca tog područja da kupi dozvolu negde druge i da njemu zakine 200.000 evra. Pa on neka dogodine razmisli da li će raditi svoj posao kako valja ili će rizikovati da izgubi još više ribolovaca.

Primer 2. Trenutno je dozvola 6000 + članarina 500-1000 dinara i postoji još puno doplatnih od 2-4000 hiljade. Dve Drine po 4000, Međuvrše 4000, park Tara 4000, Uvac 4000... Uz opciju godišnja 4000 ili dnvena 1000. Tako da ako neko iz Užica ili Požege hoće da peca na vodama u svom kraju treba mu jedno 20-25.000 dinara. Tako je samo zato jer niko nije u vidu imao prava ribolovaca, već samo onih koji zarađuju od prodaje dozvola. To treba menjati. Ovaj bojkot je "alat".

Bojan pita ko stoji iza ovoga. Mislio sam da se delom odgovorio pre 3-4 dana, ali ako je toliko bitno biću precizniji. Plan delanja, koji je mnogo više od pisanja jednostavnog poziva na bojkot, je osmislilo nekih 20-ak ljudi, neko je radio više, neko manje. Svoj dopinos sam dao ja, pravnik Miloš Elek, ihtiolog Ljubomir Pejčić, ribolovci raznih struka ali svi borci za bolje ribolovačku sutra bez ikakvih ličnih interesa u celoj priči: Milan mamijo, Aleksandar Milićević, Vladimir Nešić... Podrušku i neke sugestije su dali i Dragan Lav, Đole Veber, Ranko Travar, Vlada Stakić (koji će sve ovo objaviti u prvom narednom broju lista Ribolov)...

Generalno, ovo je poziv državi u ime svih ribolovaca nezadovljnim stanjem na vodama. Ovo je ideja koja može da živi sama od sebe, "alat" koji ribolovci, ako žele, mogu da iskoriste da nadležnima pokažu da nešto ne valja i da treba menjati, nešto što ribolovcima u narednom periodu treba da vrati moć odlučivanja u bitnim stvarima, uključujući i cenu "jedinstvene" dozvole i cene doplatnih. Ili da bar nadležnima pokaže da ako sami odlučuju a ne razmišljaju o interesima ribolovaca, ribolovci mogu da pokažu zube i udare ih tamo gde ih najviše boli - po čepu!

Ovo je samo jednostavni bojkot upozorenja i ako ne urodi plodom već na jesen 2013. će preći u pet puta masovniji generalni bojkot kupovine dozvola za 2014. koji će totalno paralisati rad svih onih koji žive od prodaje dozvola. A vode se na novih pet godina dodeljuju korisnicima decembra 2013...

Nemojte mi zameriti što retko šta napišem na forumu o ovome, ali iskreno uspeh ovog bojkota nimalo ne zavisi od pisanja po mušičarskom forumu. Dok vi tri dana razglabate o tome koji ihtiolog stoji iza bojkota (da li Ekoljuba ili, ne daj Bože (po nečijem mišljenju), Peđa; čime ste me podsetili na ono drveće iz filma Gospodar prstenova koje sastanči ceo dan i na kraju kaže: "We have agreed that you are not orcs"  :D ), ribolovci širom Srbije štampaju ovaj dokument i dele kolegama, vlasnici ribolovačkih radnji stavljaju na police i dele svakome ko uđe u radnju, a u jednom gradu je čak sazvan sastanak 3 udruženja koja prodaju dozvole kako bi odlučili da li da u cilju podrške bojkotu obustave prodaju dozvola! Čak se juče javio jedan korisnik vode i dao 100% podške bojkotu.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Milan VB je napisao(la):
"Pobogu"  :D covece pa Gocija sam naveo kao primer... "Kapiras?"  :D A sta ako je samo maska da iza ovoga stoji taj inhitolog? A sta ako je Goci samo vuk u jagnjecoj kozi koji je ovde planira zaveru za zlim varalicarima da nam preotmu revir na Moravici ili nesto gore? A sta je sa 2 miliona nepijavljenih kineza? Daj bre banalizujes temo samo tako sa onim glupim podpitanjima.... Promene su neminovne a konkretno za Jugo-Zapad ako dobro rade nece biti smenjeni, a bas nisam siguran da i tamo tece med i mleko kao sto predstavljas....
Ako ne podrzavas bojakot zaobidji ovu temu, izneo si svoje misljenje i kraj....
I ne ide na tvoju adresu tako da muzes da budes spokojan......
Ne interesuje mi nikakve teroije zavera niti bilo sta sto prati ovu pricu, razmislio sam dobro mislim da je bojkot kupovine dozvola pametan potez!!! I nisam jedini.... velika vecina podrzava ovu ideju i samo mudro cuti....

Kapiras da si ti antireklama ovom bojkotu? Godinama ne placas dozvolu po sopstvenom priznanju a pecas. Ako takvi kao ti treba da naslede ove sto "treba oterati", bojim se da ne ispadne ono "dzabe ste krecili".

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
E vazno je da si tu ti da mu budes reklama  :D ubedjen sam da ce ljudi da urade suprotno od onog sto ti zagovaras.... 
Ovom bojkotu ne treba ni reklama ni antireklama, on je rezultat lose politike koja je godinama vodjena od strane korisnika ribarskih podrucja....
A ovo sto mi piskaramo je totalno nevazno u celoj prici jer je sudeci po Gocijevom textu iznad u pricu ukljunen znacajan broj ljudi koje okuplja ovaj nas hobi....

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
....trpim ali ne mogu a da ne kazem...
na kraju cemo temu da svedemo na to,da pisu,zale se i pljuju na sistem samo oni koji priloze "sliku" placene dozvole za 2012.godinu!!!
Jer stvarno je bruka da neko proziva sistem i krivolovce,a da je sam gori od njih...i jos se time dici i hvali!!!  :mad:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Bojan pita ko stoji iza ovoga. Mislio sam da se delom odgovorio pre 3-4 dana, ali ako je toliko bitno biću precizniji. Plan delanja, koji je mnogo više od pisanja jednostavnog poziva na bojkot, je osmislilo nekih 20-ak ljudi, neko je radio više, neko manje. Svoj dopinos sam dao ja, pravnik Miloš Elek, ihtiolog Ljubomir Pejčić, ribolovci raznih struka ali svi borci za bolje ribolovačku sutra bez ikakvih ličnih interesa u celoj priči: Milan mamijo, Aleksandar Milićević, Vladimir Nešić... Podrušku i neke sugestije su dali i Dragan Lav, Đole Veber, Ranko Travar, Vlada Stakić (koji će sve ovo objaviti u prvom narednom broju lista Ribolov)...

Da si ovo napisao odmah, otklonio bi sve dileme, cemu uopste pocetna tajnovitost?

Goci je napisao(la):
Nemojte mi zameriti što retko šta napišem na forumu o ovome, ali iskreno uspeh ovog bojkota nimalo ne zavisi od pisanja po mušičarskom forumu.

Ovo nije lepo ni kolegijalno, zasto si onda postavljao ovaj tekst na jedan musicarski forum kada je on toliko nebitan da bojkot uopste ne zavisi od diskusija na njemu.

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
batarihter je napisao(la):
Jer stvarno je bruka da neko proziva sistem i krivolovce,a da je sam gori od njih...i jos se time dici i hvali!!!  :mad:

Decace....
Malo je preuranjeno da dajes ovakve sudove o nekom koga " poznajes"  od  Decembar 23, 2012, 02:42:48 posle podne...
Zato, iskuliraj i spusti loptu....

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Boki, u vezi dva pitanja:
- Nije ni u startu bilo nikakve tajnovitosti, smatrao sam da je nebitno, pa nisam odmah napisao. A nisam ti odmah odgovorio jer sam krajem decembra izbacio laptop iz stana da ne bih oko NG visio na internetu. Evo tek danas dođoh u redakciju i sedoh za računar da ti lepo odgovorim
- Slažem se, ali ste smorili sa pričom u predhodna 4 dana. Čitao sam preko telefona i ovako se  :doh: 

:)

batarihter

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
0
Milan VB je napisao(la):
Decace....
Malo je preuranjeno da dajes ovakve sudove o nekom koga " poznajes"  od  Decembar 23, 2012, 02:42:48 posle podne...
Zato, iskuliraj i spusti loptu....

Znam,broj postova i vreme provedeno na ovom forumu mi ne dozvoljava da nikoga prozivam,ali,nazalost...istina-boli...
Iskreno,tacno Vas,ja ne prozivam,ali ovo sam napisao jer isto citam i na 5 foruma istovremeno!!!Mnogi koji nemaju dozvolu poslednjih 5 godina,ili je nikad nisu ni imali,su najgrlatiji u vezi bojkota...
Tako da spustam loptu i izvinjavam se ako ste se osetili prozvanim,ali ponavljam...istina-boli...
..bistro..

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Bato 100% si u pravu a broj postova nema nikakve veze kako se kome obracas. Jednostavno imas svoj stav, a po meni rezon je potpuno ispravan. Pa ni sami autori ovog poziva na bojkot nisu bas svi cvecke...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Goci je napisao(la):
Boki, u vezi dva pitanja:
- Nije ni u startu bilo nikakve tajnovitosti, smatrao sam da je nebitno, pa nisam odmah napisao. A nisam ti odmah odgovorio jer sam krajem decembra izbacio laptop iz stana da ne bih oko NG visio na internetu. Evo tek danas dođoh u redakciju i sedoh za računar da ti lepo odgovorim
- Slažem se, ali ste smorili sa pričom u predhodna 4 dana. Čitao sam preko telefona i ovako se  :doh: 

:)

Sve u svemu treba nama nekakav slovenacki zakon jer je takav zakon definitivno usmeren ka ocuvanju voda i riblje populacije. Ali da vidis kakva bi onda to buna bila protiv takvog zakona kada bi svi skapirali koliko mora da ih kosta dozvola.

90% onih koji podrzavaju ovako srocen poziv na bojkot gleda samo u jednu tacku, a to je da se drasticno smanji cena dozvole i da se ukinu doplate. A onda ce oni vec da se snadju kako da kradu ribu a ujedno budu "cisti" jer imaju dozvolu. Znam kako vam ovo zvuci ali moj utisak je takav i ubedjen sam da je takvo stanje mentaliteta nasih ribolovaca. Cast izuzecima, a nije da ih nema.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
Sve u svemu treba nama nekakav slovenacki zakon jer je takav zakon definitivno usmeren ka ocuvanju voda i riblje populacije. Ali da vidis kakva bi onda to buna bila protiv takvog zakona kada bi svi skapirali koliko mora da ih kosta dozvola.

naravno tako i treba ,a ne svaka susa peca sa priborom od kineza za 20-30e i vadi ribu iz zimovnika u dzakovima...ovako ce prestati da pecaju i zanimati se necim drugim a pravim ribolovcima ce biti merak kad odu da pecaju i znace zasto papreno placaju dozvolu....

milan_mj

Full member
Učlanjen(a)
11.06.2011.
Broj reagovanja
0
batarihter je napisao(la):
Znam,broj postova i vreme provedeno na ovom forumu mi ne dozvoljava da nikoga prozivam,ali,nazalost...istina-boli...
Iskreno,tacno Vas,ja ne prozivam,ali ovo sam napisao jer isto citam i na 5 foruma istovremeno!!!Mnogi koji nemaju dozvolu poslednjih 5 godina,ili je nikad nisu ni imali,su najgrlatiji u vezi bojkota...
Tako da spustam loptu i izvinjavam se ako ste se osetili prozvanim,ali ponavljam...istina-boli...
..bistro..

Trebas da se zabrines odma da ti kazem jer je Simsonu tvoj rezon potpuno ispravan....  :D
Decko moze da ima svoj stav ali ne moze da sudi o nekom koga poznaje iz sacu da ti kaazem koliko sam recenica napisao od kad se covek registrovao, 24 posta....
Kakva istina mene boli covece sta pises? Jer znas ti da nikad kesicu nisam ostavio iza sebe bilo gde u prirodi, jer znas da ni jednu jedinu salmonidnu ribu nikad sa nijedne reke nisam odneo, jer znas da sam u zivotu ubio riba da mogu na prste jedne ruke da nabrojim, jer znas da sam par stotina pastrmki licno kupio, dovezao i pustio u jedno jezero.... Plus sto sam u svim prilikama zagovarao i propagirao ocuvanje prirode i C&R...  Citaj malo za sta se ja ovde zalazem i razmisli malo o tome sto citas pa kazi jer nisam ispravan....

Vrh Dno