Bucov 2010

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
alp, Sone, bravo za kolekciju slika bucov 2010! Jesi to na Tamisu upecao, Sone? Bio sam u prolazu i zgrabio par minuta da bacam na tamisu upecao par klena i samo jedno bucovce.

Prilozi

• raul barbat 031 (Medium).jpg
    raul barbat 031 (Medium).jpg
    84,8 KB · Pregleda: 91

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
zvezdan je napisao(la):
Sve kapitalci!
Kako se ponašaju ovi krupni bucovi na Savi!Ima li svoje termine kad raubuje kao lud,ili pljusne u neodređenim intervalima!

Nema pravila. Mozes ih uloviti u bilo koje doba dana, pa i nocu. Najbolje kada tuku na povrsinu u skupini. Pojedinacni najbolje lovim na vidjeno, dakle u optimalnim svjetlosnim uvjetima po bistroj vodi. Neke ulovim i na nevidjeno u dubljim slojevima vode ili jako daleko od obale, pretrazujuci pozicije na kojima od ranije znam da se drze. 

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Hvala Tomose ,Marushani ..jeste Tamiš ,moja lokacija ..danas je bila mnogo gora situacija mada sam uspeo da isčačkam par sitnih ,voda opet katastrofa sada prolaze vodom ostrva sočevice i neke travuljine ..i tako to ...
*Na fotki br 1 obratite pažnju na ogroman ožiljak na ledjima ovoga bucova iza ledjnog peraja.
*Na fotografiji broj 2 se vidi u kakvom sranju ja mušičarim  :doh:

Prilozi

• bucko i bandar-gurgler.jpg
    bucko i bandar-gurgler.jpg
    177,9 KB · Pregleda: 156

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
predivni ulovi alp, sa zadovolmstvom bi ti se tamo pidružio samo da imam malo više mogučnosti. Ima ga i kod nas na nekim vodama ali mrsko mi tažiti sada te vode tj. dobre položaje. U svakom slučaju svaka čast.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Alp,upravo kako sam i mislio!Tako se i ovde ponaša,mada krupan se ne skuplja u jata više prolazi i nasumično treska po kederima!I ja sam ga najbolje lovio po bistroj vodi!
Šone,krenulo je!Dobro je ne kasni mnogo ::)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma užas brate  :eek: ,inače probao sam i danas ponovo  ,situacija je takva da nisam mogao ni jednog da prevarim .Ne znam šta se ovo dešava za 3 sata sam video 3 rauba ,totalna neaktivnost bucka kao da je otišao negde ,Ovo mi se jako retko  dešava da kada odem na vodu mesto mušičarenja sednem i sunčam se ...eto tako beše danas ....

ah da nije baš da nije bilo ništa ,galeb mi je pokupio strimera iz vode i počeo da leti sa njim  :D ,toliko o realističnoj prezentaciji  mojih kreacija :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
I meni se prošle godine galeb nekoliko puta zaletao na strimer! :doh:
Juče sam lovio sitnog,opet,i to je uzimao samo bunkere sa repićem!Nijedan drugi strimer nije hteo da pipne,ali je ovog napadao kao sumanut!

Prilozi

• 92.jpg
    92.jpg
    108 KB · Pregleda: 88
  • 93.jpg
    93.jpg
    88,9 KB · Pregleda: 93
  • 94.jpg
    94.jpg
    34,4 KB · Pregleda: 90

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Ma ja znam šta je problem ovde ,tj nije jedan ima i ih par.
1.Brana nije u funkciji celo leto ,remontuje se ,podignuta je van vode i voda slobodno teče ,nema onih virova ,kovitlanja..itd 
2.radnici rade na brani i stvaraju buku i bucov je mnogo oprezniji
3.Tamiš je i dalje previše mutan
4.Plovi sočevica od koje je veoma veoma teško bacati bilo šta .
Na kraju krajeva Ma i neka ostane ovako !!!
srećna okolnost je što će ovakva situacija lepo sačuvati ribu(bucova) do sledeće godine ..

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Večeras me u toku smuđevog cuga iznenadio bucov!Nakon dva minuta lupio je i jedan smuđić!Na belog bunkera od Strelčeve perike,koji po mraku fenomenalno izgleda u vodi!

Prilozi

• 96.jpg
    96.jpg
    278,2 KB · Pregleda: 103
  • 97.jpg
    97.jpg
    105,8 KB · Pregleda: 103

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
E brate ima da dodjem u kladovo da me naučiš te smudjeve da hvatam ,majke mi .... 

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Vlada Oholi se danas upoznao sa mojim bucovima ,na žalost nisu bili u formi pa je pao samo ovaj ,ja sam imao jednog još manjeg  :doh: ..i tako....

Oholi na Tamišu

Prilozi

• oholi i bucov.jpg
    oholi i bucov.jpg
    186,7 KB · Pregleda: 122

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bravo momci!
Ja večeras lupih jednog,i taman kad je jurnuo dobar komad,morao sam da se vratim kući!Razlog je što u Kladovu počinje da mušičari još jedna osoba!Moj komšija,odličan ribolovac inače,rešio da pod stare dane postane mušičar!Kupio je kompletan pribor pa sam morao da se vratim da mu formiram sistem.Napunih ga strimerima!

Prilozi

• 101.jpg
    101.jpg
    100,8 KB · Pregleda: 121
Vrh Dno