Bucov 2010

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
Bravo musicari! Ja sam vas obojcu sreo i Vladu a i Zvezdana. Jednog u Novom Sadu a drugog u Kladovu. Jos jednom blago vama, ja bio 2 puta prosle nedelje i nisam uspeo da upecam, voda je mnogo bistra bila a ja izmedju ribe i sunca icicu u neki drugi period dana mozda cu upecati nesto. E bas fino, mozda cu sutra ujutru.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
E danas sam ga prevario ne bunkerima nego ovom musicom kopriva.

Prilozi

• musica kopriva.jpg
    musica kopriva.jpg
    103,6 KB · Pregleda: 142
  • mosnita astazi 004 (Medium).jpg
    mosnita astazi 004 (Medium).jpg
    147,4 KB · Pregleda: 139

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Tooo Bratko nek si ga odvalio eto vidiš rumunske ribe na rumunske muhe i nema da fališ :D

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
:) ova muva je upecala danas tri vrste ribe, a ovde je koriste za musicarenje, pastrmke i lipljana. Zovu je musica kopriva.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Juče je bio savršen dan za mušičarenje bucova površinskim strimerima!Voda mala,doduše veoma mutna,ali onaj plivajući bunker je imao svoju šansu!Neverovatan broj napada i isto toliko promašaja bilans je jučerašneg mušičarenja!Izletali su na strimer na svakakve načine,jedan je čak u trenutku stopa lagano izronio iz dubine i srknuo strimer kao da je suva muva!Naravno,daleko je veći broj besnih udaraca po površini,karakterističnih za bucova,ali je riba suviše često mašila!

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
ova je #12, a moze se vezati na koje velicine hoces. (8,10,12,14) ovo je tradicionalana musica iz Transilvanije vidi jos koji model http://www.flytying.ro/masa_muscarului/muste-transilvanene-372

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
baš mi se dopadaju ove transilvanijeske mušice....uradit ču baš jednu takvu seriju....za lipca bi to moralo biti vrlo privlačno.

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
u izradi tih musica, koriste jednostavne materiale, uglavnom perija od petlova iz tih krajeva, koriste vunu, neki materijal cime vezu lozu, kudelju itd... Kakav je prevod googla ovog teksta?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Marushani je napisao(la):
u izradi tih musica, koriste jednostavne materiale, uglavnom perija od petlova iz tih krajeva, koriste vunu, neki materijal cime vezu lozu, kudelju itd... Kakav je prevod googla ovog teksta?

da kudelju sam odmah primetio, i ja je koristim za neke imitacije. Isto vuna i koren petlova pera, ma super su i ono što je meni najvažnije imaju "dušu"  ;)

još google transl. nisam još proverio...posle čim uvatim malo vremena ču da pogledam.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Danas sam malo mušičario sa Ekoljubom na Tamišu  :smoke:Sem lude vožnje ,zaglavljivanja u blatu ,vadjenja traktorom iz blata bilo je i nešto malo ribe... na kraju sam vodio Ekoljubu na jednu baricu da mazne i neku štukajlicu...

Prilozi

• asp1.jpg
    asp1.jpg
    220,4 KB · Pregleda: 121
  • 2.jpg
    2.jpg
    222,7 KB · Pregleda: 129
  • 3.jpg
    3.jpg
    223,7 KB · Pregleda: 125
  • 4.jpg
    4.jpg
    202,4 KB · Pregleda: 159
  • 5.jpg
    5.jpg
    218,8 KB · Pregleda: 159

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
lepo lepo, a vidim i bata šone prati trend sa štapom na ramenima :D  ;)  ako, baš fino :tbumb:

ja evo danas na odmmoru, mislio sam malo potražiti kakog bucova na našem jezeru ali kada sam došao do vode predomislio sam se, mutna i sva nikakva i još neki maraton oko jezera pa me prošla volja...a za druge ribice na reku da krenem a reka iako u konstantnom opadanju previsoka...možda za koji dan  :blush:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
toliko sam čekao početak bucovske sezone ,koje izgleda i neće biti  da su mi ovi sporadični ulovi prilično malih riba slaba uteha .... :'( ali neka nema veze ,barem će ih biti više sledeće godine  :tbumb: neka ostanu invisible do leta2010 nema problema !

Vrh Dno