Bucov 2010

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  Vrlo je moguce da je u pitanju rivalitet, i da bucov instinktivno uklanja svoju konkurenciju-u ovom slucaju grgeca.
Slicno je sa pastrmkom i pesom. Ona genetski prezire ovog napasnika koji joj unistava ikru.
Takodje se slicne stvari desavaju na jezerima i barama sa stukom. Radije ce lupiti na grgeca nego na neku belu ribu.
Za smudja sam cuo da pampurasi najkrupnije love na suncicu i grgeca.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas je Marušani bio kod mene!Prvo smo tukli domaću rakiju,onda motali strimere,i na kraju smo izašli na vodu!Nažalost,Dunav je konstantno opadao i nadolazio što je potpuno udaljilo ribu!Za tri sata videli smo dva-tri bucovska rauba i to u najgoroj travi!Udario je jedan sitan,i žao mi je što se kolega nije upisao!Ali biće dana!

Prilozi

• 23.jpg
    23.jpg
    228,1 KB · Pregleda: 138
  • 24.jpg
    24.jpg
    120,9 KB · Pregleda: 148
  • 25.jpg
    25.jpg
    62,1 KB · Pregleda: 154
  • 26.jpg
    26.jpg
    85,3 KB · Pregleda: 156
  • 27.jpg
    27.jpg
    126,2 KB · Pregleda: 149

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Kuzma je napisao(la):
  Vrlo je moguce da je u pitanju rivalitet, i da bucov instinktivno uklanja svoju konkurenciju-u ovom slucaju grgeca.
Slicno je sa pastrmkom i pesom. Ona genetski prezire ovog napasnika koji joj unistava ikru.
Takodje se slicne stvari desavaju na jezerima i barama sa stukom. Radije ce lupiti na grgeca nego na neku belu ribu.
Za smudja sam cuo da pampurasi najkrupnije love na suncicu i grgeca.
Grabljivice prvo uklanjaju konkurenciju.
 Ja sam pravio manje strimere od fazanskih "gaća" sa malo fleša na udici 6 i 8 sa dugim vratom. Imitirao sam sunčicu jer znam iz iskustva da je sunčica najbolji mamac za štuku. Bandar (grgeč) je odmah posle nje.
Dobijao sam sitnu štuku  - (jebiga) sitan strimer. I krupnog bandara.
Posle sam se zamlatio sa nekim dlakama i eksperimentima sa flešom i na imitaciju sunčice zaboravio.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kakav ribolov večeras!Dunav u lepom opadanju,voda u marini bistra,i poliester bunkeri u neumoljivoj akciji!Znao sam da će ovi strimeri biti ludilo za bucova čim voda krene da se bistri!Palo je desetak ovakvih kao sa slike,a u samoj pomrčini je tresnuo pravi komad koji je promašio za malo!Bio sam lenj pa nisam promenio strimer,na ovom je dosta mala udica pa je ribu samo zagrebla,ali je udarac bio pravi bucovski!Kreće ludnica!Strimer je zeleno-beli tigari :D

Prilozi

• 30.jpg
    30.jpg
    107,2 KB · Pregleda: 106

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
fantastično! Nadam se da češ okinuti jednog osam-kilaša  ;) :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Tolikog teško :nowink:,takvi su na pola Dunava!
Ovde je neverovatno da krupan počne da raubuje u sam mrak,kad to kažem mislim na totalni mrak,ne sumrak!To mi se nikad nije desilo,i kako on vidi strimer,pojma nemam!Čekam da voda padne još malo i idem na otvorenu vodu,u borbu sa pravim komadima!Jao,kad im pustim ove bandare,repiće,tigraste...!

Ico

Junior member
Učlanjen(a)
17.03.2009.
Broj reagovanja
0
hvala Alp-u na puno toga, bez njega ovog ne bi bilo i tesko da bih znao kakav je osjecaj kad ode i backing van s role

Bolen004.jpg

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Baš fina riba  :tbumb:  rekao bih tu oko 3 kg ,a i fotografija je baš fina  :tbumb:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas smo Marušani i ja posetili bucovske terene u Kladovu!Mršavo,ali bolje nego prošli put!Vreme je bilo prilično nestabilno pa je to najverovatniji razlog lošije aktivnosti ribe!Kedera nije bilo ni za lek,pa se bucov dizao sa prilične dubine na naše strimere!Marušani se upisao sa dve ribe,a pred kraj ribolova je imao promašaj pravog babuna koji mu je zviznuo pored strimera kod samih nogu!Na kraju smo otišli na ledeno pivo!

Prilozi

• 37.jpg
    37.jpg
    117,6 KB · Pregleda: 116
  • 36.jpg
    36.jpg
    136,5 KB · Pregleda: 136
  • 35.jpg
    35.jpg
    151 KB · Pregleda: 114
  • 34.jpg
    34.jpg
    122,4 KB · Pregleda: 104
  • 33.jpg
    33.jpg
    101,3 KB · Pregleda: 107
  • 38.jpg
    38.jpg
    121,6 KB · Pregleda: 109

Marushani

Full member
Učlanjen(a)
21.06.2007.
Broj reagovanja
0
tek sada sad sam se docepao racunara. Super sam se proveo oba puta kada sam izlazio sa zvezdanom na dunavu. Uradio mi je i demonstraciju vezivanja bunkera i demontraciju pecanja bucova. Danas sam uspeo uraditi kratak film kako zvezdan peca bucova.
[youtube]http://www.youtube.com/v/MEQNErF57h8&hl=en_US&fs=1  [/youtube]

Vrh Dno