Bucov 2010

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
danas ope bio rokenrol,7 kom od 55-65 cm.sve na površini.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Pecas li iz kajaka/kanua ili ga koristis samo kao prevozno sredstvo do nekih mesta pa izadjes iz njega? Ako pecas iz njega kazi nesto vise o tome.

Hunter

Senior member
Učlanjen(a)
10.12.2006.
Broj reagovanja
0
Drava je vrlo brza rijeka,klena pecam tako da bacam suvu muhu u obalu,a pecanje bolena iz ne usidrenog čamca je sizifov posao.
stanem (usidrim se ili izadjem van u vodu) i cekam da vidim val (mutna voda,nosi puno pijeska i jedino od bolena sto se vidi je val kada krene prema jatu kedera),kad ga vidim dignem znjoru i bacam ispred njega...ili bacam na spojeve stuja gdje voda mjesa na čoravo pa ako lupi-lupi...

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Danas sam lovio bucova!Kao i pre desetak dana,i dalje udaraju sitni,ništa preko pola kilograma!Dunav je dosta jak i ima dobar tok,jedino je mutan kao u proleće,što je veoma neobično za ovaj deo reke u avgustu mesecu!

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Jutros sam poranio,na vodi sam bio oko pet!Ovo je jako dobro mesto za bucova kad opadne voda a pumpa koja prebacuje vodu iz veštačkog jezera radi!Tada se napravi brzak u dužini od dvadesetak metara,a onda počinje bucovski šou!Jutros sam uhvatio veliki broj,uglavnom sitnih riba,dok se krupan držao na pedesetak metara od obale gde bi se tek ponekad javio!Nije mi jasno zašto krupnija riba ove godine nije ušla u obalu ???Mislim da su one poplave potpuno poremetile bioritam bucova!Nisam pametan,ribe ima ali je daleko!Mada,kako se čuva Dunav ni ne čudi me!Jutros sam video mrežu na deset metara od obale!

Prilozi

• 66.jpg
    66.jpg
    159,3 KB · Pregleda: 121
  • 67.jpg
    67.jpg
    148,9 KB · Pregleda: 116
  • 68.jpg
    68.jpg
    111,9 KB · Pregleda: 130

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Kod mene je mnogo gora situacija ,Tamiš je i dalje nenormalno mutan za ovo doba godine ,sočevica pluta po vodi u ostrvima ,bucov se javi poneki ali ga je nemoguće dobiti ....

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Dole je,i ovde je slična situacija,mutna voda i oslanja se na bočnu liniju pre nego na vid!Ja im vodim polako uz česte trzaje,vidim ga kako ide ispod i napada nakon naglog potezanja strimera!

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
vi ste jos i dobri...ja sem jednog malca i mnostvo minijatura dobijenih na Kajtasovu......ne videh bucova ove godine..... :'( a kako stoje stvari...necu ga ni videti....skoro sam i odustao od njega ove godine...stajace vode ce se forsirati do daljnjeg. :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bio sam danas ispod elektrane i nisam mogao da verujem da je toliko mnogo sitnog bucova!Biju bucovi neprestano ali nijedan ne prelazi pola kilajke,uz poneku alu na 50 metara od obale!Ladno gutaju komplet strimere od desetak cm koje sam namenio podelektranskim orijašima!

Prilozi

• 71.jpg
    71.jpg
    244,4 KB · Pregleda: 98
  • 72.jpg
    72.jpg
    201,2 KB · Pregleda: 98
  • 73.jpg
    73.jpg
    163,8 KB · Pregleda: 111
  • 74.jpg
    74.jpg
    118,8 KB · Pregleda: 102

NajIgor

Full member
Učlanjen(a)
20.04.2010.
Broj reagovanja
0
Lepa je voda Zvezdane, nekako mi bistra sa slike :tbumb: Ma nesumnjam da će i veći doći  ;)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Bistra je dok ne puste vodu sa elektrane!Danas je stvarno bila lepa voda prvih sat vremena ribolova,riba je bila u obali,aktivna,kedera na sve strane!Onda odvrnuše slavine ovi sa brane i ode sve u tri majčine!Od kada su krenuli sa revitalizacijom prošle godine,po pet puta u toku dana promene vodostaj!

Vrh Dno