Eh,zavidim i ja Zvezdanu pre petnaestak godina,dvadeset

Tada je bilo mnogo više bucova,posebno ovakvih.Danas je u obali mnogo sitnije ribe,tada,bucova do kilo nisam mogao da vidim na mestima na kojima sada lovim.Pokušavam da procenim šta je razlog takvom stanju na Dunavu,jer kod mene se, i dalje,bucov sporadično lovi od strane ostalih ribolovaca.Mislim da na potezu od 20 kilometara,a to obuhvata dva sela i grad,znam možda trojicu koji su pasionirane bucovdžije.Uključujući i sebe.Znači,izlovljavanje varalicom ne dolazi u obzir.Mreže već jesu problem.Zimi ga satiru uzvodno od Kladova.Znaju mu zimovnik,i tu su već uhodani.Ostalim godišnjim dobima je za njih nenadjebiv,tada već rokaju soma i smuđa,pa ih bucov i ne interesuje toliko,a i ne ulazi u mreže.Dakle,zimski period,krtoženje,matice,doviđons!
U Kladovu je poslednjih nekoliko godina septembar za njega pravi mesec.Desi se da uđu i ovakve ribe,pa je moguće popraviti bedan prosek rethodnog perioda.Dokle će i to biti tako,pitanje je.
Seb,hvala.Prva dobra riba posle mesec i po dana.Mada mi je bio merak da ga izvadim pored ekipe kupača koja je prethodno zdušno navijala za njega.Bacao im se celo popodne,i nisu verovali da ću uspeti da ga prevarim.