Bucov 2013

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
hvala gegula . dete se odusevilo kako riba kupi strimera , izvlacenjem i vracanjem u vodu  :)

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Kad mi lupi ala na tri metra od nogu,da sam još ovoliki,prepao bih se!Kad je dan,vidim ja taj poslednji blesak pre nego što riba pokupi strimer,bilo u filmu,bilo na površini.Kad mi odvali bucovčina na pljuvomet,kao ovaj od pre tri dana,a pomrčina,bonaca,nema tog junaka... :yeswink:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Eh,zavidim i ja Zvezdanu pre petnaestak godina,dvadeset :blush:Tada je bilo mnogo više bucova,posebno ovakvih.Danas je u obali mnogo sitnije ribe,tada,bucova do kilo nisam mogao da vidim na mestima na kojima sada lovim.Pokušavam da procenim šta je razlog takvom stanju na Dunavu,jer kod mene se, i dalje,bucov sporadično lovi od strane ostalih ribolovaca.Mislim da na potezu od 20 kilometara,a to obuhvata dva sela i grad,znam možda trojicu koji su pasionirane bucovdžije.Uključujući i sebe.Znači,izlovljavanje varalicom ne dolazi u obzir.Mreže već jesu problem.Zimi ga satiru uzvodno od Kladova.Znaju mu zimovnik,i tu su već uhodani.Ostalim godišnjim dobima je za njih nenadjebiv,tada već rokaju soma i smuđa,pa ih bucov i ne interesuje toliko,a i ne ulazi u mreže.Dakle,zimski period,krtoženje,matice,doviđons!
U Kladovu je poslednjih nekoliko godina septembar za njega pravi mesec.Desi se da uđu i ovakve ribe,pa je moguće popraviti bedan prosek rethodnog perioda.Dokle će i to biti tako,pitanje je.
Seb,hvala.Prva dobra riba posle mesec i po dana.Mada mi je bio merak da ga izvadim pored ekipe kupača koja je prethodno zdušno navijala za njega.Bacao im se celo popodne,i nisu verovali da ću uspeti da ga prevarim.

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
340
E blago Vama, moj Timok prestade da teče...  :'( ubi suša dušu...

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja bi voleo da morava jos opadne  :) jos bi bolja bila za musicarenje mada je i sada povoljan vodostaj  :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Danas opet totalno ludilo i opet mi dosadilo posle 2 sata. Upravo se vracam ka Beogradu pa stavljam slike kasnije. Necu se baviti procenom tezine ovih pedesetak riba, slikao sam najmanju i najvecu za danas.

Sent from my U9200

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
bravo mlinka lepi ulovi...a simpsonovi ce tek na procenu...........

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ipak nista od slika, ipak je gegula predsednik komisije za procenu i grobar je pa bih prosao kao Zvezda od predsednika FSS. :hammer:

Vrh Dno