Bucov 2013

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
bas tako. i kod mene jos uvek juri samo sitniji , bar ovde gde ja pecam ... mozda negde radi krupniji ali za istrazivanje se nema vremena  :'(  dok ne prorade veci dobri su i ovakvi kao ovaj od danas  :)

KLENAROS

Hero member
Učlanjen(a)
14.05.2011.
Broj reagovanja
1
Ove ima da pamtim,prvi put da pecam bucova ciljano i prvi put na Dunavu,sad malo i bosanske da terorisem  :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Koliku sam bucovčinu danas video u gradskoj marini :eek:Po najvećem suncem odem da provozam bajk pre kupanja,i na pet metara od obale,između stubova na kojima su vezovi za čamce,vidim ribetinu preko metar dužine.Prvo sam pomislio da je tolstolobik,posle provalim da je bucovčina.Rep mu je kao razdvojene šake spojene palčevima.Ala!Šta li to jede,čime li se hrani.Plivao je apsolutno bezbedan,riba,odokativno 8-9.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Ime,cestitam na ulovu !

Zvezdane blago tebi kada  uzivas u takvom prizoru :drool:. Cuo sam da su te cepanke gotovo neuhvatljive  :doh:

U blizini Mataruske Banje pre 20 god. uhvacen je bucov od 12 kg,dosao je na dubinski metod lova i kederovanu zivu veliku beovicu  :doh:

Nisu pusta naklapanja,postoje fotosi kod mog rodjaka iz Kraljeva,gde je i klen sa Ibra nedaleko od mosta u KV-u,a tezak tacno 5 kg (na zabicu).

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ima još takvih riba,kod nas je jezero veliko i ima ogromne dubine koje kriju svašta.
Danas je moj matori na kedera uhvatio jednog oko 3-4Kg.
Par dana ih viđam kako sporadično napadaju keder,koji se sav skoncentrisao oko trave.
Naime trava je pokrila skoro svu obalu i ide do neke dubine oko 5m.
A bucov i ostale grabljivice to obilato koriste da uhvate jeftin obrok.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Viđao sam stvarno razne bucove,ali ovoliku ribetinu nikada.A kaže mi stari pre par dana da na tim stubovima gde oni love babušku,rano u zoru bije neki som.A to izgleda ova sandžama raubuje pre sunca!

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
sasats je napisao(la):
bas tako. i kod mene jos uvek juri samo sitniji , bar ovde gde ja pecam ... mozda negde radi krupniji ali za istrazivanje se nema vremena  :'(  dok ne prorade veci dobri su i ovakvi kao ovaj od danas  :)

lako ti kad imas providan kanap  :hammer:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ja danas izmusicarih nekih 40 komada za dva-dva ipo sata, kao masina jebote. Zvoni mi telefon ja se javljam, stap pod pazuh, udarac, kontra, riba. Ma totalno ludilo ali izgustirah ga relativno brzo zbog previse komada. Niti sam imao vremena nesto da slikam previse, niti da ih mazim kod vadjenja, niti da ih ljubim kod vracanja. Danas bilo hard rock musicarenje. Nisu nesto velike ribe 1-2kg...

zguhycoteoas7h8iwbsb.jpg

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
bravo svaka cast..bucova je opasna zajebancija kad ih nadjes  jato a oni se hrane....neka si i ti okacio lep post... :yeswink:

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Ja danas izmusicarih nekih 40 komada za dva-dva ipo sata, kao masina jebote. Zvoni mi telefon ja se javljam, stap pod pazuh, udarac, kontra, riba. Ma totalno ludilo ali izgustirah ga relativno brzo zbog previse komada. Niti sam imao vremena nesto da slikam previse, niti da ih mazim kod vadjenja, niti da ih ljubim kod vracanja. Danas bilo hard rock musicarenje. Nisu nesto velike ribe 1-2kg...

Eto vidis. A lijepo govorim da vec 30 godina da je to prva A klasa ribolova. Sada jos zamisli kako to izgleda kada ribe nisu od 1-2 kg nego od 2-5 s ponekim jos vecim. I koliko si takvih ribolova propustio ganjajuci "sminkerske" ribe medju hordom ribolovaca koji rade isto.  ;)

Ne kazem da i ovo drugo ne treba loviti kada se zelis odmoriti od ribolova i malo oporaviti ruku, ali...

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ma Alp ne delim ja ribe na sminkerske i rokerske uvek je vazna akcija. :D

I ovde ima tih 3-5kg ali oni se ovde, kao po pravilu, hrane tek kad ovi "sitni" zavrse, sto je vec debelo u mrak. Vrovatno i rano ujutru ali mi je mnogo daleko ova voda da bih dolazio ujutru. Sinoc dobijem jednog od oko 3kg ali na varalicu namenjenu smudju pa se i ne osvrcem na taj ulov.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Nisam ni sumnjao da ima. Ali ne mozes ih uloviti ako ne prvo probas i ne provedes odredjeno vrijeme u upoznavanju terena, riba i tog nacina ribolova.

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
:D
ali mi je mnogo daleko ova voda da bih dolazio ujutru.
Simps...pa u cemu je fora,zar se ne moze bucov uspesno loviti u BG i blizoj okolini?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ovako uspesno, cisto sumnjam da moze. Skoro 100kg riba za 2 sata stvarno tesko a da mi nije dosadilo uhvato bih opusteno duplo vise. I to toliko opusteno da nisi svestan. Pojam "uspesno" je dakle jako relativan :hammer:

Vrh Dno