Bucov 2013

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
ok,al u cemu je stos,drugaciji tip vode ili bogat fond ribe za razliku od BG?

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bravo Boki,s'toliko desavanja na vodi u jednom danu ja bih napunio baterije do pcetka zime :yeswink:

isidor1

Junior member
Učlanjen(a)
02.10.2012.
Broj reagovanja
0
Pre svega izvinjavam se svima za offtopic, unapred...
Simpsone posto  je je jako bitan momenat da ti telefoniras i vadis  ribu (sa stapom ispod pazuha) mozes li da docaras svoju reportazu i kazes sta si radio izmedju 23 i 25og bucova kao i 37 i 38og, to su sve jako bitne informacije (piskio(ako da koliko puta naravno-jako bitno),jeo, pusio????
PS: Nemoj da s*res nekome za nesto a da i sam radis tj. pises tako posle 2 meseca! Kad ja dva puta(ako ne i vise) mladji od tebe to moram da ti kazem! :S

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Lepo je sto postujes  ''duplo'' starije kolege :respect1:.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mali ne mrsi muda, 'leba ti.

A to sto se tice "a da i sam radis tj. pises tako posle 2 meseca" tu si se malo zajebao, tvoje "reportaze" tipa "iz minuta u minut" su obicna dosadna copy/paste Oholijevih tekstova sa foruma- novina. I to u 99% slucajeva o Gradcu

Niti sam pisao reportazu, ni sta je ko jeo, kad je ko piskio/kakio, kakav je bio burek, koliko mi je auto potrosio goriva, sta sam obukao, sa kim sam bio, i na kraju nemas ni predstavu koja voda je u pitanju. Pa eto vidis, ovo sam napisao cisto da se vidi kako je bucov ludovao tog dana i koliko ga je bilo jednostavno uhvatiti. Ako ti ne vidis razliku, onda si sine nepismen. Vrati se procitaj tvoj i Oholijev bilo koji tekst sa Gradca, svaki je isti. Ali ipak mi je drago sto citas ono sto napisem, tako jedino mozes da naucis nesto. Samo se ubuduce potrudi da i ponesto ukapiras :)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
simpson H je napisao(la):
Ja danas izmusicarih nekih 40 komada za dva-dva ipo sata... Nisu nesto velike ribe 1-2 kg...
Jel bila bar jedna od 600-700 g?  :smoke:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Nije, sve ribe su bile preko 1kg dok sam pecao na fly. Kasnije, u mrak smo hvatali krupnije ali na sedica namenjenog smudju pri obali kad ga malo zaletis da se ne zakacis za neku odvratnu travuljinu. Imao sam jednog nesto preko 3.5kg a drugar jednog od 5.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Ne bih ni pominjao da je to bilo 5-6-7 komada, ovo je bilo totalno ludilo svaki zabacaj riba a moj prvi ozbiljan izlazak na bucova na fly.

ivants

Senior member
Učlanjen(a)
20.12.2008.
Broj reagovanja
24
To je fantastičan doživljaj, to je skoro na svaka 3 minuta riba. Dosta sam slušao i čitao o tom fenomenu ravničarskih reka, kad proključa od bucova, ali to nikad nisam doživeo uživo. Svaka čast.

isidor1

Junior member
Učlanjen(a)
02.10.2012.
Broj reagovanja
0
Mali ne mrsi muda, 'leba ti.

A to sto se tice "a da i sam radis tj. pises tako posle 2 meseca" tu si se malo zajebao, tvoje "reportaze" tipa "iz minuta u minut" su obicna dosadna copy/paste Oholijevih tekstova sa foruma- novina. I to u 99% slucajeva o Gradcu

Niti sam pisao reportazu, ni sta je ko jeo, kad je ko piskio/kakio, kakav je bio burek, koliko mi je auto potrosio goriva, sta sam obukao, sa kim sam bio, i na kraju nemas ni predstavu koja voda je u pitanju. Pa eto vidis, ovo sam napisao cisto da se vidi kako je bucov ludovao tog dana i koliko ga je bilo jednostavno uhvatiti. Ako ti ne vidis razliku, onda si sine nepismen. Vrati se procitaj tvoj i Oholijev bilo koji tekst sa Gradca, svaki je isti. Ali ipak mi je drago sto citas ono sto napisem, tako jedino mozes da naucis nesto. Samo se ubuduce potrudi da i ponesto ukapiras :)
Hvala na iscrpnom odgovoru  ;)
Edit: NEmas vise sta da s*res po fly forumuma pa si presao i na varalicar? pozdrav!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sunce drago nedoraslo, ja sam na tom varalicaru i ribolovcima poodavno tako da i dalje mrsis muda. Bolje bi ti bilo malo da cutis i ucis. Ono sto ja imam u mudima o varalicarenju, tesko da ces ti ikada imati u glavi. Pogotovo sa takvim stavom.

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
To je bilo jato,uglavnom budu svi isti a okolo ili ispod njih,zavisi od terena budu babaroge.Ovi krupniji ne love,uglavnom rijetko to rade,a i nemaju potrebu jer manji to rade za njih.
Gledao sam kako satjeruju ogromna jata kedera i ubijaju koliko god mogu a hrane se tek posle!

Jednom sam na Zvorničkom jezeru naletio na ovakav spektakl (spin vaijanta) na svaki zabačaj sam imao ribu!Čak i ako bi spao drugi bi sustigao i kačio se.

Nažalost sve je manje riba,svelo se na jedinke koje lutaju i takva kad se uhvati je više sreća nego znanje.
Kod mene to bude sa proljeća ili kasna jesen.Interesantno je da sada po ovoj vrućini se tako ponaša ali različite su vode u pitanju!

isidor1

Junior member
Učlanjen(a)
02.10.2012.
Broj reagovanja
0
Sunce drago nedoraslo, ja sam na tom varalicaru i ribolovcima poodavno tako da i dalje mrsis muda. Bolje bi ti bilo malo da cutis i ucis. Ono sto ja imam u mudima o varalicarenju, tesko da ces ti ikada imati u glavi. Pogotovo sa takvim stavom.
da ne kvarimo temu vise (ti uzivas da radis to gde stignes i dokazujes sta sve imas u "mudima") kad pustis smudja od preko kilo onda se javi a do tad ...

Vrh Dno