BWO

• Začetnik teme Mr.Zakula
  • Datum pokretanja
M

Mr.Zakula

Guest
Ljudi, razgovarajmo o ovoj muvi...??Zaista zasluzuje paznju...Hajde da napravimo najbolji BWO!

flydoc

Junior member
Učlanjen(a)
03.05.2006.
Broj reagovanja
0
http://www.ribarska.com/rnewss/fullnews.php?id=13

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
izuzetna muva,ja je skoro uvek pravim razlicito poštujući nuvek neke osnovne principe.A kako izgleda u kaufmanu pogledaj kod mene u galeriji..

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Stalno pecam na BWO. U stvari svi ozbiljniji musicari je cesto koriste. Nadam se da ce na predstojecoj Izlozbi musica, biti vidjen najbolji BWO na svetu!

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Ovaj topik vadim iz zaborava ali u velikoj sam nedoumici oko izgleda BWO.

Na internetu sam vidjao razlicite imitacije ove muve (cak i u raznim bojama). Kako izgleda sam insekt (ako postoji velikaaa slika), kojih je dimenzija i boje, koje imitacije su vasi favoriti?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ovde smo u rubrici "Suve muve" i trebalo bi da pišemo samo o imitaciji BWO. O insektu (insektima) koji se mogu imitirati muvama maslinastog tela i sivkasto-plavičastih krila, treba pisati u rubrici "Insekti u mušičarenju". Najčešće BWO nazivamo insekt iz reda Ephemeroptera (jednodnevke) čiji je latinski naziv Seratella ignita ili zastarelo Ephemerella ignita. Ako ga nema na našem sajtu, uskoro ću ja postaviti svoje fotke. Ipak, mislim da je Milanče postavio sliku BWO pod temom "Fotografije insekata" ili tako nešto.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Na zalost, nemam digitalac, a mobilnim ne lici ninasta, ali moji BWO su tela od dlake bizamca i rebra od maslinastog tankog flosa. Rep su isperci, noge pero, a krila vrhovi Blue Dun pevca, udica Mustad 539E #16.
Klasicna, star muva. Nije mi do sada bila medju favoritima, ali s vremena na vreme dajem joj sansu.

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Kažu da nije strašno ako se i tuđa fotka stavi na forum.

Prilozi

• Seratella ignita sub.jpg
    Seratella ignita sub.jpg
    92,2 KB · Pregleda: 351

Jr

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
15.06.2007.
Broj reagovanja
144
Upravo posmatram dve BWO na zidu moje sobe, muzjaka i zenku. Pokusavam da ih slikam ali imam dosta problema. Iako stoje nepomicno vec 3 sata, kad im se priblizim aparatom pocnu da ljutito masu prednjim nozicama i da beze. Ne vole da se slikaju.  :hammer: A i aparat jos uvek ne mogu da podesim kako treba.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Momci,
izvinjavam se ako gresim, ali rubrika gde ovo pisemo je "Vestacke musice", a ne "Insekti", pa mi to sa slikanjem zivih jednodnevki po sobama bas ne biva skroz jasno.  ???

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Tako je. Naše slike ćemo postaviti u rubrici o insektima, ali pošto je ova tema aktuelna, nije loše da imamo sliku insekta, kad nas toliko mrzi da postavimo slike imitacija.
Slikajte neku vašu muvu sa maslinastim telom i sivim krilima. Ja sam letos izgubio punu kutiju BWO-a, pa sad nemam ni jednu.

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Ok, zenka imago

Prilozi

• Serratella ignita imago female.JPG
    Serratella ignita imago female.JPG
    140,8 KB · Pregleda: 254

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
Muzjak imago

Prilozi

• Serratella ignita imago male.JPG
    Serratella ignita imago male.JPG
    186 KB · Pregleda: 260

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Oni koji ovih dana spremaju kolekcije muva za IInd BWO hatch, trebalo bi da imaju boje koje se vide na slici.

Prilozi

• BWO Treasure.jpg
    BWO Treasure.jpg
    62,7 KB · Pregleda: 330
Vrh Dno