Byron štapovi

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Manji hendikep je imati štap od 9' tamo gde treba od 8', nego imati štap od 8' tamo gde treba od 9'.

Uh, al' sam ovo dobro sročio  :hammer:

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
AndrijaRaketic je napisao(la):
Postoji li mogucnost da mi ribolov otezava to sto je 8 ft? Mislim u zabacaju i kontriranju?

Na ovo pitanje, u stvari, niko ne moze da ti da pravi odgovor. Razlog je jednostavan, svi smo mi jako subjektivni i svako ce ti dati odgovor na osnovu njegovog licnog iskustva. Prema tome moras sam da procenis  sta bi od ovoga sto je do sada receno moglo da se primeni na tvoju situaciju.

falco je napisao(la):
Manji hendikep je imati štap od 9' tamo gde treba od 8', nego imati štap od 8' tamo gde treba od 9'.

Uh, al' sam ovo dobro sročio  :hammer:

Nikako ne mogu da slozim sa ovom konstatacijom. Ako pecas na malim rekama obraslim sumom, dugacak stap (9') ce te u potpunosti onemoguciti da pecas a jedan udarac stapa u granu moze da bude i fatalan za stap. Sa druge strane, kad pecas na velikoj reci stap od 8' ce ti mozda praviti problem sa dostizanjem potrebne distance sto se u principu mnogo lakse resava od onog prvog problema. Ako nisi dovoljno dobar bacac, malo se primaknes i resen problem. Zadnjih nekoliko godina pecam sa stapovima od 8' a onaj od 9' mi skuplja prasinu. Pri cemu ja uglavnom pecam na manjim rekama ali idem i na reke kao sto su Sana i Vrbas i nikakvih problema nisam imao pecajuci na stap od 8'. Cak stovise, otkako pecam na stap koji je 8' #4 mnogo redje mi se desava da mi pukne predvez pri kontri (nekad je tesko da se odviknes od smudjaroske kontre  :whistle:).

Darko Ne

Junior member
Učlanjen(a)
24.02.2010.
Broj reagovanja
0
Prosto je nemoguće naći štap koji će pokriti sve situacije kako
po dužini tako i po ostalim perfomansama štapa ali se vremenom
i selekcijom zadovolje potrebe i navike svakog od nas.

AndrijaRaketic

Senior member
Učlanjen(a)
08.02.2013.
Broj reagovanja
16
Morava je na delovima gde pecam dosta mala,ne verujem da cu morati da zabacujem preko 10-15 metara lako je ugaziti u vodu jer nije duboka.Na nekim mestima je obala dosta zarasla.
Mislim da stap od 8ft nije kratak za to.
Nasao sam jedan katalog na internetu i pise da ovaj stap kosta 139 eura! Jel to neka greska ili sta?

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Jel to neka greska ili sta?
Ne, greska ce biti ako ti kao pocetnik uzmes Byron stap od 8' za 139€.  ;)

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Sto se duzine stapa tice, 8'6" i 9' pokrice 93% pecanja :)

Ovih 7% treba podeliti na ostale duzine ravnopravno od 6'6" do 10 pa i 11'.

falco

Full member
Učlanjen(a)
23.10.2007.
Broj reagovanja
132
Zac je napisao(la):
Ako pecas na malim rekama obraslim sumom, dugacak stap (9') ce te u potpunosti onemoguciti da pecas a jedan udarac stapa u granu moze da bude i fatalan za stap.
Ja uopste nemam takav utisak ... kakve su to male reke obrasle sumom gde stap od 9' ne moze da se koristi, a onaj od 8' nema nikakvih problem?  I te grane ... da li one veci problem prave putanji stapa ili putanji strune? Meni je bliza konstatacija "ako je neki teren takav da je nemoguce musicariti sa 9', onda je tu nemoguce musicariti uopste", odnosno nesto slicno onom sto je rekao oholi:
oholi je napisao(la):
... sa devetkom kad se naucis mozes svuda skoro da pecas ...

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  U Jagodinskoj radnji sam naleteo na Byron stap 5-6# i 2.70 m ( nisam siguran 100 %),po ceni od 5400.oo din. Stap je vrlo lagan i u ruci odaje

utisak da je to mizerna cena u odnosu na kvaliteti i jako mi se dopao.

Neko mi skrenu paznju da je ''Kinez''i da vrlo lako puca. Odlucih se da uzmem  stariji model Pfluger-a 5-6 2.50m,koji je debljih zidova i

neverovatno jak stap,mekane akcije i malo tezi,a ocuvan maxi .

Dal sam se zeznuo,nemam pojma,retko koristim tu tezinu stapa,  isprobao sam Pfluger i lepo''radi'',ali klena od 300 gr ne oseca (kao da nema ribe

na stapu,vrlo mali otpor )!

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):

Neko mi skrenu paznju da je ''Kinez''i da vrlo lako puca.

Taj koji ti je to rekao, bas bih voleo da ga cujem uzivo. Kada krene takvo baronisanje, ne mogu da se iznerviram. Mislim, stvarno smo toliko skloni preterivanju da to vise stvarno nema smisla. Bas da vidim ko je toliki ekspert za Byron stapove pa je video da oni lako pucaju, koliko ih je puklo obzirom da cisto sumnjam da je prodato vise od 20-30 stapova za musicaenje kod nas.
Mislim, Kinez jeste ali bre ne puca stap samo zato sto je Kinez a u 99% slucajeva za lomove stapova su krivi njihovi vlasnici.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Slazem se,ja sam ljubitelj  Byrona i posedujem  vrhunski cekrk ove firme ,a nije ''Kindzos'' :nowink:.Porucen je pre5.god iz Austrije ;)

Ne mogu da imenujem forumase koji su me ''opomenuli'' i naveli primere kod kog su pucali stapovi (takodje nasi forumasi ). Dobices PM :bye:

Zac

Senior member
Učlanjen(a)
26.11.2007.
Broj reagovanja
0
Mislim da stap od 8ft nije kratak za to.
Nasao sam jedan katalog na internetu i pise da ovaj stap kosta 139 eura! Jel to neka greska ili sta?

Stap od 8' sigurno nije kratak kao ni sto onaj od 9' nije predugacak. Bilo koji od njh ce ti veoma dobro posluziti. E sad, dal je 139 evra puno to zavisi od "dubine" dzepa.

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
Da su Bayronovi stapovi (varalicarci i teleskopi) pucali, pucali su. Ali isto tako su pucali i Exori, Orvisi pa i Sage ( meni).

strelac

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
19.05.2007.
Broj reagovanja
339
Kvalitet ovih štapova je takav kakav je. Ja sam, mom štapu našao jednu manu koja nema nikakvog uticaja na samo baratanje štapom i na eventualnu opasnost po integritet štapa.

Što se tiče cene ovih štapova u Austriji i kod nas, tj. razlike u ceni, o tome bi nešto više mogli da kažu naši trgovci a najviše uvoznik.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Slazem se,ja sam ljubitelj  Byrona i posedujem  vrhunski cekrk ove firme ,a nije ''Kindzos'' :nowink:.Porucen je pre5.god iz Austrije ;)

Ne mogu da imenujem forumase koji su me ''opomenuli'' i naveli primere kod kog su pucali stapovi (takodje nasi forumasi ). Dobices PM :bye:

Mafke, a sta je ako nije kindzos? :D

Ma nema to sa pucanjem prevelike veze sa proizvodjacem, svaki grafitni stap relativno lako puca u pogresnim rukama. Pravio sam analize i zaista najmanje pucaju najskuplji stapovi. E sad ja sam sklon da verujem da kad platis stap 500+e, prema njemu se "drugacije" i odnosis :hammer:

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bojane,nije ''Kindzos'' ovaj cekrk ,nego ''bie beste,die beste'' ... :D

Stvarno mi ovaj stap Byron zapeo za oko i''ruku'',ali  gledajuci debljinu zidova stapa i osecaj krtosti i neznosti ,pokolebao me je.Uzeh

Pfluger istih performansi , odaje  vecu sigurnost. Mrcina od stapa,a takav mi trebao da se frljam po  Morave kanapom #6 po nekad.

Istina je da se skupljim ''mezimcima'' vise ugadja :doh:

Presudilo u izboru mi je i to ,sto bez obzira na lakocu Orvis stapova,ima sta da se vidi na spojevima,odradjeni su perfektno i ''socno''.

Vrh Dno