Byron štapovi

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Bojane,nije ''Kindzos'' ovaj cekrk ,nego ''bie beste,die beste'' ... :D

Hajde slikaj mi molim te ono gde pise "Made in ..." jer nema teorije da to ne pise ako proizvodi bilo ko sem Kineza/

MAFKE je napisao(la):
Presudilo u izboru mi je i to ,sto bez obzira na lakocu Orvis stapova,ima sta da se vidi na spojevima,odradjeni su perfektno i ''socno''.

Orvisu je bas spoj uvek bio problem pogotovo kod onih mnogodelnih stapova. Cak i kod TLS pa i T3...

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
Mnogi proizvodjaci stede na karbonu da bi imali jeftiniji stap.

Kada stap pukne pri vrhu, obicno je razlog to sto nam je nekad malo teza musica zakacila stap. Stap ne puca odmah posle udarca vec kasnije, prilikom zamaranja ribe ili nekog preopterecenja.

Kad pukne u donjem delu, najcesci  razlog je guranje stapa ili neko uvrtanje u zglobu u zadnjoj fazi izbacaja. Bez obzira na proizvodjaca i kvaliteta stapa, svaki stap moze puci u tom donjem delu ako se nepravilno opereti.

Na Svetskom sam bas gledao kako je tipu pukao TCX #6, opterecen sa MED #5.

Ko petarda.

Samo da dodam da i los spoj moze biti razlog ko sto Simpson rece.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Au bre Neso u jednom stapu grafit je najjeftiniji, prirodni materijal, ekstremno jeftin, neiscrpnih izvora, vecno... Pobogu sta ce da se ustedi na grafitu?
Stedi se na prepregu, smolama, opremi.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Bojane,na mom cekrku sem Byrona ne pise nista vise,cak ni da je #2-#3.

Prilozi

• IMG_6921.jpg
    IMG_6921.jpg
    133,3 KB · Pregleda: 308

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
347
simpson H je napisao(la):
Au bre Neso u jednom stapu grafit je najjeftiniji, prirodni materijal, ekstremno jeftin, neiscrpnih izvora, vecno... Pobogu sta ce da se ustedi na grafitu?
Stedi se na prepregu, smolama, opremi.

Ok. Grafit je jeftin, ali se taj grafit u tom prirodnom obliku ne koristi.

Samo `` zbijanje`` grafita u visoke moduluse, je skup proces. I tako dobijeni grafit je skup. Opalija druze. Moze se naci karbon za stapove da se kupi, a cena.... prava sitnica.

Nabavis neki mandril i pravis svoju seriju stapova  :D

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Da jakom je skup, gotov blank Orvis ili Sage ili Winston kosta 10-20$ samog proizvodjaca. Bas skupo u odnosu na dilersku cenu po kojoj oni prodaju najveci broj stapova. Zarade samo x10 i vise :D Svi oni narucuju prepreg platna iz malte ne istih izvora. originalno njihovo su samo konus (mandrele) i kraj. I zasto bi sad neko stedeo na 40-50g grafitnog platna koje proizvodjaca kosta mizerno u odnosu na cenu po kojoj prodaju gotov stap.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
MAFKE je napisao(la):
  Bojane,na mom cekrku sem Byrona ne pise nista vise,cak ni da je #2-#3.

Onda ne tvrdi da nije Kinez jer sigurno jeste, ali nije bitno u celoj prici. To je samo dokaz da ni Kinez ne mora pod obavzno da bude los.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
Bojane,pa zar mi ''Kinez'' izbi 200 e,za ovaj cekrcic ?? Covek mi se kleo da je ''Austrijanac''(inace mi prijatelj i retko posten covek),on ga je licno i

narucio za sebe ,a zbog teske povrede prestao da peca dozivotno :'(. Pokazao mi i pakovanje i racun,mada ja verujem na rec svakom !

S'obzirom koliko je ozbiljno odradjen i zaista kvalitetan cekrk sa vrh lagerima,ja ubedjen da je Svapska skola :eek:

Mislim da je na ambalazi pisalo Austria i koliko se secam Svabovsko pismo,pustio si mi''crva'',danas cu da iskopam ambalazu iz podruma.

Cekrk je narucen pre 6 god.,a mislim da Kineski ne moze da bude istog kvaliteta kao rad originalne firme. To se pokazalo na mnogim plagijatima

vrhunskih firmi. Npr. Kinezi odradise i cekrk BATTENKILL,ali lageri zarubise za manje od 1.godine,dok ''Englez'' neunistiv,posle 10. god kao Doxa !

Bojane druze,uplasio si me propisno :eek:. Mamu im Zutacku,za sacicu ''metala''200 e  :doh: Ne mog da privatim cinjenicu i za*eb,PUKO SAM :doh:

Pa zar je moguce da ''Kinez'' odradi ovako kvalitetan i mocan cekrcic,Bojane veruj mi da je savrsenstvo,a posedujem samo kvalitetne cekrke  i

samo Orvisove ''Engleze''.Osecam kvalitet pa i na oko,odoh da trazim ''korene ovog Byron cekrka''. :mad:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mafke, Rossler nije proizvodjacki vec trgovacki brend a Byron je robna marka u tom okviru. Znaci nesto kao Cabelas recimo. Oni ne proizvode nista niti su proizvodili. Sasvim sigurno nije made in Austria, nisam siguran bas 100% da je Kina ali daleki Istok sigurno, meni je sve to Kina. Kazem ti da cak ni to nije krajnje presudno za sam kvalitet jer ima sasvim solidnih Kineza. Ali opet, svaka tebi cast da das 200e za Byron cekrk, to je vec ozbiljna cifra bez obzira o kom cekrku se radi a da ti pisem sta si sve mogao da uzmes za te pare, nema dovoljno mesta u jednom postu :). No, najbitnije da si ti zadovoljan kvalitetom.
Sto se tice Orvis cekrka istina da su dosta kvalitetnije bili odradjeni "Englezi", naravno jer ih je proizvodio direktno Hardy.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Hvala Bojane,sta da se radi,cekrk je porucen direktno iz Byrona iz Austrije a cena je bila 199 e. Posto je mali i neobicno lep i kvalitetan

(u sta sam se uverio zadnjih  6 god.),a uparen sa Orvis Superfine #2 stapom izgledaju kao ''saliveni'' ,ja nisam odoleo.

Sta vise,momku se nije ni prodavao cekrk,nego sam ga pritiso ''ki kamen kupus'' :D :D. Nije ni koriscen,samo isproban na vodi sa kanapom #2

''CORTLAND 444''koji sam  dobio uz cekrk. Bila mi je hica da isprobam ultralight pribor i nisam imao namere da jurim cekrk #2-3 posebno.

Zao mi je sto nije Svaba,ali to nisam ni primetio niti mi je padalo na pamet. HVALA  :-\

Za utehu, Istok je izbacio masinicu Banax,koja je po kvalitetu i slaganju strune na kalemu prevazilazila ili isla u korak sa dosta jacim firmama ,

mene je ta masinica razdusevila dok sam varalicario.

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
tako je mafke ali se taj isti banax raspadao posle 2 sezone.........nije uvek dobro sve sto je i skupo ali u 90% slucajeva jeste tako.....

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
  Gegula,Banax ISO mi je besprekorno radio godinama uz redovno odrzavanje a i decku kom sam poklonio jos  vrsi posao za varalicaenje. :bleh:

Najbliza radnja sa tom masinom je bila u Paracinu,na 20 km od Jagodine i kostao je 110 dm,sto nije bila nivna cena za Korejanca.

Jeste mnogo 200 e za cekrk #2,kada se uzme u obzir da nikada necu koristiti  sve njegove performanse,sta ce mu onakva mocna kocnica i

lageri kada ga koristim po potocima i manjim rekama. Imao sam na njemu lepih klenova,ali nikad nisam imao potrebe za drilom. Svideo mi se sto

je lep. Ali, ko se redovno ''nateze '' sa kapitalnim ribama,nije mnogo platiti klalitetan cekrk. Sebastian npr.opravdano poseduje dobre cekrke :tbumb:

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Banax ISO 1300 je legenda bre i danas se ljudi razbijaju od varalicarenja sa njim. Jedino im je farba totalno nepostojana pa svi izgledaju kao da su preziveli Hirosimu. :D

Mafke ja imam jedan cekrk vec evo 6 godina za sve klase stapova koje sam koristio od 3-7. Ross Evolution 2 stare serije i 4 rezervne spulne. Nemam nameru da menjam dok musicarim, kao i sto nemam nameru da kupujem bilo koji drugi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
O ovim bajrotima ne znam mnogo a cekrci su neka moja skrivena boljka :p za sada je samo S3 Bio od xoata skupih ali ni jedan preko 300€. To ne znaci da ne bi dao ni 600€ ali sve ovisi o prilikama a i realnim potrebama. Ja ciljno trazim jake, brze i velike ribe pa ako je cekrk taman sto ne bi bio i meni lep da zadovoljstvo bude duplo ali to je vec visok luksuz a to kosta...ipak...neprocenjiv je filing dobrom ili vrhunskom opremom ganjati gigant ribe. To ipak treba zaraditi jer malo kome to padne sa neba.

MAFKE

Senior member
Učlanjen(a)
23.12.2012.
Broj reagovanja
2
simpson H je napisao(la):
Banax ISO 1300 je legenda bre i danas se ljudi razbijaju od varalicarenja sa njim. Jedino im je farba totalno nepostojana pa svi izgledaju kao da su preziveli Hirosimu. :D

Mafke ja imam jedan cekrk vec evo 6 godina za sve klase stapova koje sam koristio od 3-7. Ross Evolution 2 stare serije i 4 rezervne spulne. Nemam nameru da menjam dok musicarim, kao i sto nemam nameru da kupujem bilo koji drugi.

Nemam nameru ni ja da vise ista ulazem u pribor,ni dinar,jedino 1-na profi stega i nista vise,a po potrebi kanap.
Sto kaze narod : ""zasviraj,pa za pojas zadeni'' :D. Treba znati kada stati sa ulaganjima.

Ne kao Seb roladzanki :-* :D :D

Vrh Dno