Cime konkretno na klena ?

crnigruja

Junior member
Učlanjen(a)
28.11.2011.
Broj reagovanja
0
crni je napisao(la):
Evo jedan masan i isto takvog klena,udica #10

bumbar1.jpg

bumbar2.jpg

bumbar3.jpg
ZA OVU KREACIJU TREBA DA TI SE DODELI NOBELOVA NAGRADA,ODAVNO NISAM VIDEO LEPSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :respect:

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Pa i ja im kazem ali dzabe  :D  Hvala druze,nije to nista posebno a ni tesko da se odradi  ;)

peka les

Full member
Učlanjen(a)
22.12.2009.
Broj reagovanja
0
Nikako da ti maznem ovog bumbara kad se vidimo,odusevis me drugim kreacijama da potpuno zaboravim sto sam doso... :hammer: :hammer:

aca-laki

Senior member
Učlanjen(a)
06.09.2010.
Broj reagovanja
0
Drugari kako se pravi telo za ovog bumbara,el se mota kao tubica za telo majske na igli,ili ima pod telo od necega pa dabirano preko??? Muva je mnoooogo mocna,ovako nesta treba imati u kutici  :tbumb:

Salex

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2012.
Broj reagovanja
8
Ovo je sve sto nosim na vodu kada idem ciljano na klena...

Ne zamerite na losim pocetnickim imitacijama, tek ucim da vezem (doduse za klena se manje trudim nego za pastrmku), ali sustina je jasna a sto je najbitnije, lovi  :)

picture012ka.jpg

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
bato ova osa radi 1000%, meni su osice lovne i onda kada osa nema na vodi...klenovi ih ovde baš vole i na rekama i jezerima

stepa

Junior member
Učlanjen(a)
12.11.2009.
Broj reagovanja
0
Dobre  :tbumb: ...Al ne znam ovaj skakavac sa strane,nisam probao jos takve imitacije,nekako mi izgleda glomazno?Jel valja vezati nekog?

Salex

Junior member
Učlanjen(a)
11.02.2012.
Broj reagovanja
8
Svaka od ovih muva ima svoj trenutak, situaciju i primenu u zavisnosti od sezone, stanja vode i drugih manje poznatih faktora uglavnom baziranih na pretpostavkama nas prekaljenih ribolovaca  ::) da ne zvuci pretenciozno, "prekaljenih" je eufemizam za palamudjenje.

I definitivno kada se klen hrani intenzivno, nema glomazne muve  :nowink:

@Aca
svrati na kaficu ^^

gegula

Hero member
Učlanjen(a)
14.10.2009.
Broj reagovanja
0
ja na klena ne idem bez druga perucija....... :tbumb: :tbumb: :tbumb: po svakom vodostaju zna gde su klenovi.... :yeswink: :yeswink: :yeswink:

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
Moja klenovska sezona neizostavno pocinje ovim na brzaka uradjenim kopijama tvrdokrilca ,koji zivi u krosnji mladih izdanaka vrbe ,uz samu vodu.
I prvi je insekt uz popca koji dospeva kao socan zalogaj.Na oko nije nesto,ali je za klena neodoljiv zalogaj.

Bucko M.

Senior member
Učlanjen(a)
30.11.2011.
Broj reagovanja
0
  Sledeca buba je ova kopija socne zenke ,kako je u mom kraju zovu"majska buba",koja je krupnija i deblja od muzjaka.Neodoljiva je za klena od aprila do kraja maja.Na zalost tada pocinje lovostaj klena aliipak ostaje 10-ak izlazaka ,kada ova buba pokazuje svoju maksimalnu lovnost,kojoj do sada nisam nasao zamenu,duzi niz godina.Uradjena malo u Tasinom fazonu,inace lovna i u mnogo prostijoj varijanti,t.j.dovoljno je narandzasto telo i bogato naperiti je crnim petlom.

Vrh Dno