Cipele za gaženje

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Jučer sam pokrstio nove cipele sa gumenim đonom i šarafimo....ceo dan sam gacao po savi sa gomilom kamenja idealnog za sklizanje i padanje u vodu  :hammer: ali sa ovim šarafčićima je bila prava milina, a i cipele su udobne kao da bi hodao po tepihu....ti šarafi su se pokazali kao dobri i izvan vode  :yeswink: prelaženje preko nekih mokrih stabala i pentranja po njima te stenama, imao sam osečaj kao da sam mačka....zaboravio sam kako izgleda kad uopšte i proklizneš bar malo  :yeswink: ODUŠEVLJEN SAM....ima da naručim još jedno pakovanje tih šarafa i dodatno obogatim đon da bude sve to još bolje  :D

Taimen_sl_boots_plus_3.jpg

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
    Foot Tractor

Poznati klatrer Ivon Shouinard je razvio u saradnji sa Patagoniom specijalni dodatak za cipele pod nazivom Foot Traktor ili River Krampon.

Proizvod je testiran na mnogim mestima u svetu izmedju kojih je i Leland : http://www.flyfishingoutfitters.com/ 

Za sad im je cena u Americi 199 dolara.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wFr0qlt_rhQ&feature=player_embedded[/youtube] 

Wei Ying demonstrira proizvod Gøranu Anderssonu- Loop Tackle Design

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-svAjFz4jkQ&feature=player_embedded[/youtube] 

Prilozi

• rivercrampon6.jpg
    rivercrampon6.jpg
    15 KB · Pregleda: 197
  • rivercrampon2.jpg
    rivercrampon2.jpg
    7,2 KB · Pregleda: 221

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
super stvar, dok nisam nabavio ove moje cipele sam imao u mislima sličnu ideju za nadgradnju starih...čak sam mislio da stavim nastavke za hodanje po ledenim površinama ili da uradim sam nešto slično...ovo ovde što si pokazao je definitivno super stvar!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
heh, cena je navijena do bola ali to su ameri i za njihov standard to nije ništa tako strašno...ali stvar je super tu nema dileme...ali eto ja imam za male pare ono što mi treba  :hammer: a koliko če da traje ovisi o kvaliteti ali to če vreme da pokaže ;)

crni

Hero member
Učlanjen(a)
10.09.2007.
Broj reagovanja
0
Nemoj tako druze videces da ce ovo vrlo brzo postati hit i kod nas  :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ovo mogu neki naši majstori da urade i da košta 50€ max. a dalo bi se i za manju paru 100%  :yeswink:

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
A sta ako ovaj dodatak nadzivi po izdrzljivosti pet para cipela? Traktor je to.... Zare igra... :D

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ruku na srce, steta je dati 200€ za par kožnih kajišiča i komad metala kada svi znamo da može i jeftinije.....drugo je to ako nekome to i nije neki poseban trošak pa si to priušti onako ladno bez da oseti manjak tih 200€ a za nas obične prosečne smrtnike sa balkana to je več lova koju kada treba potrošiti 10x premišljamo 'oćemo ili nećemo li.

svi mi znamo da je bolje investirati u nešto kvalitetno što če te dugo služiti ali ako ta investicija posle utiče na broj kvalitetnih izlazaka na vodu onda je logičnije tražiti nešto jeftinije a opet dobro u šta če se investirati.

Recimo, komotno bi si mogao priuštiti npr. več sledeče godine jedan krediti i kupiti od opreme sve što mi baš treba  sve u prvoj klasi ali onda možda u naredne tri godine budem išao na vodu svega par puta...a to mi nikako ne ide u prilog, radije imam dobru opremu za razumnu cenu i lovim što se više da.

Ko može bez muke i treba da si priušti najbolje  :yeswink: a ko ne može logičnije je da se prilagodi mogučnostima.

I ja sam imam neke želje i planove oko sve te opreme u bliskoj budučnosti ali prvo si moram osigurati što veči broj izlazaka na vodu tokom godine gde bi tu opremu onda i trošio onako kako to treba. ;)

nespetro

Hero member
Učlanjen(a)
25.09.2009.
Broj reagovanja
348
Mislim se samo sta ako Tractor stvarno dobro drzi nogu da ne kliza? A uz to sprecava i habanje cipela? A uz sve to i bude bas dugotrajan?

Gledajuci malo dugorocnije, sigurno bi se isplatio. Jednostavno treba malo sacekati pa videti sta ljudi kazu posle dugotrajne upotrebe.

Novitet koji me najvise zainteresovao u vezi cipela, je da SIMMS vraca u proizvodnju cipele sa filcom. Ovo je bas veliko iskusenje... :doh:

Ima jos par noviteta koji se mogu videti u katalogu: http://digital.publicationprinters.com/publication/?i=95123 

Prilozi

• simmsfilt1.jpg
    simmsfilt1.jpg
    16,8 KB · Pregleda: 228

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
flic je super stvar ali ako se mnogo mora hodati i još pentrati po stenama i preko vlažnog srušenog drveća meni se za sada ovi šarafćići najviše dopadaju a u "traktora" ne sumnjam ali preskup je definitivno.

drogi

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2008.
Broj reagovanja
1
http://www.nonstopshop.rs/i-4043/anti-kliz-za-bezbedniji-hod-po-ulici?ref=blic_side

Evo neceg protiv klizanja...samo je pitanje koliko je od korist?...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
ima i ovde kod nas da se nađu razni modeli na tu varijantu i isto tako prihvatljivih cena ali za sada imam ceipele koje ne trebaju takve dodatke  :)

cikamike

Senior member
Učlanjen(a)
01.11.2010.
Broj reagovanja
0
Sebb, nameravam da porucim ovakve cipele, ali one jeftinije sa filcom na djonu...

Kakvi su brojevi, koja velicina bi odgovarala meni koji nosim 43, 43,5 (27cm duzina stopala)?

Vrh Dno