Čistokrvni mušičar

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Simpson nije dobro razumeo o kakvom mušičaru pišem. Taj čovek ne peca "na pec" na dužinu štapa, već su mu izbačaji neverovatno dugi, čak i predugi za moj ukus. Simpsone, da li si zaista mislio da ću ja, koji mušičarim 22 godine, i to radim skoro svaki dan, pomešati mušičarenje sa nekom seljačkom i glupom metodom?
Čovek je pravi, veruj mi!
On je nešto kao etalon, ali to ne zna i ne bi bilo dobro da sazna.
Ne treba sada niko ko je uložio hiljade i hiljade eura (i ja sam) u mušičarenje da se cima zbog postojanja ovog čoveka. On je nešto drugo, nikog ne dira i uživa na svoj način. Možda nije trebalo da ga pominjem. Mogao bi da ima probleme zbog ovoga. Možda zato on i ne druguje sa nama, sklanja se i čutke gleda svoja posla. Pametan čovek- pravi genije.
Nikada ga neću slikati. On ne zaslužuje da ga čačkamo. On je prirodni deo Toplice koji bi trebalo zaštititi kao sredozemne kornjače. Gde se on kreće, treba staviti tablu sa upozorenjem da ga se ne uznemirava dok mušičari. Posmatranje dozvoljeno samo iz udaljenosti minimum 50 metara, bez fotografisanja. :nowink:

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
Kako li bi se varalicari tek podeli  :(. Oni koji bacaju voblere, leptirice, popere, zare.. na VARALICARE i oni koji dziguju ispod nogu na NEVARALICARE  :hammer:

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
ova Ranđina priča je kao i ona sa Ribnika kada onaj starina, zaboravih mu ime, peca na leskovak ceo svoj život.............pročitah sve ove komentare redom i voleo bih da znam odgovor na jedno pitanje : zašto budući instruktori gađaju onaj obruč na 4 m daljine tj. za dužinu štapa, zašto jednostavno ne gađaju neke obruče na 22, 25, 30 m.........

FC je u Srbiji prvenstveno takmičenje u bacanju u dalj, ko će više da dobaci ili prebaci :D možda će jednog dana da pošaljemo nekog i na olimpijadu........

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
bogi je napisao(la):
voleo bih da znam odgovor na jedno pitanje : zašto budući instruktori gađaju onaj obruč na 4 m daljine tj. za dužinu štapa,

Zato sto je to jedna od 20-30 disciplina koju jedan instruktor mora da zna.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Ne gadjaju na 4 nego na 6 metara. I stos nije u samo u pogadjanju nego u pogadjanju nakon 5-6 zabacaja u prazno s pravilnim loopovima. To samo izgleda jednostavno.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
U to su se mogli uveriti i prisutni na mitingu na Ribniku jer je nekoliko kandidata bas tu otpalo.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
simpson H je napisao(la):
U to su se mogli uveriti i prisutni na mitingu na Ribniku jer je nekoliko kandidata bas tu otpalo.

Tacno. Cini mi se je vecina bas tu napravila gresku.

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Malo ste me sada zbunili ovim stvarima sa Ribnika koje bi trebalo da budu vecini poznata,e sad dali je u pitanju tema o CISTOKRVNOM MUSICARU,LOOPOVIMA ILI GADJANJE OBRUCA NA ODREDJENOJ DISTANCI..... ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Nista lose nego mislim da ste malo nesvesno - desno OTISLI....

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Poceo sam nesto i pobrisah da ne duzim....i ja sam musicar ali ne kapiram zasto pravite od toga sto ste musicari senzaciju...svasta jel' vas to nesto odvaja od drugih ribolovaca? Mozda vise uzivate od njih? Mozda ste lepsi cistiji nasminkaniji od ostalih...ne.To je u glavi,ja i musicarim i pecam na plovak na bolonjez i match i plus pecam sarana i u svemu tome uzivam ali stvarno mi nije jasno zasto bi bilo koji od ovih nacina mene odvojio od ostalih ribolovaca pa i od vas "cistokrvnih musicara" kao i od tog gospodina sto peca na primitivan nacin,iskljuci se iz svega i uziva.....opet duzim....izgleda da ne moze ovo kratko da se objasni...

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
pex je napisao(la):
Poceo sam nesto i pobrisah da ne duzim....i ja sam musicar ali ne kapiram zasto pravite od toga sto ste musicari senzaciju...svasta jel' vas to nesto odvaja od drugih ribolovaca? Mozda vise uzivate od njih? Mozda ste lepsi cistiji nasminkaniji od ostalih...ne.To je u glavi,ja i musicarim i pecam na plovak na bolonjez i match i plus pecam sarana i u svemu tome uzivam ali stvarno mi nije jasno zasto bi bilo koji od ovih nacina mene odvojio od ostalih ribolovaca pa i od vas "cistokrvnih musicara" kao i od tog gospodina sto peca na primitivan nacin,iskljuci se iz svega i uziva.....opet duzim....izgleda da ne moze ovo kratko da se objasni...
Bravo,uz sve ovo sto si naveo umem i varalicu da bacam  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bogi

Senior member
Učlanjen(a)
13.01.2008.
Broj reagovanja
0
alp je napisao(la):
Ne gadjaju na 4 nego na 6 metara. I stos nije u samo u pogadjanju nego u pogadjanju nakon 5-6 zabacaja u prazno s pravilnim loopovima. To samo izgleda jednostavno.
ma shvatio sam ja to odavno nego htedoh da se nadovežem na pec, ako je i taj prvi na šest metara opet je preblizu mislim na daljinu, opet se svodi na dužinu štapa..............za mene je i to mušičarenje skladno izveden zabačaj tj. pravilno na 6 m, a za nekoga to jednostavno nije ne računa se ništa ispod dvadeset, to je poenta......................

a što se tiče Ranđine priče sasvim je ok-ej treba se samo podsetiti vremena devedesetih kada je bilo veoma teško naći mušičarski konac, štap i sve ostalo.........jednostavno možda takav lik neće da se odrekne nekih svojih navika i živi u nekom svom svemiru i galaksiji.......

Rancic

Hero member
Učlanjen(a)
26.09.2008.
Broj reagovanja
1
Ваљда је циљ да се упаца риба и ужива у борби са њом. То нас враћа у исконску природу ловца и тада не постоји ништа друго, само ловац и плен. Плен на метар, два, на осамнаест - није битно, само што се примењује  другачија тактика и техника. Пеца се тамо где је риба, ако можеш да приђеш што ближе добро је, а ако не онда бацај далеко. Исто је кад упецам на четири метра и на педесет. УЖИВАМ. Само ОНА и ја, нема ништа друго. Први пу чујем да постоје чистокрвни риболовци. Који су мелезани, мешанци мање или више, нечистокрвни и други спортски риболовци. Ја пецам тридесет година, а апсолутни сам почетник у мушичарењу, па где ја спадам. РЕДАК ЗВЕР.

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Veoma zanimljiva i donekle setna prica o coveku koji zaista, barem po meni, praktikuje musicarenje u svom esencijalnom obilu. Mislim da je potpuno pogresno da se uporedjuje sa tirolasima i vaserasima. Velika je razlika izmedju njega i njih. Ko je ne vidi ja mu nemogu pomoci.

Vrh Dno