Mixmaster je napisao(la):
Simpsone, nema razloga da se baš ti cimaš zbog "čistokrvnog mušičara". Nema nijednog razloga da te on čini nervoznim. Opusti se.
Neko poštuje divljake, a neko poštuje one koji potroše 3000 eura godišnje samo na pribor. Ja poštujem isključivo one koji mušičarenje nose u srcu, a ne u novčaniku.
Kada čistokrvni, divlji mušičar razgovara sa mnom, ja ćutim i slušam. Kada nakinđureni bacač novca pokušava da priča sa mnom o mušičarenju, ja se prozevam i jedva čekam da prestane ili nestane.
Naravno da postoje sasvim obrnuti slučajevi u svetu mušičarenja. Postoji gomila mušičara koji će netremice gledati i slušati vlasnika najskupljeg goretexa Simms, tek izašlog štapa od minimum 500e, još skupljeg čekrka..., a na skromnog čistokrvnog mušičara iz moje priče neće ni skrenuti pogled.
Razlikujemo se.
Ma nikad opusteniji nisam bio, cak sta vise, sve ovo sto pises mi je vrlo simpaticno. Samo sto odgovaras meni nevezano za pitanje koje sam malopre
tebi postavio

Ajd' ponovo, da malo preformulisem?
Kako se zovu oni koji se ne upisu na lipljanskom "ribnjaku" gde je ono easy level musicarenje?
Ja ne postujem divljake, sa takvima ne komuniciram, ne posmatram ni musicare kako su obuceni, to me ni najmanje ne zanima. Cenim ih samo po odnosu prema ribi, vodi i kolegama kao i po osobini da zele da podele sa drugima svoje znanje u svim segmentima musicarenja. Pocev od vezivanja musica, preko bacanja i taktika i tehnika lova musicarskim stapom. Najmanje ih cenim po slikama u novinama i casopisima jer statistika nije na njihovoj strani. Naime statisticki gledano, obicno se slikaju sa sumnjivim ulovima ostvarenim na sumnjiv nacin, sumnjivim priborom, pod sumnjivim okolnostima, a o tome se sazna tek posle nekog vremena. Ovo je cista statistika i nije upuceno nikome licno.